• 9.374.123 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Harmony Korine

Met onder meer: Anonymous, Juan C. Bofill en Shawn Thomas

Plot Baby Invasion

Enkele huurlingen nemen deel aan een first-person shooter spel waarbij ze een babymasker als avatar gebruiken om hun anonimiteit te vrijwaren. Daarnaast dragen de spelers bodycams. Zij krijgen de opdracht om in de herenhuizen van de superrijken en machtige mensen binnen te breken. Ze moeten snellen tegen de klok om voor alle moeilijke situaties een oplossing te vinden.

avatar van chevy93

Nergens te zien?

Te pindakazen.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Korine doet opnieuw iets vreemds of aparts maar voor mij is dit de eerste keer dat het niet werkt. We krijgen een soort van Twitch stream te zien met een videogame interface er tussenin gesmeten waarbij wat mensen met baby avatars in rijke mansions een "invasie" uitvoeren, en dat terwijl we over de gehele film Burial te horen krijgen, maar eigenlijk gebeurt er niet zo heel veel. Ik vind op dat vlak - en ik ben een geregeld twitch kijker - de gemiddelde twitch stream die zich afspeelt IRL eigenlijk interessanter om te volgen dan dit, en dat is geen goed teken. Soundtrack van deze film slapt wel, maar ik ben hier geen album aan het raten maar een film. En als film vind ik het gewoon niet goed.

avatar van joolstein

joolstein

Deze "Baby Invasion" viel op door zijn titel. Echter voor mij was dit bijna niet kijkbaar. Technisch gezien is het ook bijna helemaal geen film, maar iemand die content heeft gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie en videogame-engines. Wat je te zien krijg is iets dat lijkt op die twitch en YouTube game filmpjes waar een gamer via Liverstream een FPS-game zit te spelen. En waar een groep deepfake gegenereerde babyface-spelers een luxueus landhuis binnengevallen is. Alleen zijn er zoveel scènes waarin die moordenaars rondlopen en eigenlijk gewoon niets doen.

In een persconferentie in Venetië zei Harmony Korine; Hollywood de jeugd verliezen aan gaming en streaming of naar andere plaatsen gaan, omdat films niet langer de dominante kunstvorm zijn. Echter om dan een film te gaan maken die lijkt op die twitch en YouTube game filmpjes? Ik heb die nog nooit betrapt op iets creatief! Dus kan niet zeggen dat het een unieke innovatie of idee voor de cinema is, Misschien nog een vreemd experimenteel digitaal kunstproject.

Er was gewoon niets echt overweldigend goeds aan. Wat moet ik met zwart-gehandschoende handen die af en toe verschijnen om hun opgeheven middelvingers op te steken, willekeurige woorden in het Chinees, AI gegenereerde 'reacties' die oneindig omhoog scrollen aan de rechterkant van het scherm in een nep-chatvenster of een AI-konijn van soms in beeld huppelt. Het voelt enkel aan als een eindeloze strotvloed dat de gehele speelduur het nergens echt boeiend was.