• 9.372.312 stemmen

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: Ted V. Mikels

Met onder meer: Wendell Corey, John Carradine en Tom Pace

Plot The Astro-Zombies

"Dismembered Bodies, Transplanted Organs, Are Used To Create The..."

De gekke wetenschapper Dr. DeMarco wordt ontslagen bij de NASA en besluit bij wijze van wraak een ruimteman te bouwen uit de resten van een overleden crimineel. DeMarco verliest echter de controle over het monster, dat een spoor van dood en verderf trekt door de stad.

avatar van ichi

ichi

Van Ted V. Mikels kon Ed Wood nog wat leren! Maker van misbaksels als Blood Orgy of the She Devils, Corpse Grinders en de Charlie's Angels voorloper The Doll Squad. En toch vind ik het absoluut geen ramp om naar zijn films te kijken. Astro Zombies moet ik nog zien.

avatar van mikey

mikey

Mooie cover.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

Lijkt me eigenlijk wel heel leuk!

avatar van Thomasmuscle

Thomasmuscle

Ondanks de cult-status was deze film echt niet om aan te zien. Erg pijnlijk en gigantisch lastig om uit te zitten...

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

avatar van jordandejong

jordandejong

Zo hé, was dit ff moeilijk om aan te zien...

De regiseur, de poster, het plot en het jaar voorspellen allemaal één ding. Dit kan niet anders dan een geweldig slechte (lees: zo slecht dat hij leuk wordt) film worden.

Het valt echter allemaal vies tegen.

95% van de film wordt verspild aan een paar grijze muizen in een lap die aan een of ander experiment werken.

De lab-scene's zijn duidelijk gekopieerd uit Frankenstein.

Het acteerwerk is (zoals te verwachten) niet om aan te zien. Alleen William Bagdad doet het leuk als het geboggelde slaafje.

De Astro-zombies zien er totaal niet uit. Ze lopen rond in een colbert en hun gezicht is een rubber masker dat Mikels bij de locale feestwinkel lijkt te hebben gekocht.

Ik snap dan ook niet waarom hij koos om deze film zo serieus te maken. Had die astro-zombies (van mij part) zonder motief iedereen af laten slachten. Waarschijnlijk was het dan een stuk leukere film geworden.

Nee, Mikels kiest voor eindeloze discussie's over een of ander hart dat alleen blijft kloppen als er licht op schijnt. Ik bedoel, waar gaat dit over?

Hele, hele, hele grote teleurstelling.

1* is slechts wat ik hiervoor kan geven.

avatar van Woland

Woland

Hmm. Ik hoopte dus een vermakelijke, foute B-film te kijken. Je weet wel, MST3K-niveau, so bad it's good, dat soort wansmaak-werk. Maar Astro Zombies lijdt aan hetzelfde euvel als mijn vorige ervaring met Ted Mikels: een geweldige titel en een veelbelovend plot (uiteraard in de campy B-film richting), maar in de praktijk dodelijk saai. Echt, er gebeurt geen zak in Astro Zombies. Het is vooral mensen die tegen elkaar praten, vaak ook twee wetenschappers die in een lab allerlei techno-babble aan het uitkramen zijn. Er is niet doorheen te komen, een samenhangend plot is niet te bekennen en het is dus vooral écht heel erg saai. Het enige leuke aan Astro Zombies is dat het me geïnspireerd heeft om de Misfits weer eens aan te zetten.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Duidelijk geen vleesetende zombies eerder in de trant van slaafse robotachtige wezens zoals dat bij de voodoo zombies gaat. Het concept op zich is goed en de scènes in het wetenschapslab (die erg aan Frankenstein doen denken inclusief gehandicapte en stilzwijgende assistent) lijken te getuigen van een redelijk budget. Helaas is het plot onsamenhangend, veel gebazel en weinig actie. De Astro zombies zien er met hun alien achtige helmen ook eerder belachelijk dan dreigend uit. Enige positieve zijn de dames waarvan 1 een topless dans uitvoert in een club die hun boezems vaak accentueren met spannende kledingstukken.