Genre: Thriller
Geregisseerd door: Francis Lawrence
Met onder meer: Cooper Hoffman, David Jonsson en Garrett Wareing
Releasedatum: 2 oktober 2025
Plot The Long Walk
"The task is simple: walk or die."
In een nabije en dystopische toekomst hebben de Verenigde Staten de vorm aangenomen van een politiestaat. Voor een jaarlijkse wedstrijd worden 100 jongens geselecteerd om een dodelijke marathon te lopen zonder duidelijke eindmeet in zicht. Slechts een deelnemer wordt de winnaar - en de enige overlevende. Elke deelnemer krijgt enkele waarschuwingen indien hij vertraagt of stopt met wandelen. Als ze daarna nog eens de mist ingaan, volgt de kogel.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Long Walk (BoekMeter)
- The Long Walk (MusicMeter)
Raymond Garraty / #47
Richard Harkness / #49
Mr. Garraty
Mrs. Garraty
Pollypeachum1
Wat een fantastische film! De avond begon in een rumoerige bioscoop en ik hield mijn hart vast. Maar je kon de hele film een speld horen vallen.
Een goede combinatie van spanning en drama en het acteerwerk was meer dan voortreffelijk. Ook de manier van filmen sprak mij erg aan.
Ik was onder de indruk.
Stephen King is een meester in de boeken, maar zelden lukt de vertaling naar het grote doek. King schreeft The Long Walk al in 1979 onder de naam Richard Bachman omdat hij heel veel schreef en toen de bezorgdheid was bij de uitgeverij om teveel Stephen King boeken uit te brengen binnen hetzelfde jaar. Dus volgde toen dit pseudoniem, geïnspireerd door de rockgroep Bachman-Turner-Overdrive. Qua stijl en niveau bleven de boeken hetzelfde. En The Long Walk is zo één van mijn favorieten.
Ik was dan ook blij dat er eindelijk een verfilming kwam. Al is dat altijd aarzelend bij een Stephen King verfilming, zeker als je het originele boek zo goed kent. De film toont een wereld die doet denken aan The Hunger Games (1 deelnemer uit elke staat in een overlevingswedstrijd vanwege de slechte economie). We krijgen een lange wandeling met diverse personages waarbij je als kijker toch snel wat de indruk krijgt wie het langer volhoudt dan een ander. Mark Hamill speelt de majoor, maar meer dan een veredelde bijrol wordt het ook niet.
Uiteraard is de verrassing er wat af als je het boek hebt gelezen, maar veel spanning zit er niet in de film. De hoofdrollen maken er wel het beste van en de utopische wereld wordt goed weergegeven. Het einde verschilt van het boek (gebeurt wel meer met King) en is toch een teleurstelling. The Long Walk is een volgende film in het rijtje teleurstellende King-verfilmingen, al is het iets beter gemaakt dan de low budget versies. Dan heb je met Weapons dit jaar een film die veel meer de sfeer van de Stephen King boeken uitstraalt, maar die is dan weer niet door King zelf geschreven.
Graaf Machine
Ieder zo zijn voorkeur, maar ik zou het toch eerder als een dystopische wereld beschrijven.
sterredag
Ik was een beetje bang dat de beelden in de film niet expliciet zouden zijn. Een soort van zwak aftreksel van het boek. Gelukkig heeft de regisseur zich netjes gehouden aan de beeldvorming in deze film en wordt alles netjes in beeld gebracht.
Ik heb ook het boek gelezen, het is 1 van mijn favoriete Stephen King boeken en ik kan er alle begrip voor hebben dat het einde van het boek niet echt een top filmeinde zou zijn. Tenslotte moeten films ook gekeken kunnen worden, zonder het boek gelezen te hebben.
Ik vond de wijziging van het einde niet storrend. Het originele einde is er wel een beetje in verwerkt zodat je toch nog dat ontmoedigende gevoel krijgt. Daarbij is het einde deels eigenlijk zoals ik dacht dat het zou gaan verlopen toen ik het boek voor het eerst las. Dus daardoor was deze film voor mij persoonlijk meer een goed makertje voor de teleurstelling die ik had toen ik het boek net had uitgelezen. Hoewel die teleurstelling wel deels het effect is wat S.K natuurlijk wilde bereiken.
Het is geen film. En ik heb veel slechtere verfilmingen gezien, zoals firestarter (de recente) die totaal de verhaallijn niet meer volgt. Het institute was dan iets beter, maar mistte, ondanks dat het een serie was en juist meer tijd had) erg de essentie. Het kwam niet over. Het was teveel afgezwakt.
