• 9.374.549 stemmen

Met onder meer: Austin Butler, Zoë Kravitz en Matt Smith

Gesproken taal: Engels, Spaans, Mandarijn en Russisch

Releasedatum: 28 augustus 2025

Plot Caught Stealing

"2 Russians, 2 Jews, and a Puerto Rican walk into a bar..."

Wanneer Hank - een voormalige honkbalspeler - een kat door zijn buurman toevertrouwt krijgt, raakt hij verwikkeld in een gevaarlijke situatie. Twee Russen ontvoeren hem en eisen iets wat hij niet heeft. In een race tegen de klok navigeert Hank door de straten van New York, achtervolgd door criminelen en de politie, terwijl hij worstelt om te overleven en de waarheid te achterhalen.

avatar van schumacher

schumacher

Vermakelijk filmpke.

avatar van stormfox

stormfox

Wat een zeer aangename verassing was deze film zeg.

Deze komt zeker in mijn top 10 van 2025.

avatar van boemboem27

boemboem27

leuke en toch best wel spannende film.

het is wel meer misdaad dan komedie,er vallen genoeg doden

kende geen enkele speler,maar spelen allemaal hun rol verdienstelijk

3.5 a 4 sterren

avatar van XanderJ

XanderJ

boemboem27 schreef:

leuke en toch best wel spannende film.

het is wel meer misdaad dan komedie,er vallen genoeg doden

kende geen enkele speler,maar spelen allemaal hun rol verdienstelijk

3.5 a 4 sterren

Wauw! Je kende Austin Butler & Zoë Kravitz niet?

Dan heb je nog voldoende goede films en series om te kijken.

avatar van Waku

Waku

Heerlijke harde actie knaller met soms een flinke dosis humoristische dialogen.

En veel vaart.

Toppertje deze " Caught Stealing"

avatar van james_cameron

Vermakelijk tussendoortje van regisseur Aronofsky, met een verrassende portie bot geweld. Dat staat een beetje haaks op de vaak wat lollige en luchtige toon van de film, maar al te storend is dit gelukkig niet. Het script is niet heel bijzonder en ook de personages worden niet bepaald diep uitgewerkt, maar de prima cast maakt er iets moois van en sfeer en camerawerk zijn dik in orde.

mcdaktari

Ik kwam deze film vanavond bij toeval tegen op een filmsite en omdat ik totaal niet wist wat ik moest kijken had ik "Caught Stealing" maar opgezet, en echt helemaal geen spijt van gekregen. Wat een mooie actiefilm is dit zeg met een hele leuke cast. Lipa en Shmully was wel een mooi stelletje, samen met die opgefokte Russen zorgde ze dat er zo af en toe ook nog wat te lachen viel. En dan Russ, een Britse punker was helemaal een leip figuur. Maar wat zag Zoë Kravitz er goed uit, echt een mooi vrouwtje. Jammer dat ze niet de hele film mee deed. "Caught Stealing" is echt een aanrader, voor mij in ieder geval een onverwachte meevaller waar ik blind in ging, want ik wist helemaal niks over de film. Dus deze film kun je gerust kijken en zeker als je van komische actie houd.

avatar van Pdeniro

Pdeniro

Brilliant

avatar van Jynxter

Jynxter

james_cameron schreef:

Dat contract viel mij ook op. Maar persoonlijk vond ik dat juist wel redelijk storend. Met name het doden van Hanks vriendin nog voordat hij goed en wel de tijd had de sleutel te geven.

avatar van Jynxter

Jynxter

Zeker geen verkeerde misdaad/actie film. Maar ik ben iets minder enthousiast dan de meeste anderen boven mij.

Het wat onconventionele karakter van Caught Stealing levert leuke momenten op, maar ook wat onevenwichtigheid en lastig te accepteren situaties.

Butler draagt de film verder probleemloos en er zijn een aantal leuke bijrollen, al zijn sommige wat cartoonesk. Daarnaast valt er best wel wat te glimlachen tijdens de dik 100 minuten.

