• 9.369.466 stemmen

Geregisseerd door: Paul Feig

Met onder meer: Sydney Sweeney, Amanda Seyfried en Brandon Sklenar

Releasedatum: 25 december 2025

Plot The Housemaid

"Discover what lies behind closed doors."

Millie probeert haar verleden te ontvluchten door opnieuw te beginnen. Ze krijgt een baan als inwonend dienstmeisje bij de schijnbaar perfecte, rijke Winchesters, Nina en Andrew. De zaken nemen een wending wanneer de klus ontspoort en Millie in een gevaarlijke dynamiek terechtkomt.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 8 januari 2026 in de bioscoop (WW Entertainment)

avatar van Devil666

Devil666

Knappe prestatie van Sydney Sweeney.

Deze was de laatste film van dit jaar voor mij en heeft me kunnen verrassen

Sterk acteerwerk en leuke combinatie van drama & thriller.

Eerder die dag Avatar 3 bekeken, daarover gaan we niet praten

Deze film maakte de dag dan toch weer wat goed, leuk bioscoop avondje met deze film

Benieuwd naar het nieuwe filmjaar

avatar van Vaniliagirl

Vaniliagirl

Voor de lezers onder ons: de film blijft aardig trouw aan het boek en weet de spanning net zo goed vast te houden tot de ontknoping.

avatar van HorrorFan554

HorrorFan554

Verrassend sterke film.

Na de film eens wat info opgezocht, hopelijk komen er nog verfilmingen van deze boeken.

Sydney Sweeney doet dit echt enorm goed.

Paar onverwachte momenten in de film en ook echt overtuigend acteer werk.

& ook eens leuk om in een bijna volle zaal te zitten. Dit was lang geleden, maar niet verwacht dat het met deze film ging gebeuren

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit soort thrillers zie ik best graag. ben benieuwd wanneer deze te streamen is. Er is wel een camversie maar die kijk ik niet, want dat is echt een film kijkervaring verpesten.

avatar van schumacher

schumacher

Net vd cinema, hele sterke en goeie film met goede acteurs/actrices.

Goed verhaal ook. Zeer leuke thriller.

Top.

Kan er niets verkeerd van zeggen, zeer aangenaam om volgen, stak goed in elkaar, sleepte me.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een jonge vrouw als dienstmeisje begint bij een rijk gezin. Dik aangezette personages, maar de cast weet hier wel mee weg te komen. Wat aan de lange kant en soms wat vergezocht, maar dit is verder wel een vermakelijke thriller (met ook een leuke eind-scene). Een nipte 3.5 sterren.

avatar van Kruegerke86

Kruegerke86

Net terug van de bioscoop.

Film die van begin tot eind je aandacht weet erbij te houden! Zeker geen B-film, maar echt een steengoede thriller met een paar WTF-momentjes

De acteerprestaties waren ook van hoog niveau! Geen dertien-in-een-dozijn-film!

4 sterren!

avatar van Walter S.

Walter S.

Onderhoudende film, je voelt sommige dingen wel een beetje aankomen, maar dat mocht de pret niet drukken. In zijn genre een prima film.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Typisch zo'n film waarvan je weet dat er een twist komt. Die vrouw des huizes reageert zo raar: daar moet iets achter zitten. Die man is zo vriendelijk en ingetogen: daar moet iets achter zitten. Nee, origineel is dit allemaal niet en dat maakt dat de film het eerste uur behoorlijk sleept. Je wacht ergens op en de film schiet maar niet op. Echt spannend of boeiend wordt dit ding nergens al is het niet dat ik me verveelde, maar het zat ertegenaan. De tweede helft is vermakelijker en af en toe leuke horror en gore erbij. 3,0*.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Sterke thriller die we tegenwoordig weinig meer zien vind ik.... Sweeney toch best een aardige actrice en ook Seyfried speelt haar rol wel goed. Sklenar kende ik nog niet, maar speelt wat onopvallend.

Spanning wordt aardig opgebouwd met een behoorlijk einde (valt nooit mee om een goed einde te verzinnen...)

avatar van J1981W

J1981W

Goede film! Alleen heb ik de hele film al het idee dat het een remake is. Ik heb het boek nooit gelezen. Weet iemand of er een film of serie is met hetzelfde verhaal?

avatar van pierre18

pierre18

Wat een heerlijke film. Hulde aan de regie en editing, zo consistent in beeld gebracht met drie geweldige acteurs. Je weet wat er kan gebeuren, maar dan zitten er toch nog heerlijke twists in. Mooie start van 2026

