- Home
Releasedatum: 27 maart 2025
Bekijk via Prime Video
Plot A Working Man
"Human traffickers beware."
Levon Cade heeft zijn voormalige beroepsleven achter zich gelaten om een eenvoudig leven te leiden en in de bouw te werken terwijl hij voor zijn dochter zorgt. Maar als Jenny (Arianna Rivas), de tienerdochter van zijn baas Joe Garcia (Michael Peña), verdwijnt, wordt hij opgeroepen om de vaardigheden die hem legendarisch hebben gemaakt, in de schimmige wereld van de geheime operaties, opnieuw in te zetten. Zijn jacht op de vermiste studente brengt hem diep in het hart van een sinistere criminele samenzwering die een kettingreactie veroorzaakt die zijn nieuwe manier van leven bedreigt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
Carla Garcia
Jenny Garcia
Merry Cade
Darkness22
Prima film, leuk avondje cinema.
Zoals verwacht beetje zoals The Beekeeper, maar vind die persoonlijk ook wel beter.
Jason Statham is een goeie acteur, maar mag wel eens iets anders doen dan in wraak films spelen
Orl_Opa
Wat een slechte karikaturen, echt over de top!
Ben ik niet gewend van Jason film, helaas..
2* voor de actie.
teigertje
- 2079 stemmen
Zojuist op het grote witte doek gezien, en ik keek uit naar deze nieuwe aktie film met Jason Statham.
Maar wat een domper.!
De film begint krachtig en echt veel belovend.
Het begin van de film, maar de film zakt al snel als een kaarten huis in elkaar, na de ontvoering.
Jason Statham als de held met skills maakt er nog wat van, aan hem ligt het niet.
Maar wel aan meer als een dozijn B spelende acteurs, met verschillende bad guys en boeven bazen die spelen alsof ze recht uit een Bassie en Adriaan film zijn gehaald.
De èèn speelt nog slechter als de andere.
Ongeloofwaardig en geen charisma voor deze rollen.
Als voorbeeld èèn boef ziet eruit als tussen een combinatie van The Pinquin James Bond achtige schurk.
En twee boeven in Disco trainingspakken.
Pure slapstick.
De bad guys breken heel deze film af, zo gemiste kans.
Sylvester Stallone is èèn van de Producenten, dan verwacht je dat helemaal niet.
De poster beloofd veel, maar de film maakt het niet waar.
Enkele mooie en goede aktie scènes maar meer niet.
De film heeft raakvlakken met Rambo last blood en Taken en John Wick maar die zijn veel beter.
Jammer, het had zo mooi kunnen zijn.
Met een betere cast, en niet met een peloton aan B spelers met veel slapstick spelende bad guys.
Om een voorbeeld te noemen, dan is Homefront vele malen beter.
Vond het wel leuk weetje dat elke film met Jason Statham een release op het grote doek heeft gehad. Niet altijd evident bij dit genre met veel streaming en straight to DVD films. A Working Man is één van de vele actiefilms die wat op elkaar lijken van Statham. Maar als je fan bent van de man, zal je hier ook weer genieten. Inspiratie uit Taken en John Wick met Statham tegen een hele hoop bad people. Bijzonder wordt het nergens en het verhaal hebben al zoveel keer gezien. De actie valt nog mee, maar sommige scènes zijn toch slecht gemonteerd. Maar over het algemeen is dit een leuke popcorn actiefilm. Bandwerk, maar met de nodige entertainment.
clockwork72
Ik vond het ook niet heel denderend deze film. Niet bar slecht ofzo maar dit was wel een hele standaard productie van Statham, en dat terwijl ik The Beekeeper van vorig jaar nog zo goed vond. Hier komt echt niks lekker uit de verf, hele standaard actie en elke scene is per frame al te voorspellen wat er gaat gebeuren. Statham is als vanouds Statham, maar die man doet haast geen andere rollen meer dan dit soort slappe hap actiefilms. Jammer, had hier meer van verwacht.
mjk87 (moderator films)
Best geinig, een soort Taken maar dan minder goed. Vooral de actie valt wat tegen hoewel het af en toe lekker lomp is, maar eigenlijk nergens heel speciaal of bijzonder. Statham redt de meubelen dan nog wel en de film is verder wel degelijk in elkaar gezet, maar valt af en toe ook wat stil. De film kent misschien ook te veel plotjes en zijpaden. Wel goed dat het dochtertje van Statham niet ook nog eens ontvoerd wordt. Daar speelt de film wel mee natuurlijk maar weet te verrassen door dat niet te laten gebeuren.
