• 9.370.139 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jay Duplass

Met onder meer: Michael Strassner, Liz Larsen en Olivia Luccardi

Plot The Baltimorons

Cliff is pas gestopt met drinken wanneer hij op kerstavond zijn tand breekt. Hij neemt zijn oudere tandarts Didi mee op sleeptouw en beleeft met haar een avontuur doorheen de straten van Baltimore. Tussen beiden blijkt een romance te groeien.

avatar van schumacher

schumacher

Niet verwacht, maar ben aangenaam verrast.

Meestal vindt ik zo films saaiachtig en zet ik het af maar deze was anders; deze was nog geinig, de dialogen, het verhaal ook & dergelijke meer, die kerel heeft echt de film gedragen & de dame ook. Ik heb me werkelijk geen seconde verveeld, het was gereutel en gezapig ja, maar het was interessant en leuk om naar te kijken, ik zat echt in de film, ze hadden me helemaal mee, de opbouw was heel goed ook & er zaten grappige momentjes in, het was beter dan the naked gun.

En bij een film die ik maar niks vindt begin ik vaak veel op de smartphone te tokkelen, nu niet.

Aanrader.

avatar van simonfender

simonfender

Topfilm!!!

avatar van mrklm

mrklm

Door een ongelukje heeft Cliff [Michael Strassner] op de dag voor Kerst dringend een tandarts nodig. Hij kan alleen terecht bij Didi [Liz Larsen], die net als Cliff persoonlijke sores heeft. Een samenloop van omstandigheden leidt tot een bescheiden odysee waarbij Cliff en Didi tot nieuwe inzichten komen. Duplass blijkt opnieuw een meester in het schrijven van sociaal onhandige, maar aandoenlijke semi-volwassen mankinderen en Strassner en Larsen zijn een gouden duo. Origineel, vermakelijk en opbeurend. De titel verwijst naar een roemruchte improv-sketch waar Cliff met zijn voormalige komische partner Marvin [Rob Phoenix] deel van uitmaakte.

avatar van filmkul

filmkul

Heerlijke romantische komedie. Het verhaal is wat uit het leven gegrepen. De uitwerking is erg sterk. De film kabbelt rustig voort maar blijft op een of andere vanaf minuut 1 boeien tot het eind. Er gebeurt niet al te veel maar het kijkt gewoon lekker weg. De humor is niet overdreven en komt ook nergens geforceerd over. Dat is ook het mooie aan de film, het is als of je gewoon een dagje meekijkt met twee alledaagse personages. Het acteerwerk is ook van hoog niveau. Aanrader. 4.0

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2056 berichten

Een erg vermakelijke film met precies de juiste toon. De muziek, filmstijl, de hoofdrolspelers, alles klopt.

avatar van blurp194

blurp194

Kerstmis voor volwassenen.

Voor mensen die het al eens meegemaakt hebben, of juist niet. Voor wie het langzamerhand duidelijk begint te worden dat niet elke beker tot de bodem genoten hoeft te worden, voor wie door schade en schande geleerd heeft dat je vrienden die mensen zijn die je om je heen hebt als je geen feest viert. Voor wie doorheeft dat jouw lol iemand anders' verdriet is. En voor wie ondanks dat alles nog steeds gelooft in de vonk, voor wie de hoop koestert, voor wie overtuigd is dat het toch komt.

avatar van Thomas83

Thomas83

Had verwacht dat ik deze wat leuker zou vinden. Iedereen is er eigenlijk alleen maar lovend over. Het is ook zeker een warme en aangenaam kleinschalige film, gefocust op tegengestelde personages die we uit hun comfortzone zien stappen. Met de simpele jazz-score en Baltimore als setting is ook helemaal niets mis. Strassner begint alleen pas te overtuigen zodra de film wat serieuzer wordt, en dat is vrij laat in de film. De romantiek tussen Cliff en Didi verraste me een beetje. Ik had niet het idee dat het verhaal die kant op zou gaan.

Op momenten voelt de film ook wat doods en low budget. Ik weet niet wat het precies is. Dat optreden in de komedieclub vond ik ook maar raar. Of die scène waarin Cliff de ex van Didi en zijn nieuwe vrouw voor de gek houdt. Cliff hoort ook geen perfect personage te zijn, maar ik vond hem afwisselend innemend, irritant en onsympathiek.