• 9.396.863 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 19 februari 2026

• Bioscoop Te zien in 16 bioscopen

Plot Bad Slippers

Wanneer “Salesman of the Year” Urwin de Windt al zijn geld verliest aan een cryptozwendel, belandt hij in een bizarre kunstroof met de door hernia geplaagde Harold en puzzelfanaat Bennie. Hun poging om drie Picasso's te stelen van kunsthandelaar Björn Lerby ontaardt in een keten van hilarische gebeurtenissen. Het blijken allemaal oplichters die elkaar oplichten en zelfs afpersen, maar het is een verloren slipper die dit alles tot een onverwacht noodlottig einde brengt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 19 februari 2026 in de bioscoop (HUA Film Distribution)

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit ga ik wel leuk vinden vermoed ik zo. Het zal wel weer van die hele flauwe lijpe humor zijn van Ruben van der Meer. Alleen zijn kop al is genoeg om er iets van te maken. Heel benieuwd wat zijn eerste regie debuut gaat worden.

avatar van handelaar

handelaar

Plan C met hem in de hoofdrol als rechercheur met gokschulden was ook een geweldig filmpje.

Heel benieuwd wat deze film gaat doen..

avatar van Wouter

Leuke film!

avatar van scorsese

Tegenvallende film waarin een paar mannen een inbraak beramen bij een kunsthandelaar. Het mist allemaal wat focus en vooral het begin is vrij onsamenhangend. Sommige scenes kabbelen ook maar een beetje voort. De droge en flauwe personages en plot wisten met totaal niet te boeien en heb ook nergens om kunnen lachen.

avatar van zemmel

zemmel

Zelden zo’n slechte film gezien. Niet grappig, niet interessant en niet de moeite waard. Straf vond ik wel de moeite waard, maar daar kan deze film totaal niet aan tippen.

avatar van de grunt

de grunt

Ik vrees voor de spaarcentjes van Ruben

avatar van Wouter

de grunt schreef:

Ik vrees voor de spaarcentjes van Ruben

Er zal toch wel een streamer instappen?

avatar van elmo4ever

elmo4ever

De Nederlandse crime-komedie die bewijst dat kunstroof best hilarisch kan zijn als je er twee paar slippers en drie Picasso's doorheen gooit. Seriously, ik bedoel: wie verzint dit?! Een verloren slipper als de grote plotmotor? Geniaal. Vanaf het moment dat "Salesman of the Year" Urwin al zijn geld verliest aan een crypto-scam, is het één dolle rit vol bizarre situaties, hernia-klachten en sudoku's die zelfs je schoonmoeder verwarrend zou vinden. Ruben van der Meer en zijn sombrero leger slagen erin om je niet alleen te laten lachen om de droge humor en flauwekul die continu de hoek om komt, maar ook om je te laten meevoelen met het trio dat altijd net iets dommer lijkt dan hun plannen vereisen. De kunstroof loopt sneller uit de klauwen dan privé-financiën van Urwin, en eerlijk? Je wil gewoon weten hoe een paar slippers de ondergang van een kunstbende worden. Zeker het waard om voor naar de bios te gaan!

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Wouter schreef:

Leuke film!

Eens.

Ruben van der Meer ligt me niet altijd, maar dit is erg leuk.