Ik heb met plezier deze film gekeken en heb er absoluut van genoten. Jammer was het gemis van de menigte, die had er eigenlijk wel bij gemoeten in ieder geval richting het einde. Jammer was dat het aantal miles niet vertaald werd naar het aantal kilometers (per uur) en dat de afstand die ze gelopen hadden niet telkens benoemd werd door de lopers (het record lopen was toch wel onderdeel van het gesprek in het boek)
Ja hier en daar zijn er wat rolwisselingen gedaan, maar veel kwam wel gewoon terug en tenzij je een goed geheugen heb of het boek recent gelezen hebt, was ook dit niet storend.
Kortom 1 van de betere verfilmingen van een SK verhaal.
sterredag
......Ook is het allemaal voorspelbaar en weet je al bij aanvang van de wandeling wie de laatste twee zullen zijn. ......
Dan moet je het boek eens lezen, dan zul je verrast zijn. Want deze film heeft wat dat betreft idd het einde wat ik dacht dat het boek zou hebben.... maar het boek zelf eindigt dus niet zo.
Goeie film over een wandelwedstrijd waar maar één deelnemer levend eindigt. Toch wel weer een originele opzet uit de pen van Stephen King. Maar door deze opzet ontkomt de film er niet aan een beetje eentonig te zijn. Desondanks wil je weten hoe deze afvalrace gaat eindigen. Een aantal goeie dialogen en de twee hoofdrolspelers doen het goed.
mcdaktari
Ik had hier echt hele hoge verwachtingen van maar ben toch best wel teleurgesteld. Had er echt veel meer van verwacht. Echt slecht is de film nou ook weer niet maar een topper is het zeer zeker niet. Het is ook vrijwel meteen vanaf het begin duidelijk welke 2 om de prijs zullen strijden. Het einde is ook best wel teleurstellend. Het enige wat ik dan weer niet verwacht had was de winnaar. Maar ik begrijp dat je deze film toch wil zien en ik wil ook niet de film helemaal afkraken, want je moet gewoon kijken. Het is ruim anderhalf uur aan dialogen met af en toe een bloederig shot. Die vond ik trouwens wel goed gemaakt, en zeker die eerste. Ondanks de vele dialogen is de film niet echt saai.
NRT
Voor mij een van de betere films van het jaar. Sterke karakters die een goede connectie hadden. Het doden van de personages was ondergeschikt aan de karakteropbouw doorheen de film. Topfilm.
Master Blaster
Orgineel
Beetje onrealistich en ook wat saai soms
al met al kan het ermee door.
mrkos
The Long Walk
In een dystopische toekomst moeten honderd jongens deelnemen aan een dodelijke wandelwedstrijd waarbij stilstaan fataal is; alleen de laatste overlevende wint.
Een indrukwekkende en meedogenloze film die ondanks de beperkte setting mijn aandacht goed wist vast te houden. Het verhaal is vrij eenvoudig opgezet, maar door de verschillende deelnemers wordt het toch een lange en boeiende tocht. De acteurs doen hun uiterste best om alles zo realistisch mogelijk over te laten komen en dat lukt ze prima. Het zijn stuk voor stuk sympathieke personages. De vriendschappen die ontstaan voelen geloofwaardig aan, net als de persoonlijke verhalen die onderweg worden gedeeld.
Toch komt het dystopische plaatje rond de wedstrijd niet helemaal uit de verf. De film zet de psychologische hel van de deelnemers sterk neer, maar laat vragen over de wereld eromheen onbeantwoord. Waarom bestaat deze wedstrijd eigenlijk, en hoe reageert de rest van Amerika daar concreet op? Dat blijft te vaag. Het resultaat is krachtig, maar mist daardoor nét die extra dimensie.
The Long Walk is een rauwe, indrukwekkende ervaring. De film schittert wanneer hij inzoomt op de lopers en hun lijden en is daarmee een krachtige toevoeging aan het dystopische genre, ook al blijft de wereld eromheen wat vaag.
3,5 sterren
Sterke, naargeestige verfilming van het gelijknamige boek van Richard Bachman, beter bekend als Stephen King. Het compromisloze, rechtlijnige karakter van het verhaal had problemen kunnen opleveren, maar regisseur Francis Lawrence maakt er visueel en inhoudelijk iets indrukwekkends van, daarbij gesteund door een prima cast van jonge akteurs, die stuk voor stuk gedenkwaardige rollen neerzetten. Vooral Cooper Hoffman en David Jonsson zijn hier geweldig. Het einde is niet helemaal bevredigend en wat mij betreft iets te kort door de bocht, maar goed, het kan de film tegen die tijd niet meer verpesten.
