• 9.370.271 stemmen

Genre: Biografie / Historisch

Geregisseerd door: Sean McNamara

Met onder meer: Dennis Quaid, Penelope Ann Miller en Mena Suvari

Plot Reagan

Het levensverhaal van de Amerikaanse president Ronald Reagan, verteld door de ogen van de Russische KGB-agent Viktor Petrovich. We volgen Ronald in zijn 20'er jaren als high school footballer en radio-omroeper naar acteur in de jaren 40 waarin hij als voorzitter van de Screen Actors Guild de aandacht trok van de Russen vanwege zijn anti-communistische sympathieën. Een carrière als gouverneur van Californië leidt hem naar het presidentschap.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ronald Reagan

Tony Dolan

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1980 stemmen

Dennis Quaid als Ronald Reagan? Zelfs de pop uit Spitting Image lijkt meer op Reagan, inclusief de stem!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Nou ik vind toch dat Dennis Quaid het best goed doet als Ronald Reagan. Om hem er als 2 druppels water op te laten kijken valt niet mee, maar ik zag meteen dat het Reagan bedoeld was. Ik vind tenminste dat Dennis Quaid veel meer op Reagan lijkt in deze film dan bijvoorbeeld Kingsley Ben-Adir, op Bob Marley in de film, One Love. Als het dan toch over miscasting gaat. Die leek er echt in de verste verte niet op. Alleen dat ie ook dreads had.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1980 stemmen

mcdaktari schreef:

Natuurlijk wist je het meteen, je zat immers naar een trailer over Ronald Reagan te kijken.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Duke Nukem schreef:

Uiteraard

avatar van peter74

peter74

Jon Voights personage heet in de film Viktor Petrovich en niet Novikov zoals hierboven bij de cast staat aangegeven.

Verder viel de film me toch tegen. Had er meer van verwacht in ieder geval. I.p.v. een bepaalde periode te laten zien, komt heel zijn leven voorbij en dan zou een miniserie beter zijn geweest denk ik. Nu vond ik het tot zijn presidentschap wat afgeraffeld. Dat het verhaal min of meer verteld wordt door het personage van Jon Voight vond ik ook storend, en dan heb je ook nog onderling met elkaar Engels sprekende Russen.

avatar van eempag

eempag

Biografieën over Amerikaanse presidenten.

Ik hou er van.

De macht fascineert en hoe ze daar mee omgaan maar ook de lange weg naar het presidentschap.

Deze over Reagan vond ik toch echt niet slecht en zelfs vrij goed

Ik ben nog van de generatie dat ik meemaakte hoe hij favoriet was in de verkiezing en toen had ik een Amerikaanse militair als kennis die in Italië diende.

Met politiek was ik nog wat minder bezig maar hij vertelde dat hij de dienst zou verlaten als Reagan verkozen zou worden.

Want Reagan had een reputatie van vechtjas.

Opvallend was dat de Amerikaanse gijzelaars in Iran heel snel vrij kwamen na de verkiezing terwijl die toch jaren gevangen hadden gezeten.

Reagan staat bekend als de president die de koude oorlog beëindigde en dat deed hij door de Sovjets uit te putten.

Zij konden de Amerikaanse technologie niet bijbenen en dat ook financieel niet meer bijhouden.

Ook stond Reagan bekend om zijn moppen die hij als acteur heel goed kon vertellen.

Er zijn er nog veel te zien op Youtube

De film was heel aardig ondanks dat Reagan niet heel erg op Reagan leek.

Ook ondanks dat het verhaal vertelt moest worden door ene Petrovich waar nooit iemand van gehoord heeft.

Zoiets maakt een film in de regel niet beter maar was nog net te pruimen'

Triest dat deze grote man zijn laatste jaren leed aan Alzheimer en mooi dat hij met Nancy echte innige liefde leek te hebben.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

Te zacht.

avatar van Mickey b

Mickey b

Wat mij betreft was Dennis Quaid de best mogelijke acteur om deze rol te verfilmen. Deed het voortreffelijk en charismatisch. De film zelf was oer-Amerikaans en puur patriottisch maar kan ook niet anders gezien onderwerp - biografie van een president.

Is een aaneenschakeling van geschiedkundige mijlpalen en ontmoetingen. Die volgden wat mij betreft iets te snel op elkaar. Zo ook het levensverhaal van Reagan. Een poging om alles, misschien net iets te veel in 135 minuten, te willen vertellen. Miste daardoor wat diepgang in de film.

Wat wel leuk is dat je op einde van film bij aftiteling een reeks foto’s ziet van al die hoogtepunten en de film op basis van die foto’s de scènes visueel heeft nagespeeld.

Ook zijn er hier en daar in de film echte beelden gebruikt wat een leuke, weliswaar minimale, aanvulling is.

Film op zich vind ik niet direct een hoogvlieger, maar is uiteindelijk een stuk geschiedenis en weer een en ander bijgeleerd. Verwacht je aan een politieke biografische speelfilm, zonder al te veel emotie of drama. Leuke wegkijker als het topic je interesseert. 3*

avatar van Waku

Waku

Mooie en boeiende biografie. Ik heb hier best wat van opgestoken. Dat Reagan enkel een b acteur was wist ik niet. Dat hij persoonlijk verantwoordelijk was voor de muur in Berlijn ook niet. Eigenlijk door deze biografie kreeg ik enkel symphatie voor de man. Rol overigens prima neergezet door Dennis Quaid. Nadeel van de film is enkel dat het verhaal " Reagan" ( zijn levensloop) in moordend tempo in 2 uur 20 minuten verteld wordt. Hier had beter een mini serie van gemaakt kunnen worden voor een nog beter overzicht. 3.5*/4*

avatar van shugenja

shugenja

tja met Nixon is een bedenkelijke weg ingeslagen door de republikeinen. Die met Reagan verder gestalte heeft gekregen. Een van de mannen die de agenda van de rijken heeft doorgevoerd, met een lach en ongetwijfeld was de man te dom en naïef om de volledige omvang van het spel in te schatten. Waar nu Trump het sluistuk in presenteert aan ons.

Al deze kritiek ontbreekt in deze docu. Wat logisch is aangezien enige zelf reflectie via de kunsten in de verenigde staten taboe is. Waar je in de jaren 90 nog films had als "dangerous minds" hebben ze deze beweging mooi de kop ingedrukt. Af en toe zie je nog een glimps van het echte amerika, bijvoorbeeld in nomadland, enkele jaren geleden.

Natuurlijk, deze docu is aardig. Goed gemaakt en geacteerd etc. Maar eenzijdige en gewoon niet eerlijk. Reagan was een marionet net als trump nu gebruikt word om de project 2025 uit te voeren. Hier weten we nu veel over en dit had ook in de film gemoeten, nu is deze docu veel te aardig over reagan. Die gewoon een schurk uit de geschiedenis is, ook al had hij misschien zelf niet helemaal door wat hij aan het doen was.