• 9.372.303 stemmen

Gli Fumavano le Colt... lo Chiamavano Camposanto (1971)

Western / Komedie | 89 minuten

Genre: Western / Komedie

Alternatieve titels: His Pistols Smoked... They Call Him Cemetery / A Bullet for a Stranger

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Giuliano Carnimeo

Met onder meer: Gianni Garko, William Berger en Christopher Chittell

Gesproken taal: Italiaans

Plot Gli Fumavano le Colt... lo Chiamavano Camposanto

Een kleine stad zit onder de plak bij een gewetenloze veebaron. Daar komt verandering in wanneer er een geheimzinnige vreemdeling in de stad arriveert. Er zal bloed gaan vloeien.

avatar van Ramon K

Ramon K

trailer

Goede komische spaghettiwestern met een catchy score van Bruno Nicolai. Met veel vaart geregisseerd en met genoeg actie, humor en knokpartijen (script is van Barboni) om het gebrek aan diepgang in de plot te compenseren. Berger en (vooral) Garko zijn erg cool. 3,5*

Onderdeel van de Duitse Halleluja Italo-Western box (3 films/3 dvd's plus 1 CD) die momenteel erg betaalbaar is.

Spijtig dat ik Koch's Sollima-box gemist heb. Koch houdt schijnbaar op met het uitbrengen van dit soort boxsets omdat ze niet goed verkopen. Jammer.

avatar van Quentin

Quentin

Niet heel vreemd dat die dure boxen niet goed verkopen, gelukkig brengen ze wel nog steeds fantastische uitgaves van onbekende films uit.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Viel me toch een beetje tegen. Had hier na een aantal goede recensies toch duidelijk hogere verwachtingen van en ik vond 't geheel helaas nogal saai. Ben bang dat enkel dat ontzettened leuke fluitdeuntje me écht bij zal blijven.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanavond zitten kijken en maakt onderdeel uit van mijn -veelte veel voor betaalde- Duitse Halleluja box.

Wat deze film overigens te maken heeft met de figuur van Alleluja is verder een raadsel, maar erg genoten van deze Spaghetti western met twee grote namen in de hoofdrol.

Dat wil zeggen: eigenlijk hebben de twee jonge gasten, die de rookies ofwel tenderfoots spelen, de hoofdrol, maar het zijn toch echt Garko en Berger, die de show stelen, als twee bevriende, maar ook elkaar beconcurrerende bounty hunters.

Film kent een vlotte vertelstijl, heeft zowel spanning als wat luchtigere, komische scenes en Garko is ultra cool als zowel gunslinger als leermeester van de twee jongens. Het rare is dat ik, wanneer hij niet Sartana speelt, wat toch zijn meest beroemde filmpersonage is, hem stukken beter en stoerder vind, dan in zijn befaamde rol.

De muziek van Bruno Nicolai, met het de hele film al om aanwezige fluitmelodietje, afgewisseld met het staccato gitaargeluid, waar zelfs John Barry nog jaloers op zou worden, werkt uitermate goed en blijft nog lang in je hoofd nagalmen.

Deze film is zeker de moeite waard als je fan bent van het genre!

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Hier moet je van houden, de twee knulletjes vond ik niet te harden,.

Voor mij alleen door de über-coole Garko en Berger nog te verteren.

Die beiden leken er wel lol in te hebben.

De film voelde ook wat te lang aan.

De muziek met het over-the-top fluitpartijtje is wel leuk.