Beekeeper, de vorige samenwerking van Ayer en Statham, sloeg echt helemaal nergens op maar was daardoor wel beduidend leuker om te zien. Deze A Working Man is te gewoontjes om echt te overtuigen. Verder prima in de bios gezeten, helemaal alleen in een zaal. Dat is ook wat waard. 3,0*.
Shadowed
Regisseur David Ayer en Jason Statham vormen samen een aardig duo en brengen een volstrekt bezopen verhaal best overtuigend naar voren. Het wordt Statham namelijk niet makkelijk gemaakt om tussen al het sterk aangezette sentiment en de weinig overtuigende clichés heen te acteren, maar hij weet het allemaal keurig neer te zetten. Uiteindelijk zijn het natuurlijk vooral de actiescenes die tellen en dat wordt door Ayer zeer overtuigend neergezet. De klappen zijn raak, de inrichting is lekker modern en het tempo ligt voortdurend doeltreffend hoog. A Working Man duurt wat lang voor de gebrekkige inhoud, maar kijkt niettemin lekker weg en dat telt binnen dit soort projecten natuurlijk als de hoogste prioriteit.
DoctorMovie
Vreselijk slechte film, totaal cliché
Dochter van baas word ontvoerd, Jason gaat haar redden...absoluut cliché verhaaltje.
De vecht scènes zijn vreselijk chaotisch met slecht camera werk editing
Gewoon een k*t film
Neder0001
Gewoon weer een heerlijke actiefilm zoals Jason Statham ze altijd aflevert. Geen hoogvlieger maar prima vermaak. 3,5*
davey400
Best wel slecht...
Maar hé, Jason Statham.
Ik vermoed dat het vele wapengeweld uit de pen van Stallone komt; een beetje 'Expendables' vibe heeft dit wel.
Van mij mag ie wat meer met zijn handen doen.
Wat wij doen om elke Statham film beter te maken is eerst de clip van The Shamen een keer te kijken en daarna pas de film te kijken. Het helpt.
Toch was dit nog best vermakelijk. Met een schuldgevoel.
Maar een 3 kan ik niet geven. Dat zou een nog groter schuldgevoel opleveren.
dvdcrusher
Zoals steeds met Jason Statham een leuke actiefilm met leuke personages. 3.5 sterren
Regisseur David Ayer gooit er de laatste tijd met de pet naar. The Tax Collector, The Beekeeper en nu dit slappe werkje... Luie, bijna op de automatische piloot geschoten aktiefilmpjes, volstrekt inwisselbaar. Statham doet zoals altijd stoïcijns zijn ding en maakt het allemaal nog een beetje draaglijk, maar gaandeweg wordt dit wel heel erg stupide. En die bad guys, dat kan echt niet.
mrklm
Jason Statham: ex-militair, PTSS, bouwvakker, weduwnaar, schattig dochtertje [Isla Gie], fijne baas [Michael Peña] leuke collega [Arianna Rivas], Russische gangsters (met gedateerde accenten), ontvoering, wraak, bloedbad, einde. Creatief bankroet voor Statham.
Jammer, dit had best wat kunnen zijn maar een matig script en weinig overtuigend acteerwerk verpesten het een beetje. Dat dit is geschreven door onder andere Sylvester Stallone zie je wel, want het voelt een beetje als zijn Expendables-reeks, maar dan zonder de nodige humor en spetterende actie. De aanwezige actie is niet slecht maar blinkt ook nergens in uit. Statham is altijd wel een betrouwbare hoofdrolspeler voor dit soort films, maar hij moet net als bijvoorbeeld Liam Neeson toch wat kritischer kijken naar de scripts die hij krijgt. Ik heb het gevoel een film als deze al honderd keer te hebben gekeken en dat hoeft nog niet eens zo erg te zijn als het vlot en vermakelijk is, maar A Working Man duurt me te lang en pakt me maar af en toe. En dus vind ik dit geen voldoende waard. Wel een film die op iets als Netflix of Prime best een hitje kan worden.
