• 9.369.500 stemmen

Geregisseerd door: Claudio Fäh

Met onder meer: Hera Hilmar, Jeremy Irvine en Olga Kurylenko

Plot Turbulence

"Fear takes flight."

Het jonge getrouwde stel Zach en Emmy besluit een luchtballonvaart te maken door de Zwitserse Alpen om hun relatie nieuw leven in te blazen. Wanneer ze gezelschap krijgen van een derde passagier, Julia, ontvouwen zich gebeurtenissen die ze zich vijfduizend meter in de lucht nooit hadden kunnen voorstellen. Wat de reis van hun leven had moeten worden, loopt uit in een ramp als de duistere geheimen van de passagiers worden onthuld en de toorn van de natuur losbarst.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van schumacher

schumacher

Erbarmelijk en enorm onrealistisch.

avatar van stinissen

Leuk gegeven maar o zo slecht uitgewerkt tel daarbij de erbarmelijke slechte acteerwerk op dan blijft alleen de poster over.

Net aan een voldoende. De poster is zonder twijfel het beste onderdeel van de film. Aangezien ik alleen al huiver bij het idee van een luchtballontocht, leek dit op papier een ideale thrillerervaring. De film weet af en toe spanning op te roepen, maar blijft in de uitwerking achter bij dat potentieel. Het slot is bovendien onbevredigend, waardoor vooral het gevoel van gemiste kansen overheerst.

Zoals zo vaak is de man de slechterik, de vrouw de held van het verhaal en de enige die het overleeft. Als Frasier-fan is het bovendien onbedoeld komisch om Kelsey Grammer uit een luchtballon te zien vallen.

avatar van mrklm

mrklm

Zach [Jeremy Irvine] en Emmy [Hera Hilmar] willen hun huwelijk nieuw leven inblazen met een avontuurlijke ballontocht. Ze krijgen op het laatst onverwacht gezelschap van Julia [Olga Kurylenko], met wie Zach de avond ervoor een affaire heeft gehad. Kelsey Grammar is de piloot die de veiligheid moet garanderen, maar dat lukt uiteraard niet. Logica heeft geen prioriteit in deze doldwaze, maar onderhoudende thriller die zeker niet aan te raden is voor mensen met hoogtevrees.

avatar van orbital

orbital

Super realistisch is het niet nee, maar wel leuk vermaak voor een druilerige avond. Helpt ook mee dat ik hoogtevrees heb, dus kon me wel inleven. Het verloop is natuurlijk ook niet verrassend, maar ergens hoort dat ook bij dit genre. Prima vermaakt.

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Het idee is leuk, best origineel ook naar mijn idee. Echter kan dit zoveel spannender en zelfs....enger, I guess? Maar helaas wordt dat het nooit echt. Toch echter richting het einde wel iets wat me kon boeien.

Blijkt het dus toch echt een kloothommel te zijn die volop vreemd is gegaan met Julia, maar ook dat ie echt geen zak gaf om die werknemer die zelfmoord had gepleegd. In het begin leek het een beetje alsof ie goed bedoelde en het niet kon helpen, maar dan vertelt ie dood leuk aan Julia hoe hij echt dacht en dus later tegen zijn eigen vrouw ook.

Ik kon de beweegredenen begrijpen van Julia totdat zij de luchtballon bestuurder eruit gooit, waarom? Qua acteerwerk zat het met Kelsey en de twee dames best okay, maar die dude speelt niet best zeg.