SPEEDROCK
Gek hoe die Stephen King films weer herkenbaar zijn als typisch Stephen King, een bepaald sfeertje lijkt het. In ieder geval een boeiende film die in zijn opzet logischerwijs wat beperkt is, dwz. het draait alleen maar om de slopende tocht. Natuurlijk kun je kniesoren over het realiteitsgehalte, zoals dat sommige lopers tot het einde toe bijzonder goed bij stem zijn en nog steeds met humor en intonatie hun stem kunnen verheffen, ik denk dat in werkelijkheid je alleen nog wat gebrabbel hoort en ieder als een zombie voor zich uit staart, want op een gegeven moment is daar echt geen energie meer voor... Sowieso dat de tocht iets van 500 km duurt, ik weet niet of soldaten wel eens in werkelijkheid zoveel achter elkaar hebben gelopen? Ik kan het me niet voorstellen, volgens is voor die tijd de grens van wat fysiek nog mogelijk is allang bereikt, maar ik kan het missen hebben... Maar anyway, als deze film wel realistisch zou moeten zijn, zou het maar een saaie film zijn geworden, nu blijft het tot het eind boeien!
orbital
Interessante metafoor of parabel over oorlog.. zodra ik die dogtags zag wist ik meteen waar dit over ging, maar ondanks het feit dat het misschien eentonige actie is ging de vergelijking op alle punten op, ik heb het boek niet gelezen verder, het zal daar wat explicieter zijn beschreven. De gedateerde kleding zal er ook wel iets mee te maken hebben. Maar de rollen werden m.i. goed vertolkt en het einde had ik toch niet helemaal zien aankomen.
filmkul
Redelijk sterke film. Het verhaal is aardig bedacht en lijkt vooraf vrij beperkt om een hele film mee te vullen. Maar men slaagt er toch in om er een boeiend geheel van te maken die de kijker erbij houdt van begin tot eind. De makers worden daarbij geholpen door de sterke vertolkingen van de diverse acteurs. Het einde is helaas wat makkelijk en mist de verwachte emotionele lading. Minpuntje is ook de fitheid en frisheid van de laatste lopers. Verder prima film. 3.5/4.0
Anjin
Had net zo goed de vierdaagse van Nijmegen kunnen verfilmen..
Vond het niet echt spannend,verhaallijn was bedroevend slecht..
Had na een uurtje ook wel af mogen wezen..
Had van de verfilming van stephen king wel wat spectaculairder verwacht..
schumacher
Ik vond die wel heel goed.
Geen seconde verveeld.
Grappige scenes in ook, kga niks zeggen, voor de mensen die de film nog niet gezien hebben.
Neder0001
Nah dit was echt helemaal niks. Hier hadden ze toch wel meer uit kunnen halen. De kills zijn erg standaard, veel onnozel gelul om de tijd te vullen. En het einde heb ik ook helemaal niks mee, erg goedkoop om dit uiteindelijk af te wentelen als een hallucinatie. Ik begrijp inmiddels ook dat deze film op een novel gebaseerd is maar het einde dus volledig afwijkt van de novel. Daar heb ik dus helemaal niks mee als zo'n regisseurtje denkt zijn eigen draai eraan te moeten geven. Al met al een verschrikkelijk lange zit en gewoon erg saai. Een halfje extra voor het camerawerk.
Debo
Een totaal nergens op slaande en absurde film. Toch 1 ster gegeven omdat het knap is om dergelijke meuk te verzinnen.
saint07
Saaie film met wederom een woke tintje, er wordt teveel geluld en bij het einde had ik zoiets, waar heb ik nou naar zitten kijken? Weer een waste of time!
Collins
Vijftig jonge mannen aan de wandel met één doel voor ogen en dat is overleven. In het middelpunt staat de 16-jarige Raymond (uitstekend vertolkt door Cooper Hoffman) die als een van de vijftig jongemannen deelneemt aan de door de staat georganiseerde dodenmars. Een dodenmars die dwars door een dystopisch Amerika voert dat er verrekte mistroostig uitziet. De regel is eenvoudig. Wie niet verder loopt, wordt doodgeschoten. De laatst overgebleven loper krijgt alles wat hij wenst. Een ruimhartige beloning die in de loop van de mars steeds minder betekenis krijgt.
De film is gebaseerd op een verhaal van Stephen King dat in 1979 verscheen. Regisseur Francis Lawrence die met The Hunger Games franchise al ervaring opdeed in dystopisch getinte films bewijst dat hij goed weet hoe je psychologische druk, maatschappijkritiek en menselijk lijden in pakkende beelden weet te vatten. Hij brengt de thema's onder in een lineaire vertelling die zich bijna uitsluitend met de mars bezighoudt. Er is weinig plot, weinig actie en er zijn (althans in conventionele zin) geen dramatische wendingen in het verhaal.
