• 9.374.845 stemmen

Oorsprong: Hongarije

Geregisseerd door: Peter Deak

Met onder meer: Luca Papp, Nikolett Barabas en Matt Devere

Plot Silent Zone

"The dead are listening."

Een dodelijke pandemie verandert mensen in agressieve wezens zonder menselijkheid. De samenleving stort volledig in. De jonge Abigail en haar broer proberen samen met hun moeder te ontsnappen, maar een aanval door de geïnfecteerden eindigt in een tragedie. Abigail overleeft de aanval en wordt gered door Cassius, een doorgewinterde overlever. Tien jaar later trekken ze door een post-apocalyptisch landschap.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

Als je fan bent van zombiefilms is deze prima voor je geschikt. Als je een filmliefhebber bent is deze niet al te best. Onbekende slecht acterende personen. Verhaal sprong van de hak op de tak en af en toe een vreemde muziekkeuze. Omdat ik een beetje van beide ben 2,5 ster.

avatar van schumacher

schumacher

Ik zie graag zombie films maar dit niet.

Het acteren is erbarmelijk & de film duurt veeeeeel te lang.

avatar van XanderJ

XanderJ

And they're back! Saban......

Het klinkt goed, Silent, maar de "acteurs" zijn helaas niet echt silent.

Wat een dramatisch niveau van acteren weer. pfffffff....

avatar van goran45

goran45

Een aangename verrassing – zelfs voor niet-horrorfans

Ik ben niet echt een grote gebruiker van MovieMeter – meestal kijk ik op IMDb en Rotten Tomatoes – maar na het lezen van een aantal reacties, voelde ik toch de behoefte om Silent Zone te verdedigen. Ik heb de film gekeken op Pathé Thuis, waar hij een hoge beoordeling had, en eerlijk gezegd: ik vond het een erg goede film!

Om duidelijk te zijn: ik ben geen horrorfan, en al helemaal geen fan van zombiefilms. Maar deze film wist me van begin tot eind te boeien. Het verhaal had een paar echt interessante wendingen, vooral de onthulling over de vader van het meisje aan het einde – dat zag ik totaal niet aankomen.

Ik vond dat de acteurs het erg goed deden, en er is één scène die me echt is bijgebleven: wanneer het hoofdpersonage de hanger in het doosje legt. Dat was een ontroerend moment dat onverwachte diepgang aan het verhaal gaf.

Ik kan niet spreken voor de échte zombiefilmfans, maar als iemand die het genre normaal vermijdt, kan ik zeggen dat Silent Zone zeker de moeite waard is. Ik raad het aan aan iedereen die op zoek is naar iets anders – met hart en verrassingen onderweg.

avatar van orbital

orbital

Heel erg matig, matige episodes van de Walking Dead zijn nog stukken beter dan dit.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Çva actiefilm over pandemie, keek vlotjes weg, twee hoeie hoofdrolspelers, 7/10.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Heb me wel vermaakt hiermee. Film kakt nergens in, niveau is constant.

Wel voor de liefhebber denk ik.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

We gingen deze film kijken vanwege de hoge score. De trailer was ook wel aardig, maar de film in zijn totaal????

Wat een vreselijk goedkoop prularia. Als zombie fan valt deze film flink tegen.

Ook veel onlogische dingen. Eerst hebben ze paarden, opeens zijn die weg, hebben ze een auto. Opeens is die ook weg. Hebben ze een rolstoel voor zwangere vrouw, is later opeens ook weg. In dezelfde scene zijn ze opeens van licht naar donker? Zeer vreemd. De acteer prestaties zijn belabberd. De enige reden dat we de film niet af hebben gezet is de hoofdrolspeler die er nog redelijk appetijtelijk uit zag in zijn stoere outfit.

avatar van joolstein

joolstein

Voor een lowbudgetfilm als dit, is het eigenlijk nog eens zo slecht niet! Beetje zoals The Walking Dead, The Last Of Us en eigenlijk al die andere zombie-apocalyptische films met een vader/dochter-dynamiek Het plot is vrij eenvoudig, de actie is zo gedoseerd dat je niet gaat vervelen, de ondoden zijn menselijker en niet hersenloos (dat scheelt budget) en wat wel gaaf was, er is een gekke wetenschapper. Natuurlijk laten de visuele effecten te wensen over, maar er zijn meerdere locaties en die zien er goed uit voor een film met dit budget. Het acteerwerk van Luca Papp is stijfjes en van Matt Devere onhandig maar dat gebrek wordt gecompenseerd door hun chemie in deze film. De bij-personages zijn echter minder charismatisch In de tweede helft is de film dan ook nog steeds niet veel verder gekomen. Er was dus niet genoeg inhoud om de speelduur van 118 minuten vol te houden. Maar de makers hadden voldoende passie en energie zodat het de film naar een beter niveau tilt.