Het is een tijd geleden dat ik hem gezien heb, maar het geheel deed me een beetje aan Lucky Number Slevin denken. Die ik in mijn herinnering overigens wel een stuk beter vond.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige misdaad komedie. Het verhaal is niet heel vernuftig, maar wordt wel vermakelijk uitgewerkt door Aronofsky. Het mixt bot geweld met de nodige humor en dat pakt best aardig uit. Daarnaast bevat de film een aantal leuke bijrollen. De film kijkt prima weg en als kijker leef je aardig mee met de hoofdpersoon ondanks de luchtigheid. Het acteerwerk is verder prima. Leuk tussendoortje. 3.5

avatar van Brabants

Brabants

Caught Steeling is een film om van te genieten. Simpel verhaal maar treffend gebracht. Alle ingrediënten zijn er waarbij actie met humor goed samengaat. Het sfeertje is heerlijk ik hou wel van dit soort films.

avatar van Fortune

Fortune

Iedereen in deze film is echt super stoer. De Joden zijn super stoer, de Russen zijn super stoer, de hoofdpersoon is super stoer en zijn vriendin is ook super stoer en alle vrouwen in deze film zijn super stoer. Alle mensen in deze film zijn super stoer. Niet normaal. Ken jij deze mensen in het echte leven of een reflectie daarvan? Nee, want die bestaan niet.

Fortune schreef:

Tja, dat heb je met films he, daar kan veel. Zoniet alles.

avatar van Fortune

Fortune

mcdaktari schreef:

Tja, dat heb je met films he, daar kan veel. Zoniet alles.

Toch vond ik de stoerheid van deze film erg over de top.

Fortune schreef:

Toch vond ik de stoerheid van deze film erg over de top.

Ja dat is het ook, maar dat kan je toch verwachten bij dergelijke films. Toch was het best wel een aangenaam filmpje als je het niet te serieus neemt.

avatar van peter284

peter284

vond het een geile film ( hoofdrolspeler) met veel humor en idd allemaal stoere jongens en meiden . Deed me ook een beetje denken aan Jacky Brown van Tarantino, over die drugstrafficende stewardess, als je maar zorgt dat je lang genoeg in leven blijft terwijl alle anderen elkaar uitmoorden, ben jíj spekkoper!

avatar van driekes9

driekes9

Snap echt de bijzondere hoge waardering totaal niet, wat een vreselijke irritante film zeg. Ik kan er echt niet tegen wanneer de hoofdrolspeler ruim anderhalf uur als een pussy gedraagt in een actie film, ik wilde hem zelf uit het scherm trekken om hem ook finaal in elkaar te trappen. Niet alleen een pussy maar ook een narcist, door zijn toedoen sneuvelen dierbaren van hem maar onze pussy gaat door met stommiteiten zonder enige berouw of wraak te willen. Vanaf het midden (mijn bloeddruk trok het niet meer van de irritaties) heb vele stukken doorgespoeld tot, zoals verwacht een zwaar teleurstellend einde.

avatar van John Milton

John Milton

driekes9 schreef:

Waar haal je vandaan dat dit een actiefilm zou zijn? Niet van MovieMeter, IMDb of Letterboxd.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een beetje aparte en smoezelige en rauwe en harde misdaad film met enige zwartgallige humor.

Austin Butler en Zoey Kravitz spelen wel heel goed.

En de vedere cast spelen prima.

De kat is wel heel leuk.

Maar dit soort film you love it or you hate it.

avatar van Thomas83

Thomas83

Nogal een verrassing om Aronofsky zo'n pretentieloze film als deze te zien maken. Dit doet wel wat denken aan het soort misdaadfilms die Tarantino en Ritchie hebben gemaakt: films vol geweld, kleurrijke misdaadfiguren, zwarte humor, twists en met een goede soundtrack. Butler is ook erg charismatisch in de hoofdrol.

