• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Timo Vuorensola

Met onder meer: Tom Felton, Richard Brake en Aggy K. Adams

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Altered

"Fight the system. Change the world."

In een alternatief heden domineren genetisch gemanipuleerde mensen de samenleving. De verschoppelingen Leon en Chloe vechten voor gerechtigheid tegen corrupte politici die genetische ongelijkheid uitbuiten. Zij riskeren alles om het onderdrukkende systeem aan te vechten.

avatar van amenmalek

amenmalek

Oeh.... dit was vermakelijk..... slecht (holy kanonnen!) , maar..... visueel was het her en der eigenlijk best aardig!

Een optelsom

Het acteerwerk is oprecht bedroevend. Even vooropgesteld: Elizaveta Bugulova (Chloe) is eigenlijk best wel een heel erg schattig meisje. Het kan zo je lieve zusje, tienerdochter of je overenthousiaste, maar lieve buurmeisje zijn, maar ze acteert écht ZO ontzettend pijnlijk slecht. Niveautje eindmusical groep 8! De chemie van haar met elke andere acteur is ronduit pijnlijk... Wat betreft Adams: Ik denk dat Mira's ogen niet groter kunnen worden in bijna elke scene. (ik vraag me af of ze geen oogdruppels nodig heeft ter aanvulling op de broodnodige natuurlijke oogbevochtiging).

Felton is mijlenver weg van zijn glansrol in "PPPPPPotter!". Het moet haast wel dat de goedkoopste en oudste versie van AI hier heeft meegeschreven aan de ongenadig slechte dialogen. Er was een hoop nodeloos geschreeuw. Het knip en plak/montagewerk in de actiescenes en flashbacks geeft je spontaan epilepsie. De vechtscenes zijn.... niveautje Amerikaans "worstelen" (je weet wel, die met die ontzettend slechte toneelstukjes, maar dan in het echt) en de bad guys zijn zo bedroevend idioot als ze hilarisch zijn.

De soort muziek/score doet heel erg denken aan de Divergent/Allegiant/Insurgend serie. Die moeten ook je smaak zijn, maar ik vond DIE films wel pakkend en een echt hele stukken beter. (Die kijk ik nog wel eens opnieuw en ik baal dan dat deel 4 er nooit gekomen is). Terug naar dit vehikel. Het acteerwerk wordt iets minder pijnlijk om aan te zien als de volwassenen aan het praten zijn. Felton kan iets beter overweg met Adams on-screen. Behalve dan weer de 'romantische' scenes die weer ontzettend pijnlijk zijn, maar met die twee op het scherm is er in ieder geval ieeeetsje meer emotie en diepgang, echt1-3% meer. Echter opgeteld is álles bij elkaar (regie, montage, acteerwerk, schrijfwerk, locaties) echt een perfect shit storm.

Maaarrrrrrrrrr......... dat allemaal gezegd hebbende... Ik heb me weldegelijk vermaakt. Het was echt een ontzettend maximaal Gen Z cringy tiener/dystopian future-gebeuren met echt een enorm "oeioeioei, face palm"-gehalte gedurende de hele film, maar ik vond het weldegelijk vermakelijk. Het idee/concept is natuurlijk ook niet nieuw en hebben we al in zat coming of age/tiener science fiction gezien, maar het visuele aspect van de CGI hielp best mee. Ik ben persoonlijk wel van dat soort pracht en praal in een sci-fi. De locaties echter waren dan weer wel af en toe echt niveautje gymzaal op school.

Opgeteld laten we maar het volgende zeggen: dit is er eentje om snel weer te vergeten, maar zo voor een random december-maandagavond à 85 minuten (die je niet meer terugkrijgt) deed ie het nog best redelijk.

Eén ster vanwege... tja... al het bovenstaande + één volledige ster voor het visuele aspect. Meer kan ik er écht niet van maken.

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

Niet best dit. Slecht verhaal, slecht geacteerd. Ziet er allemaal erg goedkoop uit. Ik weet niet wie dit vandaag de dag verzint om zo een film te maken. Heel erg weinig budget denk ik.

Positieve is dat hij redelijk vermakelijk is met voldoende tempo en niet zo lang duurt.