• 9.452.456 stemmen

Met onder meer: Caro Derkx, Sem Ben Yakar en Bart Oomen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 25 september 2025

Plot Vleesdag

Mirthe is dierenactiviste. Zij gaat om actie te voeren samen met een groep gelijkgestemden de boel saboteren op een varkensfokkerij. Daar is de boerenfamilie echter niet blij mee, waarna de situatie vreselijk uit de hand loopt

avatar van stinissen

Prima Nederlandse horror ik vond het top hoe die activisten werden behandeld. Nu erg zin in een hamburger en een paar karbonades.

avatar van Basto

Basto

Heerlijke nederhorror met goede set-up, fijne gore en ook zeker goed geluid. Film is echt vermakelijk en ook knap gemaakt in de zin dat eigenlijk iedereen de moordenaar kan zijn.

Aanrader voor liefhebber van genrefilms. De makers hebben er duidelijk ook veel gezien, maar daar wel een eigen draai aan gegeven.

Goed. Dikke 4*

avatar van Wernertje

Wernertje

Naar de trailer gezien te hebben en 18+ geclassificeerd, was ik best benieuwd naar de film. Ik had verwacht dat ik op het puntje van mijn stoel zou zitten en mischien wel een paar keer mijn hoofd zou weg moeten draaien van gore en bloederigheid. Maar dit was zwaar teleurstellend. Ik begrijp ook niet echt als je een film maakt die zich voor 95% in een slachthuis afspeelt dat je niet wat creatiever bent als filmmaker. De film teert vooral op de liters overdreven bloed en vergeet echt heftig of schokkend te worden door te weinig echt brute kill scenes en dit gepaard met het overdreven acteerwerk van de spelers wordt het eerder lachwekkend dan eng of gore. In een slachthuis zijn genoeg attributen en machines die je kunt gebruiken om lekker los te gaan dus een gemiste kans om echt te shockeren. Gelukkig is de speeltijd van de film niet zo lang en dat is dan één van de weinige pluspuntjes. Matige Nederlandse film met slecht acteerwerk. Ik heb 12+ films gezien die heftiger of enger waren.

avatar van louis46091

louis46091

Verwacht geen saw of hostel, gewoon n goede polderhorror...