• 9.371.057 stemmen

Bloodsucking Pharaohs in Pittsburgh (1991)

Horror / Komedie | 89 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Dean Tschetter en Alan Smithee

Met onder meer: Jake Dengel, Joe Sharkey en Susann Fletcher

Plot Bloodsucking Pharaohs in Pittsburgh

"The cannabalistic crazies with a deadly appetite for life!"

De streek rond Pittsburgh wordt opgeschrikt door een moordenaar die zijn slachtoffers met een kettingzaag het hoekje om helpt. Agenten Birdwell en Blocker krijgen de opdracht om de moordenaar te vinden, maar er komt pas echt schot in de zaak als de knappe jonge dochter van de hoofdinspecteur zich ermee gaat bemoeien. De twee agenten beginnen te vermoeden dat het meisje iets met de moorden te maken heeft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sweeney Birdwell

Joe Blocker

Deedee Taylor

Jackie Cairo

Police Chief 'Buzz Saw' Ryan

Medical Examiner (as Michael Eugene Fairman)

Unfortunate Boy in Car (as John Moyer)

avatar van Vascago

Vascago

Eens kijken of ik deze kan vinden.

Met Tom Savini als make up artist. En de man heeft me nog nooit teleurgesteld eigenlijk.

Richard_Voorhees

Vanavond eindelijk de kans om hem te zien!:D

Richard_Voorhees

Verkrijgbaar onder het Lucky 13 Cult Collectibles label, op E-bay is er nog wel aan te komen denk ik.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wordt op blu-ray uitgegeven door 88 films.

Goed nieuws!

Richard_Voorhees

Eindelijk een fatsoenlijke release (zo lijkt het tenminste). 5 oktober krijgt deze zowel een DVD als een Blu-ray release van 88 Films.

avatar van Woland

Woland

Het zal niemand verbazen, met een titel als dit; maar dit is inderdaad niet zo'n goeie film. Ook zeker niet de meest beroerde, hoor. Maar het is een ongegeneerde B-film, een horrorfilm met een maf concept, naast de horror ook een hoop (niet zo geslaagde pogingen tot) humor, en de cast is matig. Maar toch stoort dat niet heel erg, op de een of andere manier verwacht je bij een film en genre als dit ook niet al te veel; en dan is ook een gesjeesde porno-actrice in de hoofdrol wel voldoende. En het kijkt uiteindelijk wel acceptabel weg, ondanks dat er niet zo heel veel spannends gebeurt kakt het ook niet al te veel in. Schijnbaar heeft Tom Savini hier ook aan de effecten gewerkt, maar daar merkte ik eerlijk gezegd weinig van, behalve dan in een scene op het einde als die kerel z'n eigen gezicht eraf trekt. Verder is de gore weinig expliciet en niet heel overtuigend, maar voor een goedkope film wel te doen. Als je een beetje matige cult-horror wel kan waarderen, en je verveelt je, dan is dit wel oké, maar anders zou ik niet al te veel moeite doen om deze film op te snorren.

avatar van shugenja

shugenja

Ik zag deze titel voorbij komen in de horrorfilm challenge en hij sprak uiteraard direct aan. En de liefhebber van onzinnige horror komedie cult komt hier goed aan zijn trekken! Er zal ongetwijfeld een laag budget zijn maar de productiewaarde van deze film is verbluffend. Ook het camerawerk en de acteerprestaties zijn een stuk beter dan je van zo een productie zou verwachten.

Maar wat mij betreft echt maakt dat deze film de moeite waard is en boven soortgelijke rolprenten uitstijgt wat mij betreft dat zijn de karakters. Elk karakter heeft zijn eigen bizarre trekken, wat de film erg grappig maakt. De slimste politie agent is een vrouw maar omdat de andere agenten vrouwenhaters zijn (en dom) levert dit geinig scenes op. Zonder expliciet je neus in een feministische boodschap te drukken. De vrouw moet voortdurend ruften, hikken en zo wordt er tegelijk met feministen als met vrouwenhaat afgerekend. Keurig.

Dan heb je nog een vette kok, een kettingrokende vrouw de hele film is een aaneenschakeling van maffe figuren die rare dingen doen, zeggen en meemaken. Natuurlijk is het verhaal achterlijk en is de spanning ver te zoeken. Ook wat anderen hier al zeiden klopt. Er is niet heel veel gore. Maar wat mij betreft een keurige 3.5/5