• 9.381.171 stemmen

Geregisseerd door: Mimi Cave

Met onder meer: Nicole Kidman, Matthew Macfadyen en Jude Hill

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Holland

"Some things only look perfect."

De lerares Nancy woont met haar echtgenoot en zoon in Holland in Michigan. Op een dag verdenkt ze haar man ervan een affaire te hebben. Als reactie schakelt ze de hulp in van een collega om haar man op heterdaad te betrappen, waarna de duistere waarheid over het geheime leven van haar echtgenoot wordt onthuld.

Nancy Vandergroot

Shawn Graumann

Holland Cop

avatar van AniSter

AniSter

Een beetje een vreemde thriller. Hier en daar zelfs dom. Wel leuk zijn de Nederlandse songs zoals Het Dorp van Wim Sonneveld, Sammy van Ramses Shaffy en Het Werd Zomer gezongen door Rob de Nijs. Je waant je een beetje in eigen land, ook qua setting die best in orde was. Maar voor de rest was het maar net voldoende.

avatar van joolstein

joolstein

Tja...meer dan een matige mysterieuze thriller werd het ook niet! Dat kon zelfs de aanwezigheid van Nicole Kidman niet veranderen. Voor ons misschien iets interessanter omdat het gaat om de stad Holland in het westen van de staat Michigan en de Nederlandse afkomst van de inwoners. Maar meer dan dat er een molen staat, de klompendans werd opgevoerd tijdens Tulip Time Festival, Kidman in klederdracht en oubollige Nederlandse liedjes heeft dat niet echt meerwaarde. Het script vond ik ook nogal rommelig; och...als een conservatieve huismoeder haar man verdenk van een affaire, dus gaat op onderzoek uit want dat kan natuurlijk niet maar euh...omwille van het onderzoek dan een affaire beginnen...trouwens wordt de film als onvoorspelbaar versleten maar rond de 30 minuten wordt het al weinig subtiel duidelijk gemaakt. Helaas duurt het nog flinke tijd voordat de film het laat zien...en afgelopen is het dan ook nog niet.. Het is niet geweldig, ook niet slecht, maar het laat je gewoon achter in een staat van ach het is "Oké...

avatar van lang pee

lang pee

Wat een goede acteurs, die afgrijselijk slecht zijn in deze film, zeker Kidman en Macfadyen. Een disappointing mess zoals The Guardian zegt. Ook zijn ze er terecht op imbd niet wild van. De tweede slechte film van Kidman na de andere vreselijke film Babygirl....ze gaat een tijdje stoppen..van mij mag het

Het nummer, Het werd zomer van Rob de Nijs was het mooiste van de film....RIP

avatar van scorsese

Matige film over een vrouw die haar man ervan verdenkt vreemd te gaan en samen met een collega op onderzoek uit gaat. De film heeft een wat eigenzinnige toon en de toch wel bijzondere locatie (Holland in de Verenigde Staten) draagt hier ook aan bij. Een soort mysterie dat zich heel langzaam ontvouwt, wist me slechts sporadisch te boeien. Het heeft verder ook allemaal weinig om het lijf.

avatar van james_cameron

Logisch dat Fresh, de verrassend sterke debuutfilm van regisseuse Mimi Cave uit 2022, interesse uit Hollywood wist op te wekken. Jammer dat er met die extra starpower weinig tot niets wordt gedaan in deze flauwe en voorspelbare thriller. Nicole Kidman is best leuk in de hoofdrol en de film is niet slecht, maar het is allemaal zo verdomd gewoontjes en dertien-in-een-dozijn. Slechts de folkloristische setting en de soundtrack, met fraai gebruik van liedjes van oa Rob de Nijs en Wim Zonneveld, maken enige indruk.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke thriller. Het verhaal is best aardig maar niet heel verrassend. De uitwerking is wat wisselend. Het eerste deel is best goed. De film is spannend en wat mysterieus en schept daarmee de gedachte richting een zinderende ontknoping af te gaan. Helaas stelt dat tweede deel wat teleur. Buiten het Hollandse decor en de Nederlandstalige liedjes is het richting het einde vrij doorsnee en voorspelbaar. Kidman zet verder een sterke rol neer. Visueel mooi geschoten in Hollandse sfeer. 3.5

