• 8.710.149 stemmen

Met onder meer: Michael Dudikoff, Robert F. Lyons en Michael DeLorenzo

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Platoon Leader

"War is hell. This was worse..."

Jeff Knight, een jonge luitenant opgeleid in West Point, wordt naar Vietnam gestuurd. Daar moet hij met een peloton een Zuid-Vietnamees dorpje 'beschermen' tegen de Vietcong. De enige militaire kennis die hij heeft, komt vooralsnog uit de handboeken. Hij kan dan ook op weinig respect rekenen van zijn oversten en manschappen. Pas wanneer Jeff ernstig gewond raakt, krijgt hij erkenning.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Ron74

Niet best

avatar van eerdekes

eerdekes

eigenlijk wel n goede film hoor

3.5 sterren

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Geef mij maar eender wanneer de Italiaanse Vietnam-films, genre "L' ultimo Cacciatore", dan dit saaie geval.

avatar van DMDude

DMDude

Slechte film.

avatar van Botterboy

Botterboy

ik vind t n goede film

avatar van aburex

aburex

Ik vind dit een goed gemaakte Vietnam-film van de zovelen. Er zijn er veel slechtere gemaakt. De jonge Michael Dudikoff trekt goed zijn streng als onervaren luitenant die midden in de hel wordt gestuurd.

Heb me zeker niet verveeld.

avatar van AGE-411

AGE-411

Vrijdag 29 januari om 02:45u op VT4

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Nee, op Vijftv. En dat is de nacht van donderdag op vrijdag. Dit wordt echter herhaal op zaterdagavond om 00:15 op VT4.

avatar van yeyo

yeyo

Goedkoop actievehikel dat zelfs deze doorwinterde Cannon fan niet wist te charmeren. Michael Dudikoff acteert wederom maar eens onoveruitgend, hij is misschien wel de meest charismaloze acteur die er bestaat. De hele film is nogal saai, eentonig en maakt geen gebruik van de setting: nergens kan Platoon Leader het dreigende, overmeesterende effect van de Vietnamese jungle in de verf zetten.

avatar van horror3d

horror3d

Best een goede film heb hem op VT4 bekeken en heb er best van genoten.

avatar van RuudC

RuudC

De eerste film voor mij met Dudikoff in de hoofdrol. Uiteindelijk lang niet zo erg als ik verwacht had. De man is zeker geen supercharismatisch wonder, maar ook verre van de slechtste keuze voor een film als deze. Platoon Leader is een vrij makkelijke vietnamfilm. Prima vermaak voor een avondje door de vele vuurgevechten en alle herinneringen die het oproept aan alle vietnamflicks die twintig jaar geleden nog erg populair waren. Ik kreeg spontaan zin in Tour of Duty en begon al Born to be wild te neuriëren. Speciaal is Platoon Leader nergens, al zijn er best vermakelijke scenes.

avatar van Tarkus

Tarkus

Een van de slechtste Vietnam-films die ik ooit heb gezien.

Slecht scenario en barslechte vertolkingen.

Meer wil ik er niet over kwijt.

avatar van De Blauwe Rijder

De Blauwe Rijder

Zeer ondergewaardeerde film. De muziek was ondermaats. maar verder een sterke en overtuigende film. Ik heb me geen seconde verveeld.

avatar van ghostman

ghostman

De Blauwe Rijder schreef:

Klopt ! Als kind was ik echt dol op films met Michael Dudikoff . In de jaren 90 zijn films met Dudikoff helaas achteruit gegaan .

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Met de laatste twee commentaren kan ik volledig in meegaan, in het begin worden we met een opbouw(tje) geconfronteerd waarin we kennis maken met een volledig cynische ploeg die al enige tijd in het oorlogsgebied van Vietnam zijn en op een dorpje moeten letten. Het waarom is mij niet geheel duidelijk maar het zal wel gaan onder het motto: "eenmaal veroverd, blijft veroverd". En dan als hun vorige leidinggevende officier al 3 dagen verdwenen is omdat hij totaal niet functioneerde en voor de wissel weg wil, komt de bakvis Luitenant Jeff Knight (Michael Dudikoff) hem vervangen. Zoals ik al eerder in dit stukje aanhaalde, de groep soldaten en enkele onderofficieren zijn totaal niet gemotiveerd en erg cynisch ingesteld. Aan Knight de edele taak om alles weer op de rit te krijgen.

Een prima film over de Vietnamoorlog, niet de allerbeste maar absoluut ook niet de slechtste!

Een mooie 7 als waardering.

avatar van Lebarron

Lebarron

Platoonleader is één van de vele Nammovies die in de 80's over ons werd uitgestrooid. Deze gaat over Jeff Knight, een onervaren luitenant die net van West Point afkomt. Hij wordt in de jungle gedropt om daar een peloton te leiden. Een haast onmogelijke taak voor zo'n groentje want de mannen zijn onwillig en accepteren zijn gezag niet. Ondertussen hijgen ze hem van bovenaf in zijn nek om resultaat te boeken. Knight zit dus gevangen tussen wal en schip maar onderwijl krioelt het in de jungle om de basis ook nog van de Vietcong.

Zo slecht als hij wordt afgeschilderd door sommigen op moviemeter is onterecht. Hij is geen topper als Platoon, The Deerhunter of Apocalypse Now maar meer van het niveau Tour of Duty, wat gewoon een prima serie was. Dudikoff is geen briljant acteur maar weet hier wel goed een onwennig groentje neer te zetten van wie verwacht wordt leiding te geven aan een zooitje mannen die meer ervaren zijn dan hijzelf. Ik heb zelf ook in zijn schoenen gestaan tijdens mijn eerste uitzending en dat was niet makkelijk. Je kan beter gewoon one of the guys te zijn en er maar achteraan hobbelen dan een onervaren officier. Ze proberen je op alle mogelijke manieren uit waardoor je streng moet zijn en je nog meer alleen komt te staan. Je enige houvast is dan je sergeant want die heeft wel hun respect omdat die vaak ouder is en meer ervaring heeft. Ook dat aspect kwam aardig naar voren in de film dankzij Robert F. Lyons, die een geloofwaardig sergeant speelt. Ook leuk om Wllliam 'Falconetti' Smith en Michael Delorenzo, bekend van New York Undercover, weer eens te zien.

Platoonleader is geen hoogvlieger in het Vietnamwar segment maar gewoon een uitstekende middenmoter.