TMP
Typische Jason Statham film. Veel actie, een (erg) matig plot, geen al te best acteerwerk en Statham's personage komt zonder noemenswaardige verwondingen uit ieder gevecht. Statham heeft (een stuk) betere films op zijn naam staan, maar ook slechtere. Een filmpje om met het verstand op nul te kijken en dan valt het wel te doen, maar dit is wel enorm doorsnee.
Corcicus
De Beekeeper, zelfde schrijver en hoofdrol, was een steengoede actiefilm: origineel, humoristisch, geweldig. Maar blijkbaar was meer van hetzelfde te veel gevraagd, want A Working Man was niets van dit alles. Dit was flauw, oninteressant en zo doorsnee als een koffie van Starbucks. De criminelen zagen eruit als villains uit een Batman-film, maar de dreiging die ze uitstraalden was even impactvol als wanneer de duivenmelker van hiernaast zijn stem verheft tegen de bruine kiekendief die af en toe overvliegt. Nee, dit was 'm niet.
Kondoro
"Products? They're human beings!"
"Money doesn't give a fuck where it comes from!"
Ach, als je dacht dat dit een onwijs grote film ging worden of een A-tier actie film, dan moet je het toch echt bij jezelf gaan zoeken. Met Statham in de hoofdrol krijg je wat je verwacht, zie het als de huidige versie van een Van Damme of Seagal. Mij hoor je echt niet klagen, het enige gevoelige bij deze films is de productie. Met een regisseur aan het roer die er weinig van bakt, dan vallen dit soort films vaak wel een beetje tegen, tuurlijk dat kan en dat snap ik. Maar na The Beekeeper heb ik wel vertrouwen in Ayer, die hier overigens wel echt op de proef worden gesteld.
A Working Man brengt echt niets bijzonders, het is een dertien in een dozijn film en dat laat de film ook van alle kanten zien. Statham tegen de Russische maffia, ja het is allemaal niet heel bijzonder. Maar het maakt de film niet persé slecht. De film duurt wel iets te lang, daar ben ik het totaal mee eens, maar wanneer Statham aan het vechten slaat is het toch wel gewoon weer ouderwets goed.
Die Russische leider (van die zoons) vond ik overigens wel echt lachwekkend slecht, dat moet ik toegeven. Maar over het algemeen gewoon een leuk en vermakelijke film die geen vlieg kwaad doet. Je weet wat er komt en je weet wat je gaat krijgen.
boemboem27
gewoon een lekkere vette actiefilm zoals we die van Jason Statham gewend zijn.
volop geweld actie standaard verhaaltje ,maar dit soort films ,hier hou ik van.
Jason Statham is hierdoor wel een van mijn favoriete acteurs.
zo lust ik er nog wel een paar
mrkos
A Working Man
In deze film volgen we een voormalig militair die nu een rustig leven leidt als bouwvakker, maar opnieuw in actie moet komen wanneer iemand in zijn omgeving wordt ontvoerd.
Een typische Statham-film: volop actie en geweld, maar helaas weinig originaliteit of diepgang. De dialogen zijn aan de magere kant en voelen vaak ongeïnspireerd aan. Toch moet ik zeggen dat ik me prima heb vermaakt. De actiescènes zijn strak gechoreografeerd en de film kent weinig saaie momenten, waardoor het tempo lekker hoog blijft.
Hij haalt het niveau van The Beekeeper niet – die vond ik op alle vlakken sterker – maar voor wat het is, kijkt A Working Man best lekker weg.
3 sterren.
filmkul
Lekkere actiefilm. Het verhaal is verre van origineel maar dat is geoorloofd binnen het genre. De uitwerking is vrij doorsnee maar daarmee niet slecht. De standaard formule wordt toegepast inclusief de geheime ruimte vol wapens waaruit de hoofdpersoon mag kiezen richting de finale. Het ziet er allemaal wel gelikt uit en Statham doet precies waar hij goed in is. Lekkere grove knokpartijen en vuurgevechten. Je weet met deze film wat je kunt verwachten en daar wordt je ook op getrakteerd. Visueel ook sterk vastgelegd. 3.5
Matige film over een bouwvakker die zijn baas helpt als diens dochter ontvoerd wordt. Een mager verhaaltje dat nauwelijks weet te boeien en de personages zijn clichématig. Slecht is het niet te noemen, maar allemaal al eens eerder gezien en de film duurt ook wat te lang. Zowel Jason Statham als David Ayer hebben beter werk afgeleverd.