De film is me alleen wel wat te deprimerend en ook te traag in het eerste uur om er helemaal weg van te zijn, ook al omdat je steeds het idee krijgt dat de film ieder moment een pure crowdpleaser kan worden. Jammer dat Matt Smith niet wat langer in de film zat. De film werd zichtbaar leuker met hem.

avatar van Kondoro

Kondoro

"I'm kinda fuckin' with you. You never know what'll pop loose."

Helaas niet zoals ik had verwacht, al kijkt de film wel behoorlijk lekker weg hoor. Maar het had van mij wel een tikkeltje harder gemogen, eigenlijk gebeurt er praktisch heel weinig in de film, en met een paar herhalende zetten probeert Aronofsky er wel heel makkelijk van af te komen. Toch jammer, wederom een film die ik heel lang op het oog had tijdens de horrorfilm challenge (om die daarna zeg maar te kijken) die me toch een beetje tegenviel.

De film opent best geinig trouwens, al is het gissen waar Aronofsky allemaal nou precies heen wilt. Met die twee Russische criminelen zet hij overigens een hele fijne zet, excentrieke personages die deze film echt nodig heeft. Net zoals de Punker Russ, heerlijk. De actie laat even op zich wachten, en is in mijn ogen wel heel kleinschalig in deze film hoor. Maar toch is het wel lekker als het aanwezig is, en zo werkt Aronofsky de hele film door. Uiteraard niet de eerste insteek dat dit een actiefilm is, dat moet ik ook toegeven.

Voor de rest allemaal wel prima. Leuk verhaaltje wat niet perse heel vernieuwend was, en het is allemaal gewoon makkelijk (maar wel fijn) te volgen. Inderdaad met vlagen wel behoorlijk traag, al speelt Butler een hele fijne rol, en ik ben het eens met mijn onderbuurman; Matt Smith had meer zendtijd moeten hebben, zijn personage is precies wat deze film nodig had, en je merkt gewoon dat je hem mist.

avatar van orbital

orbital

Ik verwachte een grappige actie-komedie, maar viel tegen.. Aronofsky had de Coen broers wel wat beter kunnen bestuderen, dit komt er bij lange na niet in de buurt.

avatar van perceived

perceived

Verrassende en heerlijke film!

En, anders dan verwacht van Darren Aronofsky. Ondanks dat daar ook aardig wat kritiek op valt te horen, onderstreept het (nog maar eens) zijn veelzijdigheid als regisseur.

Een ode aan de nineties-crime-kat-&-muis-spel-film of zoiets? Een film die van begin tot eind heeft geboeid met een vlot verloop, geslaagde humor en mooi camerawerk. Voortreffelijke cast ook, met Austin, Zoë, de kater(s) en de rest. 8.5/10*

avatar van shugenja

shugenja

Ik had helemaal niet door dat ik naar een film van Aronofsky aan het kijken was tot aan het einde. Ik vind dit een hele atypische film voor hem. Na het perfecte "the whale" die vrij ingetogen is, gaan we bij deze film helemaal los. Soms is het mij zelfs iets "te" als eenmaal het gas erop gaat dan blijft het ook maar doorgaan. Met vechtpartijen, achtervolgingen etc. Heel vermoeiend.

Natuurlijk is het een goede film, Aronofsky is niet in staat een slechte te maken. Maar ik mis hier toch zijn eigen stem, stijl. Het is voor zijn doel toch nogal een standaard verhaaltje. Dat ook door Guy Ritchie gemaakt had kunnen worden. Plus de casting vond ik ook niet super. Vooral Matt Smith vind ik nogal ongeloofwaardig als drugsdealer met hanekam eigenlijk.

Ik zou graag weer meer een film zien in de stijl van requiem for a dream en black swan. Zo een die de grenzen tussen verbeelding en de realiteit doet vervagen. Maar dit keer kiest Aronofsky voor juist het tegenovergestelde. De rauwe werkelijkheid. En ook dit doet hij kundig, maar niet krachtig genoeg. Dan zijn er zat regisseurs gewoon beter in (bv S. Craig Zahler ).

