• 9.378.049 stemmen

Alternatieve titel: Mythica 6: Stormbound

Geregisseerd door: Jake Stormoen

Met onder meer: Will Kemp, Ryann Bailey en Nicola Posener

Plot Mythica: Stormbound

Een premiejager die bekend staat als "The Stranger" vervoert een mysterieuze lading door het land Deira. Gedwongen om een storm in een afgelegen herberg in de bergen te doorstaan, belandt hij al snel in een strijd om te overleven en op zoek te gaan naar de waarheid tussen een ongelijksoortige groep personages, elk met hun eigen agenda's en geheimen om te verbergen. Voordat de nacht voorbij is, worden schokkende verbanden blootgelegd met de helden en schurken die de wereld zeventien jaar eerder kende en wordt The Stranger gedwongen te kiezen tussen zelfbehoud en de rol van beschermer die hij op zich heeft genomen voor de jongeren en onschuldigen.

avatar van joolstein

joolstein

Het is niet goed uit te leggen waarom ik de vijfdelige Mythica-serie zo gaaf vind, maar voor mij voelt als een gezellige warme deken. Die verscheen halverwege 2010 doormiddels van een crowdfunding en hadden uiteraard een klein budget maar ook veel hart. Ik was dan ook aangenaam verrast dat na acht jaar er opeens weer een nieuwe film online stond. Ook verrassend is dat Jake Stormoen die in de Mythica-serie het personage van Daegan speelde, nu regisseert.

Het grootste deel speelt zich af in een herberg die wordt geteisterd door een storm, waar een groep personages uiteindelijk wacht op beter weer, die bijna allemaal hun eigen agenda's en geheimen hebben. Door dingen op die beperkte locatie te houden en niet de gebruikelijke reis-verhaallijn, is het een frisse benadering van het genre. En op deze manier is de film ook in staat een om met minimale kosten een verhaal te vertellen.

Er is inmiddels negentien jaar verstreken na de ondergang van Necromancer Szorlock (uit de vorige films) Alhoewel Marek en de Rode Doornen (Redthorns) legendarisch zijn geworden, zijn de naweeën van de oorlog nog steeds voelbaar. Vytalion-soldaten worden opgejaagd en gedood. Rhistel en Leyaris zijn twee van die jagers. Ze ontmoeten de zwijgzame premiejager ‘The Stranger’ genaamd, die een mysterieuze lading vervoert in een kar.

Ze komen samen in de herberg van dwergenherbergier en zijn slaaf-bedienden Arlin en Erid. En niet veel later voegen ook edelman Aymon Thadruck en dorpsbewoner Resma zich bij hun. Spanning komt omdat het bijna voelt als een whodunnit. Aan CGI-effecten ontkom je eigenlijk niet in fantasie, echter is dit ook vaak een struikelblok door het budget. Ook hier is dat het geval maar voor het hoogtepunt, de onthulling van de inhoud van de kar waren ze zeer goed!

Eerlijk gezegd ben ik onder de indruk, hoe netjes dit er toch weer uit ziet. Veel nieuwe fans zullen ze er denk ik niet mee trekken maar de fans van de eerste vijf zullen hopen dat deze solide start is voor nog een handvol andere Mythica-films. Laat maar komen!