• 9.381.104 stemmen

The Woman in Cabin 10 (2025)

Misdaad / Thriller | 92 minuten

Met onder meer: Keira Knightley, Guy Pearce en Art Malik

Gesproken taal: Engels en Noors

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Woman in Cabin 10

"They don't want you to believe what she saw."

Terwijl ze op een luxe cruise is voor een reisopdracht, is een journaliste op een late avond getuige van een passagier die overboord wordt gegooid. Ze krijgt echter te horen dat ze het gedroomd moet hebben, omdat alle passagiers geteld en aanwezig zijn. Ondanks dat ze door niemand aan boord wordt geloofd, blijft de journaliste op zoek naar antwoorden, waarbij ze haar eigen leven in gevaar brengt.

Laura 'Lo' Blacklock

Adam Sutherland

avatar van pampelonne

pampelonne

Lijk t mij spannend!

Ik vind Keira Knightley helemaal niks, maar Guy Pearce daarentegen weer wel, hij kan heerlijk creepy zijn!

avatar van scorsese

Redelijke film over een journaliste die wordt uitgenodigd om mee te reizen met een rijk gezelschap. Een mooie setting (de film speelt zich af op een luxueus cruiseship) voor deze mysterieuze thriller. Niks nieuws onder de zon, maar een aardig plot. Wel is het erg paranoïde hoofdpersonage soms wat irritant (wat overigens niet aan Keira Knightley ligt).

avatar van lang pee

lang pee

De eerste reviews zijn terecht bijzonder slecht. Wat een afschuwelijk slechte film, en de acteerprestaties zijn niet goed, nee ze zijn barslecht!!!

Ook Knightley en Pearce kunnen dit boring werkstukje niet redden.

Het gegeven beloofde veel goeds maar niet kijken, u bespaart u een hoop miserie.....

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Dit heeft letterlijk niets met horror te maken, zo wordt deze elders ook niet beschreven/voorgesteld. Dat gezegd zijnde is het gewoon zeer zwak filmpje, een echte non-film, nee niks positiefs hierover te melden...

avatar van rojaone

rojaone

Bar slecht en idd niets met horror te maken UmbraVitea.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Gestileerde goed gemaakte film. Een film die leunt op de lay out. Er is continu een licht filter van blauw over de film. Dit creert een film die koel oogt, haast kil, gestileerd en toch wel mooi. Het neigt allemaal naar mooifilmerij en schurkt hier tegen aan. Maar het wordt consequent doorgevoerd en draagt daardoor bij aan de sfeer van de film. Maar het middel dient hier het doel. Daarom lijkt het een afstandelijke film, is het ook eigenlijk, maar dat is precies de bedoeling hier. Ook het acteer werk is m.i. bewust afstandelijk. Passend in het geheel zeg maar. Neemt niet weg dat Guy Pearce hier wel erg op zijn routine leunt en Keira Knightley een irritant personage speelt. Zoals ook alle personages die er toe doen in deze film best onaangenaam zijn. De film wordt ook maar niet echt spannend, is voorspelbaar maar vermaakt wel.

De film is niet zo slecht als hier wordt gezegd. Gewoon een 7, de moeite wel waard om te kijken dus drie en half ster.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Off-topic complottheorie rotzooi verwijderd.

avatar van Exhib

Exhib

Geen horror, toch wel een vermakelijke film.

avatar van Paijala

Paijala

Dikke 4 sterren. De film is spannend van het begin tot het eind!

avatar van XanderJ

XanderJ

Dit is duidelijk een smaak-ding.

Persoonlijk vond ik de film echt top en redelijk spannend.

Zeker vermakelijk maar ook zeker geen horror.

En even off-topic, Keira, 40 en nog steeds heerlijk om naar te kijken.

avatar van anoniempje28

anoniempje28

Ik vond het best een spannende film, keek goed weg en bleef boeiend , alleen het einde vond ik wat teleurstellend , ging toen wel erg snel allemaal.

avatar van kloenie

kloenie

Het enige aardige aan deze film is het schitterende schip. Wowww. Een reden om te kijken ,want het verhaal raakt kant nog wal.

avatar van AngelicV

AngelicV

Jammer, jammer, de plot zag ik al mijlen van tevoren aankomen. Knightley acteert onder haar niveau. Verder is het verhaal flinterdun en worden clichépersonages gebruikt. Het schip is het aanzien meer dan waard en in dit geheel is het misogyne gedrag van Pearce de kern waarbij hij uiteindelijk door vrouwen wordt gecorrigeerd. 2,3*

avatar van Petina

Petina

Ik ga dus zeker niet op een cruise!!!!

avatar van blurp194

blurp194

Meer filmpjes als dit, graag.

