• 9.372.591 stemmen

Große Mädchen Weinen Nicht (2002)

Alternatieve titel: Big Girls Don't Cry

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Maria von Heland

Met onder meer: Anna Maria Mühe, Karoline Herfurth en Nina Petri

Gesproken taal: Duits

Plot Große Mädchen Weinen Nicht

De Große Mädchen uit de titel zijn Kati en Steffi, zeventien jaar oud en twee typische Berlijnse Mädels die al sinds hun kindertijd de beste vriendinnen zijn. Kati lijkt de ongelukkigste van de twee. Haar oerconservatieve en streng-katholieke moeder Ingrid houdt haar strak in het gareel, terwijl Steffi van haar veel modernere ouders meer vrijheid krijgt. Steffi's geluk breekt echter aan diggelen wanneer ze op een avond haar vader Hans ziet flikflooien met een andere vrouw. In plaats van wraak te nemen op haar vader of de overspelige vrouw, legt Steffi zich van dan af toe op het pesten van diens dochter Tessa, een meisje dat graag in het muziekgroepje van Carlos wil, die dan weer Steffi's vriend is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

bioscoopzaal

Hey, deze hadden we afgelopen donderdag in de sneak. Alleen jammer dat ik er nou niet bij was, de uiteindelijke score was een zeer respectabele 7.8.

In de gaten houden, dus

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ik had geen balpen bij om zo'n formulier in te vullen, anders zou de sneakscore van 7.8 wat lager zijn geweest. Ik heb me verschrikkelijk geërgerd aan de wanhopige pogingen om de film er een beetje hip te doen uitzien. Kwam daarbij dat er soms verschrikkelijk slecht werd geacteerd (vooral door die rechtse op de poster) en dat het leek alsof alle tienerclichés op een hoopje werden gegooid in het verhaal. (Wat er niet zo ver naast is, want de cineaste heeft zich, werd achteraf verteld, laten inspireren door verhalen die ze bij de Duitse tieners is gaan sprokkelen. Ze heeft alleen vergeten een selectie te maken)

bioscoopzaal

Maar om nou een 0,5 te geven ... is dat niet wat laag? Er moet toch nog wel iets leuks aan zijn geweest?

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Het feit dat de film maar 87 minuten duurde vond ik wel een meevaller en ik moet toegeven dat het eerste liedje tijdens de end credits best wel goed in het oor lag. Helaas maken al die andere Engelse liedjes met Duits accent dat ik bij mijn 0,5 blijf.

Ook positief: ik heb in de wandelgangen gehoord dat er beterschap op komst is qua sneakprogrammatie

bioscoopzaal

Kijk, da's nou wel goed nieuws ... hopelijk houden ze zich eraan, want we hebben de laatste tijd toch wel heel wat shitfilms moeten slikken ...

avatar van J.Bell

J.Bell

Jemig, dat deze film zo laag scoort.. Ik geef hier **** voor.

Voor beide meiden hun eerste film meende ik.

avatar van 93.9

93.9

Zeker geen vervelende film.

Film hangt werkelijk aan elkaar van tienercliches.

Het is o.a de Duitse taal die de film een beetje charme geeft.

Verder de paar herkenbare plekken in Berlijn hebben het kijkplezier iets verhoogd.

Deed erg tv film aan.

2,5 ster

avatar van BBarbie

BBarbie

Bij vlagen tamelijk heftige film over onbeheerste wraak, manipulatie en loyaliteit. Soms gaat volwassen worden heel snel, te snel wellicht.

De twee hoofdrolspeelsters zijn best goed, in het bijzonder de debuterende Anna Maria Mühe.

avatar van missl

missl

Deze film vind ik moeilijk te beoordelen. 2 vervelende meisjes zijn het en ze testen elkaar en mensen om zich heen tot het uiterste. Wel heel goed gespeeld maar ik vond ze heel vervelend, wat ook de bedoeling is denk ik.