Wat is precies de bedoeling van deze film? het is het net niet. Maar goed, prima te kijken en gewoon goede film 3,5 ster. het blijft immers een Aronofsky.

avatar van Rodger

Rodger

Leuke film met wat onverwachte harde actie

3.0 ***

avatar van M013

M013

B film

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Niet mijn film, da's duidelijk. Het sfeertje stond me vanaf het begin al niet aan. De hoofdpersoon is een loser die z'n leven slijt in de slechte wijken van New York en die de ene na de andere stommiteit begaat. Ik kon er geen sympathie voor opbrengen. Het ligt niet aan het acteerwerk: dat zit wel snor. En het verhaal is ook best okay. Voor mij zat het in de uitwerking.

Het begin komt traag op gang. De personages worden geïntroduceerd en na een half uur dacht ik: waar wil deze film heen? Beetje gas op die lolie! Dan komt een deel met veel expliciet geweld dat niet grappig was, eerder weerzinwekkend. Tarantino achtig over de top geweld kan ik wel waarderen, maar dit hoefde voor mij niet. Overigens tot dan toe heb ik nog geen grap kunnen ontdekken, dus het label 'komedie' is niet passend.

Het laatste deel van de film wordt wel een stuk beter. De film begint vorm te krijgen, er gebeurt wat. De loser begint ook in actie te komen. Dit red de film enigszins. In dit deel kun je een paar keer voorzichtig glimlachen (maar nog steeds geen komedie).

Ik denk op zich geen slechte film als je van het genre houdt. Ik houd dus niet van het genre en dat maakt een film lastig te beoordelen. 3 sterren kan ik er echt niet voor geven, dus blijft ik steken op 2,5.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De eerste stem van het jaar.

Aranofsky blijft toch een veelzijdige regisseur die het ook niet vaak van de hoge budget moet hebben. Van drugsproblemen naar paranoia naar alternatieve werelden naar de historie naar een boksring naar ballet naar pure waanzin en horror in een huis naar de ellende rondom morbide obesitas naar.... een vrij typische misdaadflick ala Tarantino.

De setting is New York in het jaar 1998, in een één of andere randbuurt. Hier leeft de ietwat sullige Hank. Hij krijgt op een dag een vluchtige opdracht van zijn Engelse buurman Russ. Hij wordt verzocht om op zijn kat te passen omdat deze buurman haastig naar zijn zieke vader in Londen moet. Nou, hartstikke prima. Het beest genaamd Buddy is in de tijden dat Hank hem kende altijd lief voor hem geweest. Maar dan staan er al snel twee kale Russische lui voor de deur van buurman Russ. En voordat hij het weet wordt hij meegetrokken in een geheim dat zijn buurman in praktijk houdt.

Dit levert, zoals je het van deze films mag verwachten, weer knotsgekke momenten op die zelfs ook een beetje stereotype zijn. Russ komt van de ene probleem weer in de ander terwijl het de problemen van zijn gevlogen buurman moeten zijn. Natuurlijk is ook niets zoals het lijkt en vergeet je dat je de politie ook niet altijd moet vertrouwen. Is er nog meer? Ja, die twee Joodse lui waar je amper hoogte van krijgt, heel veel oneliners en zelfs wat kogelregels en een autoachtervolging. En dan Hanks vriendin waarbij ik er nu pas achterkom dat dat Zoë Kravitz is. Maar de kat blijft de show stelen.

En uiteindelijk draait het ook gewoon simpelweg allemaal om een zak geld.

Aranofsky heeft hier toch wel weer een hele andere weg ingeslagen. De elementen zijn inmiddels al in tallozen misdaadfilms; zij het niet direct to video-versies gebruikt, en ik denk dat de man daar gebruik van heeft gemaakt.
De tijd is mooi aangepast aan de decors en de middelen. Al hadden ze in 1998 volgens mij nog geen klaptelefoontjes. En natuurlijk wordt het geheel nog overgoten met een toffe soundtrack.

Ja, dit was een prima werkje.

avatar van stinissen

Aardige film die je moet kijken met een korreltje zout. Op het einde in de credits Laura Dern.... FUCK...