• 9.373.532 stemmen

Geregisseerd door: Shane Black

Met onder meer: Mark Wahlberg, Lakeith Stanfield en Rosa Salazar

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Play Dirty

"Even robbers get robbed."

De ervaren dief Parker krijgt de kans om een grote overval te plegen. Samen met Grofield en Zen stelt hij een bekwame crew samen. Als ze stuiten op een moord, worden ze geconfronteerd met een Zuid-Amerikaanse dictator, de maffia in New York en de rijkste man ter wereld.

avatar van 606

Deze 1.5 ster lijkt me niet kunnen ?

avatar van alfie

alfie

trailer ziet goed uit...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

606 schreef:

Deze 1.5 ster lijkt me niet kunnen ?

Stem verwijderd.

avatar van zoutzak

zoutzak

Een vermakelijke aktiekomedie met prima cast van Shane Black. Uitgezonderd The Predator heeft hij wel aardige films afgeleverd. Lekker luchtige rollercoaster van een heist movie met genoeg aktie. 6,5

avatar van scorsese

Goeie film waarin een geplande overval niet loopt zoals het gepland was. Een vrij standaard plot voor deze verder wel vermakelijke en actievolle heist-film. Misschien wat aan de lange kant, maar wel een aantal fijne actie-scenes (de opening, de metro en de finale). Een aardige cast, maar niemand weet echt indruk te maken. Een kleine 3.5 sterren.

avatar van wouds601

wouds601

Actiecomedy met Wahlberg in een rol zoals die wel vaker doet. Afwisselend goede actiescenes met iets te flauwe humor en toevalligheden. Met zo'n 2 uurtjes ook wat aan de lange kant maar het verveeld ook weer niet echt. Al met al wel prima mee te pikken op een avond. 2,5*

avatar van schumacher

schumacher

Vermakelijke film, mocht wel wat korter zijn.

Mocht idd wel wat korter zijn.

Verder moeilijk te omschrijven. Lijkt een beetje op een 'hippe' variant van een random jaren '90 actiefilmje.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke sterke actie misdaad komedie. Het verhaal is niet heel bijzonder maar zit best leuk in elkaar. De uitwerking is goed. De film heeft een lekker tempo en actie, humor en spanning wisselen elkaar goed af en zijn van prima niveau. De actiescènes zien er goed uit en zijn soms best spectaculair. Ook de spanning is voor dit genre goed te doen. De humor is niet te overdreven, dus alles is in balans. Ook de cast doet het goed met een onderlinge leuke chemie. Het voelt soms wel dat er iets te veel in de film gepropt is, maar dat is niet storend. Prima vermaak. 3.5/4.0

avatar van mrklm

mrklm

Onverschillig spel van Mark Wahlberg als meestercrimineel Parker voorkomt dat deze vlotte, redelijk inventieve misdaadkomedie op stoom komt. Parker werkt samen met Grofield [LaKeith Santfield], Zen [Rosa Salazar] en wat er over is van zijn vaste crew om een ereschuld in te lossen. Doelwit van de volgende criminele operatie is het fortuin van Lozini [Tony Shalhoub]. Stanfield zorgt voor leven in de brouwerij en de actiescènes mogen er zijn, maar verder is het een fletse bedoening.

avatar van boemboem27

boemboem27

redelijke heist-movie

beetje rommelig,goede crew, met name natuurlijk Mark Wahlberg als hoofdpersoon.

was wat aan de lange kant waardoor het ook minder spannend werd en te langdradig.

maar goed voor middagje tijdverdrijf

avatar van Fortune

Fortune

Lekker subtiel einde. Daar houd ik wel van.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Kluchtig.

Nogal lawaaierige en drukke bedoening waarbij het grootste probleem de onevenwichtige toon is. Soms nogal rechtdoorzee als het op geweld aankomt. Dan wordt er zonder al te veel boe of bah iemand door de kop geschoten. Op andere momenten is het dan zo'n komisch dingetje waarvan Mark Wahlberg er toch al een aantal gemaakt heeft. Ik zie de combo tussen komedie en gewelduitspattingen hier niet echt werken. Wahlberg is verder nogal apathisch in zijn acteerwerk en de film duurt een minuutje of 20 te lang. Verder wel oké als tussendoortje.

