• 9.456.018 stemmen

Geregisseerd door: William Kaufman

Met onder meer: LaMonica Garrett, Andrew Howard en Linds Edwards

Gesproken taal: Bulgaars, Engels en Russisch

Plot Man of War

Tijdens de eerste fase van de oorlog in Oekraïne ontvangt de gepensioneerde CIA-agent Michael Connor een wanhopig videogesprek: zijn nichtje Riley, een hulpverleenster, is ontvoerd tijdens een aanval op een weeshuis in Charkiv. Connor reist een continent over en stort zich in een land in oorlog, waar hij zich met de hulp van de excentrieke Oekraïense fixer Dany in het conflict stort. Ondertussen werkt zijn voormalige CIA-contactpersoon Charlie vanuit de verte om de missie gaande te houden. Samen gaan ze op jacht naar de meedogenloze Skorzeny-huurlingencommandant Koniev.

avatar van schumacher

schumacher

Ik dacht van dit kan vet worden maar het sloeg toch een beetje tegen.

Kijk zelf, oordeel zelf maar.

Ik had er wat meer van verwacht.

avatar van joolstein

joolstein

Bij de vorige film "Osiris" van regisseur William Kaufman gaven de actiescènes mij een beetje het gevoel van een videogame. Nu, bijna een jaar later is Kaufman terug, en dit keer met een Direct to Video actiefilm die je bijna een Call of Duty-campagne zou kunnen noemen. Het script, mede geschreven door Kaufman, is een poging om actueel te zijn, omdat het zich afspeelt in Oekraïne tijdens de vroegste dagen van de Russische invasie. Het verhaal is simpel, niets bijzonders en draait om een ex-CIA-agent Michael Connor gespeeld door LaMonica Garrett, die probeert zijn nichtje Riley terug te halen nadat zij als gijzelaar is gevangen genomen door Russchische Skorzeny-huurlingen. De film duurt bijna twee uur, het tempo is redelijk beheerst, maar er zijn voldoende vuurgevechten en Kaufmans films bezitten denk ik misschien wel de meeste Rounds Fired Per Minute...De film bouwt het allemaal op naar een ongelooflijke actieclimax in een verlaten politiebureau. Waar de makers indruk maken met soepele handheld camerawerk zodat het publiek zich midden in de vuurgevecht waant. Ondanks de beperkte middelen was dit een heerlijke bevredigende film

avatar van filmkul

filmkul

Aardige actiefilm. Het verhaal is weinig origineel en de Oekraïne-setting voelt willekeurig; het had net zo goed ergens anders kunnen spelen. De uitwerking is wisselend. De weg tot het laatste halfuur is wat eentonig en had een stuk korter mogen duren. Het is wel gevuld met genoeg actiescenes die er goed uit zien maar veel op elkaar lijken. Het laatste halfuur maakt een hoop goed en is de hand van Kaufman goed te zien. Echt klasse actiescenes. De kogels vliegen om de oren, met goed geluid en sterk camerawerk, als of je er als kijker middenin zit. Ondanks de chaos die ontstaat houdt men het goed overzichtelijk. Het acteerwerk is verder van voldoende niveau. 3.0