• 9.374.720 stemmen

Geregisseerd door: Benjamin Barfoot

Met onder meer: Julia Brown, Rupert Turnbull en Charles Aitken

Plot Daddy's Head

"Family is everything"

Een jongen woont bij zijn stiefmoeder, die nog niet zo lang geleden weduwe geworden is. Ze vrezen voor hun leven nadat ze bezocht worden door een angstaanjagend wezen. Deze lijkt een kwaadaardige versie te zijn van de overleden vader van de jongen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik kwam de trailer toevallig op Youtube tegen, en dit ziet er best wel goed uit. Ik hoop dat het een goeie horror zal zijn.

avatar van robertinho

robertinho

mcdaktari schreef:

Trailer was creepy inderdaad. Wel hoog risico op de zoveelste omgaan met rouw horror. Ben benieuwd.

avatar van schumacher

schumacher

Wat was me dit weer zeg?

Helemaal niets voor mij.

Saai, boeide niet, sleepte me niet mee.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

Ja, wat moet ik zeggen. Het verhaal sprak mij eigenlijk wel aan. De uitvoering is zoals zo vaak minder. Veel geschreeuw maakt een horrorfilm niet spannender of angstaanjagender. Toch overstemt het geschreeuw vaak, zowel van het jongetje als de jongedame. Eigenlijk geen uitleg waar het wezen vandaan komt, wat hij wil en waarom hij ineens is ontstaan. Heel weinig gore en spanning maken het er ook niet veel beter op. Met mijn 2.0* sterren ben ik nog coulant. Was in een goede bui

avatar van anoniempje28

anoniempje28

Eigenlijk best een spannende film , mooie locatie , best wel wat pluspunten.

Alleen dat wezentje vond ik zo raar , was ook totaal niet griezelig , jammer dat ze het daar wat laten liggen

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Vreemd, beklemmend en mysterieus dat zijn een beetje de bewoordingen die passen bij deze film.

Heb me toch toch goed kunnen vermaken met deze film, die er een goede sfeer op nahoudt waarbij een combinatie van bos en HorrorFilms altijd een goede match is.

avatar van joolstein

joolstein

Ik ga dit "Grief Horror" noemen! De laatste jaren lijkt horror alleen nog maar een metafoor voor verdriet te kunnen zijn. Oftewel dit is er weer één, een dramafilm waar summier een horrorelement aan toe is gevoegd....vandaag de dag ook wel psychologische horror genoemd. Het begint gelijk al met boe...boe... drama...vader dood door een auto-ongeluk, gut gut gut, stiefmoeder Laura wilde nooit kinderen, jongentje Isaac is nu wees boe, boe en alleen...Het horrorgehalte is bij dit soort film al erg laag en wat er is te zien is, zijn de ‘horror’-clichés. Arme hond dat je hier in ben belandt...Ook de onthulling van het wezen, het middelpunt van een horrorfilm, is bijzonder teleurstellend. Het idee van het hoofd van de vader voelt goedkoop aan en bezit weinig schokwaarde. Dit zou een griezelige film moeten zijn en één van de betere horrorfilms van het jaar maar op misschien wat spookachtige beelden zag ik dat nergens...of... misschien als je de film kijk en een drinkspelletje speelt....elke keer als ze de namen Bella, Isaac, Robert, of papa noemen drinken...mijn gok is dat je dan stomdronken zal worden!

avatar van Jonkster

Jonkster

Oeh lage scores. Ik zat er wel lekker in met deze film. Heel goed gedaan wat de film wel en niet laat zien, helpt mee aan de spanning en het naargeestige sfeertje. Ook door steeds net een heel klein beetje van kwaadaardige creatuur te zien werkte voor mij prima. Fijne stijlvolle effecten goed getimed. Al met al sfeervol geheel 4*

avatar van lang pee

lang pee

Gewoon een redelijke film, voor te kijken op een oervervelende zondag...

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Matig tot pover "horrorfilmpje", gewoon heel veel saaie onzin.

avatar van mrklm

mrklm

Na een auto-ongeluk is architect James [Charles Aitken] er zo slecht aan toe dat zijn echtgenote Laura [Julia Brown] besluit hem van de beademing te halen. Laura erft het afgelegen huis en staat voor een dilemma met betrekking tot Isaac [Rupert Turnbull], James’ zoon uit een eerder huwelijk. Isaac is minderjarig en heeft geen familie, dus als Laura afziet van de voogdij belandt hij in een pleeggezin. Laura besluit haar verantwoordelijkheid te nemen. Wanneer Isaac beweert dat zijn vader nog leeft en zich in een zelfgebouwde boshut bevindt, roept ze de hulp in van familievriend Robert [Nathaniel Martello-White]. Een hoop lichteffecten en spannende

avatar van Shadowed

Shadowed

Sfeervolle en griezelige horrorthriller met een angstaanjagend wezen, ook al maakt regisseur Benjamin Barfoot de keuze om deze creatuur tamelijk vroeg in volle glorie naar voren te brengen. Alhoewel de finale er geen kracht mee verliest, gaat er wel een deel van het mysterie mee verloren. Daar komt vervolgens bij dat de castleden niet enorm weten te overtuigen en er over de grote lijn wat context mist, maar het concept van Daddy's Head staat stabiel genoeg. Barfoot brengt een gefocust en atmosferisch genrewerkje naar het grote witte doek dat exact doet wat het moet doen.