Sergio Leone
Middelmatig.
David Ayer en Jason Statham kunnen beter, dat hebben ze met The Beekeeper laten zien. En het is niet dat die de lat zo godsgruwelijk hoog gelegd heeft. A Working Man is een erg luie film, waarbij de knokkende Statham veel te ver moet gaan zoeken in een web van Russische maffia. Er is altijd wel ergens een grotere vis en de kleurrijke edoch sukkelachtige bijfiguren komen al snel de strot uit. Tijdens het kijken snakte ik ook naar nog eens een zonnige actieprent zoals Statham ze maakte met The Transporter en Crank. De keuze voor donkere onderwerelden vol neonverlichting is de laatste jaren toch iets té populair. En als je als regisseur die wereld dan niet echt tot leven kan brengen, Ayer, dan is het maar beter dat je het op een andere manier probeert.
2,5
"What was that?"
"Bluetooth."
Vorig jaar zag ik de dertien in een dozijn Actie / Thriller film "The Beekeeper (2024)" waarin Jason Statham heel eventjes als bijen imker te zien was en in deze eveneens dertien in een dozijn Actie / Thriller film, zien we hem heel eventjes als opzichter / bouwvakker.
De verschillende rollen die Jason Statham tegenwoordig in actiefilms speelt, zijn zowat op één hand te tellen. Hij is namelijk zowat altijd de 'good guy' die strijd voor de minder bedeelden, de ouderen, de goede mensen. Als zijn familie of kennissen onrecht wordt aangedaan, neemt hij wraak. Al vervaagt dan de lijn tussen good & bad guy een beetje. Want de manier waarop hij wraak neemt is dan redelijk betwijfelbaar. In "A Working Man" zit de vork niet heel anders in de steel en dat is ook niet gek, omdat net zoals bij "The Beekeeper" David Ayer wederom de regisseur is.
Levon Cade (Jason Statham) was een onderscheiden militair betrokken bij geheime operaties, maar heeft die carrière opgegeven voor een eenvoudig leven als bouwvakker. Als de dochter, te weten Jenny Garcia (Arianna Rivas), van zijn baas Joe Garcia (Michael Peña), die hij als familie beschouwt, ontvoerd wordt door mensenhandelaars, gaat hij naar haar op zoek en stuit hij op een onvoorstelbaar grote wereld vol corruptie.
De film is simpel van aart en extreem voorspelbaar en als je de trailer één keer bekeken hebt, kun je het verhaal eigenlijk al zo goed als zelf schrijven. Als Statham eenmaal in de rol van de jager is gekropen, vrij snel overigens, kun je per scène zowat invullen welke tegenstander als eerst het loodje legt via o.a. klappen, schieten, messteken of verzuipen. Wel hebben ze behoorlijk wat moeite gedaan om de hele opzet van de Russische mensenhandelaars wat ingewikkelder te maken, waardoor Statham steeds op zoek moet naar een andere persoon die weer hoger in rang is om bij de officiële leider te komen. Toch is het allemaal dertien in dozijn en clichématig.
Het verhaal is te langdradig (duurt ook iets te lang), de onderlinge relaties zijn niet echt uitgediept en de dialogen die tussendoor plaatsvinden van de tegenstanders voegen weinig toe aan het geheel. Je zit eigenlijk alleen maar te wachten tot Statham over gaat tot actie en Jenny vindt en naar huis brengt. En dat eerste is regelmatig te zien en het laatste gebeurt natuurlijk ook. De actie mocht er opzicht best wezen en werd ook fraai in beeld gebracht en vooral natuurlijk de vechtscènes. Tijdens de actie wordt ook moderne technologie gebruikt en als Statham iemand doodschiet (zonder dat Statham zijn schietende tegenstander ziet) via een camera / beeldscherm , wordt er daarna mijn openingszin gezegd door Jenny en Statham.
Wat opzicht ook aardig is, is de vijandelijke maar tegelijkertijd vriendelijke relatie die Statham opbouwt met een donkere tegenspelers genaamd Dutch (Chidi Ajufo), dus Nederland is ook een beetje vertegenwoordigd in deze film
, en dat omdat ze beiden in het leger hebben gediend.