2,5

avatar van james_cameron

Tegenvallende komische aktiefilm van regisseur Shane Black, die na een redelijk begin steeds verder afzakt naar bedenkelijk niveau. De degelijke cast houdt de boel het aankijken nog net waard, al zijn feitelijk alle personages onsympathiek. Van de special effects moet de film het in ieder geval niet hebben; de cgi is hier behoorlijk lelijk, met als dieptepunt een slecht gemonteerde en totaal niet overtuigende treincrash.

avatar van Jynxter

Jynxter

Play Dirty heeft toffe actie scenes en vermakelijke, cheeky humor. En op beide vlakken komt deze heist-comedy geregeld prettig onorthodox uit de hoek.

Daar staat wel tegenover dat het acteren niet altijd even overtuigend is en dat je (uiteraard) het zoutpotje op tafel kan laten staan.

Maar zeker een goede voldoende voor deze vlotte actiefilm.

avatar van joolstein

joolstein

Oei...deze Amazon Prime-productie kan alleen maar ten prooi zijn gevallen aan, naar wat ik denk, bemoeienis van de studio. Want deze Donald E. Westlake onder het pseudoniem Richard Stark verfilming is narratief enorm onevenwichtig. Hoewel de toon nog amusant is, is het ook vreemd vlak. Het is niet vlot, terwijl het dat wel wil zijn, de ene keer wil het flauwe komedie doen, om vervolgens weer meer een serieuze actiefilm te zijn. Las ook ergens dat er een ongebruikt scenario voor Lethal Weapon 2 is gebruikt...En hoewel Mark Wahlberg de kar moet trekken steelt Lakeith Stanfield, elke scène! Er waren zoveel nutteloze scènes en rommelige onzin om de te lange speelduur te vullen. Het is een film die speciaal voor streaming is gemaakt, dus dat is merkbaar in de visuele effecten. Tja de film kent dus net zoveel ups als downs maar bezat wat entertainmentwaarde...

avatar van Kondoro

Kondoro

"Let me start things off, okay? Ease into it. Before you get all Parker."

Ik vond er persoonlijk niet zo veel aan. Het is gewoon een vrij slappe prent, die natuurlijk op veel gebieden ook al vaak genoeg eerder is gedaan. Ik zag een reclame van deze film voorbij komen (dan wel op Prime tijdens het voetbal kijken), en toch pakte de trailer wel mijn interesse, maar na het zien van deze film was ik toch wel echt bedroefd hoor. Eigenlijk vond ik alles in deze film niet zo boeiend, het komische aspect vond ik echt héél slecht, of het was echt te simpel of het was gewoon niet grappig, en de film zat er geen moment tussen dat het ook maar een beetje leuk werd. Qua actie opzich wel redelijk, maar ook daar laat de film de nodige steken vallen; en dan heb je aan het verhaal van deze film al helemaal niets. Het verhaal is overigens veel te optimistisch bedacht, waardoor de uitwerking helemaal niet lekker valt.

Het acteerwerk is soms echt bedroevend slecht, net zoals het regiewerk van Black. En combineer dat alles met toch wel echt een te lange speelduur, dan heb je echt een lange zit met deze prent. De film kon zichzelf soms reden om toch nog een beetje te vermaken, al was dat heel sporadisch. De punten gaan voornamelijk naar Rosa Salazar en vooral in de openingsscène, wat een prachtige vrouw.

avatar van davey400

davey400

Interessant popcorn-vermaak. Lekker lomp en veel geweld.
Effecten van 'echt niet best' tot 'dat zag er nog best realistisch uit'.
Met kromme tenen blijven kijken. Letterlijk met popcorn er bij.
Opbjectief was het eigenlijk geen beste film. 2,5*
Maar toch vermakelijk.
En in het kader van 'onder de 3 kijken we nie' toch opgehoogd naar een 3.
(Ik weet, dat is niet hoe het werkt. Oorzaak en gevolg enzo.)
Dus als je niet opzoek bent naar diepgang dan gewoon lekker opzetten voor explosies, achtervolgingen en geweld.

Een interessant (en irritant) ding was dat het regelmatig over 'dat andere land' ging, zonder de naam van het land te noemen. Ook geen fictieve naam. Maar het ging zo vaak over 'My country' dat ik het idee begon te krijgen dat ze het zelfs als soort van 'running gag' zijn gaan adopteren.