avatar van AngelicV

AngelicV

Kidman en Bernal zijn 2 exoten in het dorp Holland,.Wat de werkelijke achtergrond is van beiden blijft verborgen. Kidman speelt haar rol als echtgenote met psychosomatische klachten goed en vindt op haar school een man, Bernal, bij wie ze werkelijk fysieke aansluiting ervaart. De echte psychopaat laat zich makkelijk raden en dat maakt deze film te 'easy'. Aan de oppervlakte gebeurt er wat doch veel dieper dan dat gaat t niet. Verder het Hollandse gebeuren, ik keek er meewarig naar. Hill in kledij had wel zo in Volendam gekund, goed gecast. Krappe voldoende vanwege het statische spel wat Kidman en macFadyen laten zien. De Nijs 'het werd zomer' is perfect in het moment gezet, doch dat zal aan menig Amerikaan voorbij zijn gegaan.

avatar van mrklm

mrklm

Nicole Kidman verschijnt in Hollandse klederdracht en er prijken twee Nederlandstalige klassiekers op de soundtrack. Kidman is zeer in haar element als de brave onderwijzer Nancy uit het plaatsje Holland in Missouri, die de hulp van een collega [Gael García Bernal] inroept om bewijs te vinden dat de vele zakenreisjes van Nancy’s echtgenoot en opticien Fred [Matthew Macfadyen] een excuus zijn voor een buitenechtelijke affaire. Satirische zwarte komedie is onderhoudend, maar weet de verwachtingen die ontstaan na de sterke opening onvoldoende waar te maken.

avatar van Flavio

Flavio

Een aangeharkt, WASP middenklassestadje waar het niet pluis is, begint wel een cliché te worden. De Nederlandse sfeer is best grappig, maar het was zo overdreven truttig dat het ook wel een beetje vervelend werd. Het verhaal is op zich wel aardig, maar het was duidelijk de bedoeling het dubbelzinnig te laten eindigen -er wordt zelfs letterlijk gevraagd of alles wel echt was- en dan zitten er toch de nodige inconsistenties in. Zo wordt door de regisseur gesuggereerd dat Dave een verzinsel was van Nancy, als een soort verdedigingsmechanisme, maar dan slaat de scène dat hij racistisch bejegend wordt nergens op, net als zijn oogonderzoek. Maar ook al had het allemaal geklopt, dat soort eindtwists beginnen ook wel wat gemakzuchtig te worden.

avatar van blurp194

blurp194

Bleeh.

Een Amerikaanse film met een overweldigende meur van spruitjeslucht. Misschien dat dat werkt als je kan lachen om de overmaat klompenhumor, tulpen en de oubollige soundtrack, maar voor mij is dat juist enorm averechts.

En dan blijft er maar weinig over, want het plot is verder nogal zwak, Kidman speelt ook niet erg best maar trekt wel alle ruimte naar zich toe waardoor zelfs een GGB en Macfadyen niet uit de verf komen. Of Sennott dan.

Jammer, ik had er meer van verwacht. Wellicht tegen beter weten in.

avatar van Noodless

Noodless

Apart filmpje waarbij het verhaal langzaam wordt opgebouwd naar een climax die je wel van ver ziet aankomen.

De opbouw naar het duistere geheim van de echtgenoot duurt te lang en de uitwerking in het laatste gedeelte vanaf de scène waar Kidman met haar zoon vlucht, komt wat mak en raar over. Ook al gaat het over Holland in Michigan, het blijft toch iets apart hebben wanneer je als kijker tijdens de film geconfronteerd wordt met typische Nederlandse elementen zoals de tulpen, de klerendracht, de windmolens en een Nederlandse soundtrack. Rob de Nijs komt zo maar even voorbij in deze Amerikaanse film. Hoe zouden de Amerikanen naar deze film gekeken hebben ? In ieder geval stoorde het niet en weet het verhaal voldoende te vermaken gezien de luchtigheid, het verhaal zelf en Kidman die een goede invulling aan haar personage geeft. 6/10