Het acteerwerk laat zo nu en dan wat te wensen over en de scènes van de ontvoerde dochter zijn soms ongeloofwaardig en soms zelfs vreemd. De kidnappers proberen namelijk intimiderend over te komen, maar het vormt allemaal een vaag geheel. Het ene moment ligt dochterlief als een mak schaap op de achterbank van een auto te bidden en het volgende moment spuugt en bijt ze haar ontvoerders zowat in het gezicht of levert ze een hele strijd (ze doodt zelfs op het einde een vrouwelijke ontvoerder met haar benen, terwijl ze met haar armen vastgeboeid is). Een beetje tegenstrijdig wat dat betreft. Zelfs de reünie met Levon en vervolgens met de familie is weinig overtuigend.
"A Working Man" is een typische Jason Statham film waarin hij uiteraard strijd voor de goeden. De uitwerking is mager, voorspelbaar en emotieloos, oftewel een dertien in een dozijn film. Wel vond ik het allemaal net iets beter dan "The Beekeeper".
Dado
Het leek een parodie op ouderwetse actiefilms, behalve dan dat Statham de enige is die een serieuze rol heeft.. Weet nog steeds niet waar ik naar gekeken heb..
movie freak84
Je hoeft bijna niks meer te schrijven over de films waar jason in speelt. Ondanks ik het egt wel een goede acteur vind zijn de films nooit egt spetterend. Maar goed je weet wel wat je kan verwachten en dat is genoeg actie . Meeste films zitten een beetje tussen een 6 en een 7 in. Dit vond ik eerder een 6je maar goed zeker leuk om een keer gezien te hebben.
willemse81
De film aangezet met de mindset dat het gewoon weer een Jason Statham film zou zijn, dus verstand op nul en af en toe een mooie vechtscène. Het script is helaas dusdanig slecht dat het steeds meer begon te irriteren. Ook het acteren is voor een aantal castleden iets wat blijkbaar nogal lastig is dus met moeite de film afgekeken. Zou hem zeker niet aanraden, ook niet voor fans van J.S.
KritischVentje
Ja, leuk hoor. Vermakelijk.
Heb mij hier en daar wel geïrriteerd aan enkele dialogen/acties vanuit de acteurs ( je middelvinger opsteken als je de plek verlaat waar je mogelijk verk***** en vermoord zou gaan worden?).
Maar ik ben een sucker voor mooie shots en zag er enkele waarbij ik even kort een "Wow"-momentje had. De maan is volgens mij wel iets kleiner in het echt (komt heel vaak in beeld) maar dat neem ik voor lief.
De film deed mij wel realiseren; wie is nou echt de volgende Jason Statham type in opkomst die soortgelijke films maakt? Sterven de pure actiehelden nu echt uit? Scot Adkins, Iko Uwais en Tony Jaa worden nu ook alweer wat ouder en voor de rest... ik kan ze zo niet opnoemen.
Dus ik koester deze middelmatige, leuke, tussendoor, popcorn in je mik actiefilms wel.
de jos
Een acteur naar mijn hart, en zijn typische rolpatroon vind ik veel beter dan een pretentieuze James B.
Ook weer enorm genoten van deze film, maakte mijn movie-night weer een topper van formaat.
En totaal krijgt dezer prent (weeral)slechts een score van 2.83 op 5 ???
Die "kenners" hier, wanneer zijn die eens content ? 1 film op 120 jaar misschien ?
Noodless
Tussendoortje tijdens de horrorchallenge 2025, maar helaas weet de film niet echt te boeien of te vermaken gezien de vele clichés en one man show van Jason Statham. Oké, je weet wat je gaat krijgen, maar dit werkje is toch ondermaats ondanks de vele actiemomenten. Een dertien in dozijn filmpje die de aandacht niet constant weet vast te houden en qua verhaal weinig te bieden heeft. Daarbij ook heel wat personages die passeren, maar geen enkele weet een bepaalde indruk achter te laten. Matige film ! 5/10

Populaire films op Prime Video: déze tien titels worden nu enorm goed bekeken

Nieuw op Prime Video: actieknaller 'A Working Man' met Jason Statham binnenkort te streamen

A Nice Indian Boy

Mickey 17
Sciencefiction / Komedie, 2025

Rust
Western, 2024
gebaseerd op boekontvoeringburgerwachtvermist persoonmacabreblack opsconstruction workeraggressivecriminal conspiracy absurdclichéstraightforwardwry