• 9.373.540 stemmen

Bare (2015)

Geregisseerd door: Natalia Leite

Met onder meer: Dianna Agron, Paz de la Huerta en Chris Zylka

Plot Bare

Sarah leidt een achteloos leven dat zo saai is als de woestijnstad waar ze al haar hele leven woont. Met elke dag die voorbij gaat ziet haar toekomst er somberder uit. Een aantrekkelijke vreemdelinge die op de vlucht is, Pepper genaamd, introduceert haar in de wereld van drugs, seks en spiritualiteit. Al snel krijgt Sarah een band met haar, waarbij ze afstand neemt van haar vrienden en familie.

avatar van Fransman

Fransman

Nou, deze film krijgt weinig waardering hier. Maar ik vond het een integere film, waarin de hoofdpersoon het niet zozeer gaat om te kiezen voor een jongen of een meisje als partner maar veel meer voor de vraag staat wat wil ik met m'n leven en hoe blijf ik bij mezelf. Die zoektocht kon ik goed invoelen en vond ik bij vlagen ook wel aangrijpend.

Natalia Leite schreef het verhaal en deed de regie. En had met Dianna Agron een uitstekende lead. Ze is bovendien leuk om naar te kijken. Van Paz de la Huerta was ik minder gecharmeerd. Erg gemaakt, erg geforceerd, erg latino, ook al was dat misschien de opdracht voor haar personage. Vond het irritant en niet overtuigend.

De film is wel erg Amerikaans. Het dagelijks leven op z'n Amerikaans staat me tegen. Het geknauw van het Midden-Westen is niet om aan te horen. Maar wel leuke beelden van Reno met z'n lichtreclames, ook wel klein Las Vegas genaamd. Uitstekend camerawerk en mooie fotografie van het woestijnlandschap.