• 9.370.487 stemmen

Elena et les Hommes (1956)

Drama / Komedie | 95 minuten

Genre: Drama / Komedie

Alternatieve titels: Elena and Her Men / Helena en de Mannen

Oorsprong: Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Jean Renoir

Met onder meer: Ingrid Bergman, Jean Marais en Mel Ferrer

Gesproken taal: Frans

Plot Elena et les Hommes

"The Only Thing Gayer Than April in Paris is Bergman in Paris!"

De Poolse gravin Elena wordt verliefd op een Fransman, een kandidaat van een radicale partij. Ondertussen heeft een andere officier een oogje op Elena.

Elena Sokorowska

Général François Rollan

Le comte Henri de Chevincourt

Miarka, la gitane

Martin-Michaud

Rosa la Rose

avatar van The One Ring

The One Ring

Erg mager werk van Renoir, al blijft zelfs bij mager werk Renoir laten zien dat hij op zijn minst visueel een sterke regisseur is. Het verhaal mag dan uitermate oninteressant zijn, Renoir weet het met enige flair te brengen, waardoor ik mijn aandacht telkens net niet verlies. Helaas vind ik kluchten over het algemeen niet zeer boeiend, maar al helemaal niet in dit soort ouderwetse settings met flauwe Franse humor. La Regle du Jeu doet hieraan denken, maar die had complexere personages en wat meer diepgang. Hier is het gewoon luchtige klucht, geregisseerd met een filmstijl die daar zwaar bovenuit stijgt en een actrice die te goed is voor deze rol. Let wel op de massascène aan het begin, die is wel echt leuk.