• 9.371.106 stemmen

Les Filles Ne Savent Pas Nager (2000)

Komedie / Drama | 102 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: Girls Can't Swim

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Anne-Sophie Birot

Met onder meer: Isild Le Besco, Karen Alyx en Pascale Bussières

Gesproken taal: Frans

Plot Les Filles Ne Savent Pas Nager

Gwen is een tiener die woont in een klein kustplaatsje. Lise is haar beste vriendin, een meisje uit de grote stad die elk jaar met haar familie de zomer in het kustplaatsje doorbrengt. Dit jaar is alles anders; eerst zou Lise niet komen, en als ze toch komt blijkt Gwen sneller volwassen te worden dan zij.

avatar van niethie

niethie

Opvallend dat hier nog geen berichten bij staan, nou dan zal ik maar aftrappen...
Soms heeft een bepaalde afwijkende vertelwijze een positieve invloed op een film, het geeft het iets bijzonders mee, dat was hier dus het geval. Eerst nemen we een kijkje in het leven van Gwen en vervolgens in dat van Lise, we horen de twee over elkaar praten en zien ze brieven naar elkaar schrijven, maar ze zijn niet samen. Opzich vond ik dat wel jammer want ik had iets heel anders verwacht. Tot ze elkaar onmoeten dus, niets is meer hetzelfde als voorgaande jaren, de ene is sneller volwassener geworden als de andere en de vriendschap gaat langzaamaan verloren. Niets wat me nog niet eerder zagen en ook zeker niet beter als zijn genre genoten, maar ik vond het toch wel een bijzonder filmpje met een wisselend fijn zomers/rauw sfeertje. Prima rollen ook van beide meisjes, las dat die eerste Le Besco (mooi meisje trouwens!) ook al twee films als regisseuse op haar naam, klinkt interessant, vooral Demi-Tarif lijkt me wel wat...

3,5 sterren

avatar van klini-oma

klini-oma

Nou, ik vind dat deze film hier op moviemeter hoger heeft gescoord dan hij mij waard is gebleken.

Had er eigenlijk best hoge verwachtingen van...ik dacht..een aparte franse film met vast een bijzondere diepe boodschap ofzo..dit vond ik dus niet het geval.

De mensen in de film gingen naar mijn gevoel nogal afstandelijk en oppervlakkig met elkaar om.

De communicatie ging ook van de hak op de tak..zodat ik echt zat van uhhh...okeee...

Maarja zo bleef het maar doorgaan.

Al met al...jammer!

Denk dat er wel potentie in de film en de cast zat, maar dat de schrijver de weg kwijt is geraakt.