avatar van IH88

IH88

Heerlijke verrassing. The Housemaid heb ik in een eindelijk weer eens bomvolle bioscoopzaal gezien, met veel vrouwen om mij heen. Dit is 'nineties pulp' en een film zoals ze niet vaak meer worden gemaakt. Zelfs de seks-scene (met vreselijke muziek) lijkt zo uit de jaren negentig te zijn gelopen. Veel (voorspelbare) twists en cheesy momenten, maar als geheel werkt het als een tierelier. Seyfried steelt de show, maar ook Sweeney en Sklenar doen het goed. Vooral tegen het einde hebben beide acteurs een aantal uitstekende momenten. Seyfried is de gehele film een feest om naar te kijken, en alle drie weten precies in wat voor film ze spelen. Soms serieus en met zelfs een horrortintje, maar ook gewoon vol zwarte humor en soapachtige elementen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vermakelijke, wendingrijke romantische thriller en de beste film van regisseur Paul Feig in tijden. The Housemaid moet het vooral hebben van de inhoud, omdat de vormgeving niet al te bijzonder is. De felle filters en de zeer overzichtelijke beeldvoering verraden dat het verhaal alle voorrang krijgt en weerhoudt daarmee gezien te worden als ware ervaring, maar het capabele acteerwerk van Sydney Sweeney, Amanda Seyfried en Brandon Sklenar zorgt voor voldoende afleiding. Alhoewel de grote plottwist snel te verwachten is, blijft de uitgesponnen speelduur altijd onderhoudend en dat levert een fatsoenlijke kijkervaring op, maar zeker niet de film van 2025.

avatar van Gladiator72

Gladiator72

Prima vermaakt met deze thriller

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2043 stemmen

Het eerste deel was echt heel matig, je weet dat er iets aankomt maar de film neemt er flink zijn tijd voor. Helpt ook niet dat Sweeney niet erg sterk is hier. Tweede deel is een heel stuk vermakelijker en sleept dit naar een voldoende. Seyfried was erg goed, zoals altijd

avatar van Dawg

Dawg

Gisteravond gezien in de bios. Vol verwachting vanwege de lovende recensies. De teleurstelling was echter groot. Tot de pauze gebeurde er nagenoeg niets. Vlakke dialogen, geen spanning, geen actie, geen beklemmende sfeer. Na de pauze werd dat slechts gedeeltelijk goed gemaakt door het zich ontvouwende plot. Het is meer humor dan spanning, een thriller kan het niet genoemd worden wat mij betreft. Deel 2 is in de maak maar zal ik niet heen gaan. 2,5 ster.

avatar van MiekiePou

MiekiePou

Ik was blij verrast met deze film !!

Ik verwachtte een beetje zo'n film die al 10 keer gemaakt is maar ,met de twee geweldige actrices, wordt the housemaidl op bijzondere wijze uitgewerkt. Ja...een deel zie je wel aankomen

maar niet alles is zoals het lijkt en dat maakt het voor mij een vier sterren film .

Puur omdat het gewoon keigoed in elkaar steekt , goed gecast is.

Ook de dames overschaduwen de mannelijke hoofdrol. (Die toch zeker interassant was) en qua wederzijdse spanning goede chemie. Vooral Sweeney kan zonder veel woorden met haar mimiek enorm shinen.

Aanrader!

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Wat zonde van het best goede acteren dat het aan zo'n kreupel verhaal wordt verspild.

avatar van soom

soom

Ik vind Brandon Sklenar redelijk zwakkig, niet heel goed, hoeveel plezier hij ook heeft of lijkt te hebben.

De dames zijn hier okee.

De film is niet erg bijzonder, maar kent nog 1-3 kippenvel-bibber scenes, waardoor het nét wat smeulend blijft.

Aangenaam verrast , er zitten wel leuke plotwendingen in , vooral het acteerwerk van Sweeney en Seyfried zijn prima , het is een redelijk spannende film en een leuk tijdverdrijf het is echter geen film die op mij een onuitwisbare indruk maakt niet héél goed , niet héél slecht vandaar drieënhalve ster

avatar van Tina77

Tina77

Leuk. Sinds meer dan 10 jaar nog eens naar de bioscoop geweest dus weet natuurlijk niet of ik hem op tv ook zo leuk had gevonden. Het is een beetje leuke mix van vanalles. Spanning, drama ietsje erotiek ((wat een lekkere vent, (met mooie tanden ) ) en grote dosis humor.

Verassend toffe film zeg, ik verwachtte een standaard thrillertje met de leuke Sydney en Amanda, maar het was zoveel meer en ik ben wederom erg blij dat ik geen trailers heb gekeken.

Beide dames acteren prima, en dan vooral Amanda die misschien nog wel het sterkst speelt tijdens bepaalde scènes. Maar wat ik dus bedoelde met blij zijn dat ik trailers de laatste tijd gewoon skip....

Het zou me echt niet verbazen als de trailers iets getoond hebben waaruit je kan ophalen dat de man niet klopt. Ik wil zulke dingen vantevoren niet weten. Daarom check ik ook geen discussies over een film voordat ik hem zelf gekeken heb want wetende dat er een twist in zit vind ik al een spoiler, want dan weet je dus vantevoren dat het allemaal niet zo zwart wit is.

Ik had de twist dus niet door, tot een bepaalde scène en wetende dat de film nog lang niet afgelopen was.

Of een tweede deel echter gaat werken.....

Ervanuit gaande dat de film gaat over die vrouw die we op het eind zien.....dan weten we dus al dat de man losse handjes heeft. En zo'n twist gaat niet weer werken denk ik.

avatar van MiekiePou

MiekiePou

MosquitoSmasher schreef:

Of een tweede deel echter gaat werken.....

Nee dit soort films met een verfrissende plottwist moet niet vervolgd worden. Het einde laat ons zien wat er gebeuren gaat en dat is een prima afsluiting.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

MiekiePou schreef:

Er zijn meerdere boeken geschreven rond The Housemaid - ik heb gelezen dat er meer films komen rond the Housemaid en ik neem aan dat dat ook deze verfilmingen zijn.