De film houdt zich bezig met de psychische ups and downs van Raymond, luistert naar de onderlinge dialogen, observeert de uitgeputte blikken, trekt zich soms behoedzaam terug in momenten van stilte en signaleert momenten van medemenselijkheid in een onmenselijke situatie. De film onthoudt zich van een voice-over en ziet tevens af van een innerlijke monoloog van Raymond. De kijker wordt geen afleiding van de somberheid gegund. De kille en naargeestige omstandigheden komen door het ontbreken van verzachtende franje hard binnen.
De aanpak van regisseur Lawrence weerspiegelt het psychische en lichamelijke verval van Raymond. Terwijl de eerste deelnemer die wordt gedood nog in volle ellendige glorie wordt getoond en een bruut shockmoment is, gebeuren de overige terechtstellingen steeds meer op de achtergrond. Een bewuste wisseling van perspectief die het proces van afstomping van Raymond perfect symboliseert. Het is hetzelfde proces dat de kijker doormaakt, die dezelfde emotionele teloorgang ervaart bij het kijken naar zoveel ellende, wanhoop en neerslachtigheid. De film windt er geen doekjes om. Achter de individuele ellende schuilt steeds hetzelfde thema dat zegt dat het welzijn van het individu ondergeschikt is aan de wil van het systeem dat prestaties en conformiteit predikt.
The Long Walk is een prettig langgerekt psychologisch drama. Duister, mistroostig, naargeestig. De film schetst een somber beeld van een systeem geleid door machtswellustige autocraten die gewetenloos bereid zijn mensen op te offeren om hun eigen doeleinden te bereiken. Alle middelem worden daartoe ingezet. Dat klinkt toch wel erg actueel, vrees ik. Geweld door de overheid. De enorme druk die wordt opgelegd om te presteren om op die manier je bestaan te rechtvaardigen. En dan nog de media die leed omzetten in entertainment. Ja, de film is wars van vrolijkheid en optimisme.
In tegenstelling tot King’s verhaal is het einde van de film zeer expliciet. Een prima einde dat ten behoeve van de teergevoelige kijker gelukkig niet mild of geromantiseerd is gefabriceerd maar even tragisch, bitter en vernietigend is als het behoort te zijn. The Long Walk is een goeie film die de vinger op zere plekken legt en dat doet zonder te vervallen in het cynisme dat in deze tijd zo in zwang is. De film doet het rustig, onomwonden, intens en woelend. Fijne film.
debbietino
Kan aan mij liggen maar de beschrijving van de film klopt niet met wat ik heb gezien. Het zijn er geen 100 maar 50 en het is ook niet de nabije toekomst maar in een alternatief verleden (gok jaren 60/70) gezien de auto’s, kleding en het fototoestel.
Hoe dan ook, de film is op zich wel aardig maar voor mij een beetje ongeloofwaardig hoe de jongens doen en praten vanaf het begin van de “walk”, in de wetenschap dat je een kogel door je grijze massa krijgt als je enigszins verslapt. Dat zoiets gaandeweg gebeurt snap ik omdat je hoogstwaarschijnlijk de realiteit verliest maar niet meteen vanaf de eerste meters. Alsof het ze niets doet.
Hoi je van een beetje “gore” dan zijn de executies voor je goed in beeld gebracht, anders wegkijken
Daarnaast vond ik het einde een beetje vaag, maar dat ligt denk ik aan mij.
JanArends
Mooie film tot aan het einde
(Cijfer is wellicht gekleurd doordat dit een van de eerste (korte verhalen),boeken was die ik ooit (nog in de bibliotheek) las op 14-jarige leeftijd
Herinnerde me alleen nog de strekking, verder niets.
Mooi verfilmd!
Kondoro
"I'm sorry, mom!"
Leuk. Maar precies ook hetgene waar ik een beetje bang voor was. Een heel erg gewaagd concept, waarvoor ik eigenlijk alleen maar lof heb. En Lawrence deed het prima hoor, daar niet van. Hij weet een toch wel interessante film neer te zetten, die naar mijn inziens wel een beetje té lang is, al mag je daar misschien niet al te hard om klagen. Dan gaan we wel weer terug waar ik een beetje bang voor was; hoe hou en maak je een film met een concept als dit nou langer dan anderhalf uur leuk en/of interessant? De achterliggende gedachten was opzich best mooi, waar we met een paar prachtige dialogen toch interessante gesprekken krijgen. Dat men daar wat horror invloeden bij toe wil passen (hier en daar wat gore) maakt de film eigenlijk niet veel spannender, en na anderhalf uur was ik er dan ook wel gewoon oprecht klaar mee.
lang pee
Ik heb gisteren 9,02 km in 1:09:39 gelopen (snelwandelen) als 54 jarige, oftewel 7,77 km/h. Maar dat houd ik zeker geen 10 uren vol en dat is ook niet mijn doel.
