• 9.373.511 stemmen

Geregisseerd door: Dwight H. Little

Met onder meer: Anna Nicholas en Brett Stimely

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Plot Bloodstone

India. In de trein met bestemming Bangalore ontmoet het pasgehuwde stel Stephanie en Sandy een zekere Paul. Hij is ontzettend nerveus en buitengewoon geïnteresseerd in het artikel over de onlangs gestolen Bloedsteen, de grootste robijn ter wereld met volgens de Indiërs bovennatuurlijke krachten. De steen kan het goede van het kwade scheiden en onafhankelijk van de bezitter rijkdom of onheil brengen. Het staat op Pauls gezicht te lezen dat hij de steen ontvreemd heeft. Bij de aankomst in het station wordt hij dan ook meteen gearresteerd door inspecteur Ramesh. Zijn bagage wordt helemaal overhoop gehaald maar er is niets te vinden. Dan vertelt Paul aan de inspecteur dat Stephanie en Sandy de steen hebben...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sandy McVey

Shyam Sabu (as Rajni Kanth)

Stephanie McVey

Inspector Ramesh

Paul Lorre

Anna (as Carol Teasdale)

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Erg lang geleden dat ik deze film gezien heb maar wat mij zo bijstaat (en daar is de stemming 2.5* op gebaseerd) een leuke vermakelijke film. Als ik hem weer een keer opnieuw zie zal ik mijn stem wel aanpassen, mocht het nodig zijn.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Komt op blu ray bij Arrow.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb Bloodstone vanmorgen gekeken en is amusant om voor een naar te kijken. De film echt cheesy kijkvoer van de jaren 80 van de vorige eeuw . Voldoende actie en avontuur met een komische ondertoon. Veel films werden destijds gemaakt voor Straight to Video en gingen dan rechtstreeks de videotheken in voor verhuur. Al hoewel ik mij prima heb vermaakt met Bloodstone krijgt hij geen voldoende. Een 2.5

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

80s cheese. Moet toegeven dat ik dit toch één van de betere Indiana Jones ripoffs vind, mede omdat de opnames in India zelf gebeurden is er wel sprake van een exotische sfeer. Je zou kunnen stellen dat dit een Bollywood versie is van de 80s avonturenfilm. Natuurlijk spelen alle acteurs als planken, met zelfs een Mr. Bean achtige figuur (de politieagent) die voortdurend "outrageous" zegt. In het begin vond ik dit nog leuk maar op het einde was hij bloedirritant. Ook het verhaal brengt niks origineels en verloopt volgens het boekje. De houten brug boven de canyon is het duidelijk Indy na-aperij.

Bloodstone heeft de looks maar helaas niet de thrills.

avatar van joolstein

joolstein

Ontzettende B-avonturenfilm uit de jaren '80 die mee wil liften op succesfilms als bv; (vooral) Romancing the Stone (1984), King Solomon's Mines (1985) of uiteraard de Indiana Jones-reeks. Echter is dit een wel heel simpel rechttoe rechtaan plot; een kostbare edelsteen wordt gestolen en verborgen in de bagage van een onschuldig Amerikaans echtpaar, waarna de grote achtervolging begint. Een uiterst eenvoudig en ongecompliceerde film. Met de stereotiepe afbeelding van Indiërs. Vooral Charlie Brill als inspecteur Ramesh, die een stuntelende Hindoe-rechercheur speelt, met zijn hoofd wiebelt en onnozele dialoog uitspreekt met een soort van Indiaas accent is een pijnlijke te dik bovenop liggende imitatie ervan. Er zijn gelukkig ook een aantal positieve punten. Zo worden de exotische locaties goed gebruikt voor de wilde achtervolgingen. En waren de hoofdrolspelers Anna Nicholas, Brett Stimely en Rajnikanth best een olijk drietal. Dus als je niets beters te doen hebt, was deze film zo vervelend nog niet .