• 9.452.365 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Gareth Johnson

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Crash

De documentaire volgt de zaak van Mackenzie Shirilla, een 17-jarige die met 160 km/u met haar auto tegen een gebouw reed in Ohio. Bij het ongeluk kwamen haar vriend Dominic Russo en zijn vriend Davion Flanagan om het leven. Terwijl rechercheurs het wrak doorzoeken, begint wat aanvankelijk een tragisch ongeluk lijkt, op een zorgvuldig gepland misdrijf te lijken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van weerwolf79

weerwolf79

De documentaire zelf is goed, maar het laat vooral het falen zien van het Amerikaanse rechtssysteem

Zoals wel vaker hebben ze oogkleppen op en hebben ze maar 1 doel het dat is het veroordelen van iemand en totaal niet naar het vinden van de waarheid. Er wordt van alles van internet bijgehaald om zwart te maken maar dat laat niet de ware aard zien zoals ze doen beweren.

Ja ze heeft de auto tegen de muur gereden en veel te hard, maar wat er echt gebeurt is, dat is nog steeds niet duidelijk.

avatar van F4F1

F4F1

weerwolf79 schreef:

Dat ben ik niet met je eens. Het belangrijkste bewijs is toch niet wat ze op social media heeft geplaatst, maar dat ze het gaspedaal 100 procent ingedrukt hield, dat ze nergens remde en dat het extreem onaannemelijk is dat ze buiten bewustzijn was, zoals ze zelf beweert?

Ik vond het een aardige documentaire, maar de grootste spanning was er na de eerste helft wel vanaf. Juist omdat de schuldvraag naar mijn idee vrij snel duidelijk was.

avatar van bjerik76

bjerik76

wat een verhaal.

avatar van ChantalParis

ChantalParis

Ik geloof helemaal niets van wat Shirilla beweert in deze onthutsende docu.

avatar van rep_robert

F4F1 schreef:

Ja, ik zit toch minder stevig in jouw kamp wat dat betreft. Uiteindelijk moeten we afgaan op wat parameters vanuit het zwarte doosje. Alle overige meuk is onbetrouwbaar. Het vertelt niet wat er echt is gebeurd en waarom. We will never know

avatar van LoJuMovies

LoJuMovies

rep_robert schreef:

Naar mijn gevoel is het overduidelijk dat zij de dader is. Uit alles blijkt dat ze extreem labiel en claimerig is(en een puberbrein heeft). Typisch iemand die helemaal de controle verliest op het moment dat eea tegen zit, neem aan dat ze zichzelf ook heeft willen doden. Tevens heeft ze volgens mij een slechte opvoeding gehad, haar ouders liken bijvoorbeeld haar post met een foto waarin ze wiet rookt achter het stuur. Als laatste komt ze totaal niet overtuigend over in de rechtbank en het interview daarna. Iemand die onschuldig is reageert anders. Ik zie iemand die donders goed weet dat ze schuldig is en ik denk dat ze pas een mogelijkheid tot vrijheid gaat krijgen op het moment dat ze verantwoordelijkheid neemt voor haar daden.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Voor de geïnteresseerden hier nog een aantal details die niet in de Netflix docu (expliciet) werden vermeld:

Key details about Mackenzie Shirilla The Crash on Netflix missed - thetab.com

Deze case was overigens ook onderdeel van de mean girl murders serie (HBO Max / Discovery+).

De betreffende aflevering is 'Under the influence' seizoen 2, aflevering 7.

Het verhaal van Shirilla was ook al te zien in Killer Cases, seizoen 4, aflevering 12 en is getiteld 'Murder on Wheels'.

avatar van trebremmit

trebremmit

F4F1 schreef:

Precies, en ze nam.de bochten gewoon met 160.

avatar van perceived

perceived

Wat een verontrustend drama dit. Het zal je kind, vriend(in) of familie maar overkomen. Echt vreselijk. 7/10*

avatar van perceived

perceived

Overigens kon ik deze titel onmogelijk via de zoekbalk vinden. Niet op titel en ook niet op regisseur... Uiteindelijk heb ik de film via de film updates gevonden.

avatar van Sherrytjuh

Sherrytjuh

perceived schreef:

Ik ook. Maar ik kwam hier via Google.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Oerdegelijke true crime. Je krijgt de verschillende kanten te horen. Ergens snap je de ouders die zo gebrand zijn op een veroordeling. Ergens hou je ook nog wel de optie open dat Mackenzie Shirilla slachtoffer is van de beeldvorming. Wel erg jong en wel erg hard gestraft. Het is wonderlijk hoe het Amerikaanse rechtssysteem zo doordrongen is van een bepaald soort hypermoralisme. Alleen al hoe dit openbare aanklager losgaat met sentimentele karakterschetsen over haar persoon. Al spreken de feiten wel echt tegen Shirilla, zoals dat ze met volle snelheid inreed op die muur.