Knightley kan misschien beter dan een suf netflixje, maar ze speelt dit wel erg goed en zonder in haar gebruikelijke maniertjes te vervallen. Dat het plot wat voorspelbaar is - oligarch is evil - betekent niet dat het niet klopt, en om die discussie maar even preventief plat te slaan, Godwin zelf heeft heel duidelijk gezegd dat zijn wet geen reden mag zijn om geen Godwin te plegen.

Wat me ook goed ligt is de sluikreclame voor The Guardian. Een van de weinige kranten die nog vrij is van bestuur door oligarchen.

Verder is het gewoon prettig kijkvoer met een fraaie cast die goed bezig is, en het klopt over de lengte en de breedte echt wel. Is dit de film waar Ten Years After ooit hun lied over zongen? Vast niet, maar je moet af en toe ook gewoon stofzuigen en de afwas doen.

avatar van rep_robert

UmbraVitae schreef:

rojaone schreef:

Bar slecht en idd niets met horror te maken UmbraVitea.

Hoe komen jullie überhaupt bij horror? Netflix classificeert het niet als een horror en MovieMeter ook niet

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

rep_robert schreef:

Toen ik deze had gezien en hier typte stond er hier ook 'horror' bij genre, ondertussen blijkbaar aangepast, dus u punt is

avatar van Luudje10

Luudje10

Redelijke thriller die zich afspeelt op een prachtig jacht met een goed spelende Keira Knightley. Het enige ongeloofwaardige was het stuk zwemmen in een Noorse Fjord met steenkoud water en daarna de berghut met kleren en een open haard. Ach pfff

avatar van rep_robert

UmbraVitae schreef:

Ik dacht al

avatar van Pim1993

Pim1993

Vrij ridicuul en ongeloofwaardig plot met een behoorlijk rommelig einde. Het keek aardig weg, dat daar niet van. Leuk voor een keertje.

avatar van m1701

m1701

AngelicV schreef:

Het verhaal is precies zoals het boek.

Dus daar kunnen ze dan ook niet veel aan veranderen.

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Het jacht is prachtig.

En dat was het hoogtepunt.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige thriller. Het verhaal is niet heel bijzonder. De uitwerking is wisselend. De film begint best sterk met wat mysterie en spanning. Het lijkt dan ook heel wat te worden. Helaas is het tweede deel een stuk minder. Wat makkelijk gemaakt zonder enig vernuft of intelligentie. Het is dan ook niet echt spannend meer door de voorspelbaarheid. Verder vrij cliché maar wel redelijk geacteerd. Visueel goed gedaan met een fraaie setting. 3.0

Probeert een soort Agatha Christie film te worden, maar verzandt in een dommig ongeloofwaardig kontverhaal.

avatar van princesspeach

princesspeach

Keek heerlijk weg hoor. Een voldoende voor mij.

avatar van Nielojram

Nielojram

blurp194 schreef:

Help me even met wat je bedoelt ?

Altijd in mijn top 2 voor de top2000

avatar van blurp194

blurp194

Nielojram schreef:

Help me even met wat je bedoelt ?

De vraag waarvan je hoopt dat iemand die stellen zal Ik was wat haastig met typen, en er kwam nog wat tussen door ook.

Ten Years After, dat is een wat cryptische verwijzing naar een collega-fotojournalist die als het tijd wordt om aan het werk te gaan roept 'c'mon, let's make the photo that changes the world'. En dat heeft op een of andere manier de associatie met dat liedje gekregen 'I'd love to change the world, but I don't know what to do'.

Stofzuigen en de afwas, dat is gewoon dat je af en toe werk moet doen waar je geen zin in hebt en waar eigenlijk niet echt eer aan te behalen valt. Zo voelt de film ietwat.

avatar van james_cameron

Onderhoudend, zij het behoorlijk vergezochte thriller over de mysterieuze verdwijning van een vrouw aan boord van een luxe cruiseschip. Journaliste Keira Knightley is getuige van het voorval maar begint langzaam maar zeker aan zichzelf te twijfelen. Aantrekkelijk in beeld gebracht (dat schip is echt subliem) en de prima cast heeft er zin in, maar zodra de aktie zich verplaatst naar het vasteland wordt één en ander steeds ongeloofwaardiger. De overdreven climax spant daarbij wel de kroon.

avatar van eldorado

eldorado

Waarom vallen Netflix titels altijd tegen!? Met twee grotere namen mag je toch meer verwachten.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Leuke thriller, met een prima verhaal, een aardig spelende cast die zijn best doet maar daar had wel iets meer pit in gemogen. De setting van de boot vond ik een pluspunt en dat hij niet te lang duurt ook