Mijn doel (ik ben geen sportman) is dagelijks minimaal 30 minuten per dag actief te bewegen of maximaal 10 km op een dag actief (snelwandelen) te bewegen en dat heb ik dit jaar op drie dagen (de reisdagen tijdens mijn twee vakanties van dit jaar) na gehaald. Tijdens de lente- en zomerperiode loop ik vanwege het lange daglicht grotere afstanden en tijdens de herfst- en winterperiode richt ik me vooral op minimaal 30 minuten lopen (dat is ongeveer 4 km actief bewegen voor mij) vanwege het korte daglicht. En als het echt slecht weer is, dan ga ik op de loopband die onder mijn bed ligt.
Dat heeft o.a. geresulteerd dat ik sinds februari 2024 (toen woog ik nog 87 kg) 15 kg ben afgevallen (ik weeg nu nog 72 kg) en mijn cholesterol is ook verbeterd. Voorheen droeg ik broeken in maat 38 en nu maat 34 (zo heb ik alle zomerbroeken laten verkleinen in de breedte en dat ga ik ook doen met mijn winterbroeken).
Ik ben sinds 2022 gevraagd door mijn huisartsenpraktijk of ik jaarlijks wil meedoen aan een gezondheidscheck (zeg maar een soort van APK keuring onder mensen) en sinds 2024 zijn mijn ogen geopend en ben ik begonnen met actief bewegen en gezonder te eten (zo maak ik dagelijks een fruitshake om aan twee stuks fruit per dag te komen en drink ik ook bijna geen frisdrank meer en ben ik overgegaan op SPA rood).
Misschien dat ik ook nog van de alcohol ga afstappen (ik drink in het weekend meestal twee flessen weizenbier, eentje op vrijdagavond en eentje op zaterdagavond) en over ga op alcoholvrij weizenbier (smaakt ook goed).
lang pee
De film in één zin samenvatten. Slap gelul van een bende oninteressante jongeren in een belachelijk ongeloofwaardig verhaal!!!
Niemand stoort er zich blijkbaar aan dat dit gewoon voor een gemiddelde mens niet mogelijk is. Vele honderden kilometers fors wandelen zonder te slapen of te rusten.
Geloof mij, ofwel val je dood en anders heb je geen voeten meer, maar alleen enkele lappen vlees.
Niet de eerste verfilming van King die bijzonder vervelend en kinderachtig is, er zijn natuurlijk ook veel parels bij, maar dit is één lange vervelende hap....
salwel
Dit verhaal is 1 van mijn favorieten van King. Heb het gelezen in de bundel 4 x Stephen King
en kwam dus tegelijkertijd uit met the running man die nu dus ook (weer) verfilmd is.
Die viel mij dus erg tegen en was bang voor deze verfilming.
Op het einde na vond ik deze dus fantastisch verfilmd.
Goed gespeeld, mooi geschoten en absoluut niet over de top.
Heb echt genoten.
Filmkriebel
Goede film. Een origineel idee van Stephen King, maar voor een verfilming moet je er dan nog anderhalf uur mee kunnen vullen. Soms is het veel small talk maar de film mist toch geen kans om een aantal personages uit te werken en de interactie tussen de personages onderhoudend te maken. In de eerste plaats Ray en Peter, die tijdens de lange tocht vrienden worden. Het dystopische kader waarin dit zich afspeelt blijft vaag, een soort fascistische dictatuur waarin de mensen in hevige crisistijd geleerd worden om terug in het gareel te lopen.
Het is niet overal even solide, en de film wil meer dan eens vermijden dat de geloofwaardigheid in vraag gesteld wordt en doet dat niet altijd heel subtiel. Zo was die gast met diarree eerder lachwekkend. The Long Walk zag ik als een metaforisch beeld voor de levensloop van een mens, waarin de zwakken en de opgevers afvallen (natuurlijke selectie), en alleen de doorzetters in aanmerking komen voor iets hogers. Het is mij bevallen al vond ik het einde teleurstellend.

One Battle after Another
Actie / Komedie, 2025