• 9.370.299 stemmen

Peter Pan's Neverland Nightmare (2025)

Horror / Fantasy | 89 minuten

Genre: Horror / Fantasy

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Scott Chambers

Met onder meer: Megan Placito, Peter DeSouza-Feighoney en Martin Portlock

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 6 februari 2025

Plot Peter Pan's Neverland Nightmare

"He's every parent's worst nightmare."

De kwaadaardige Peter Pan steelt de zielen van mensen, waarna zij in een comateuze toestand belanden. De zielen worden opgesloten in Peter Pans koninkrijk Neverland en weerhouden hem ervan ouder te worden. Dan kidnapt Peter Pan een jongetje genaamd Michael Darling. Wendy, de zus van Michael, wil haar broertje redden en begint aan een zoektocht.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 6 februari 2025 in de bioscoop (ND Pictures)

avatar van Shadowed

Shadowed

Grafische en brutale horrorfilm vanuit de handen van regisseur Scott Chambers, die in het verleden vooral heeft geacteerd en geproduceerd. Hij tovert een onverwacht duistere film op het grote witte doek, met een opvallend grote focus voor expliciet bloedvergieten. De inhoud daarentegen is uitermate voorspelbaar en daarnaast niet al te interessant, vooral omdat de hoofdpersonages niet beschikken over het grootste acteertalent. Als kijker ben je daarom genoodzaakt te wachten totdat de makers uitpakken met afgehakte ledematen en vreemde antagonisten. Op dat vlak sta je dan ook garant voor doeltreffend griezelwerk.

avatar van Mr. Rock

Mr. Rock

Nee, beetje teleurstellend helaas. Wat gore en een enkele scare, meer heeft deze film niet te bieden.

Peter Pan is de zoveelste in een reeks Disney-figuren die een horrorfilm krijgen. Maar blijkbaar niet echt een figuur dat zich er echt voor leent. Of er wordt niet genoeg mee gedaan, dat kan ook het euvel zijn. Uiteindelijk is het nu niet veel meer dan gestoorde man ontvoert kinderen en moordt een beetje in het wilde weg.

Veel te lachen valt er ook niet, tot de late entree van Captain Hook, een spaarzaam hoogtepunt.

Voor grappige slashers kijk ik wel naar Terrifier. Peter Pan's Neverland Nightmare is op alle vlakken eigenlijk net niks.

avatar van Brabantze

Brabantze

Prima slasher, met een aantal brute stukken!

avatar van schumacher

schumacher

Film moet het vooral vh gore hebben.

Voor dat nog een 2.5

Heart Eyes is veel beter.

avatar van joolstein

joolstein

Oh dit was veel meer dan ik had verwacht, dit is zelfs tot nu toe een verrasendere horror-hervertelling van personages uit kinderboeken die in het publieke domein zijn belandt die ik heb gezien. Deze horrorversie J.M. Barrie's "The Boy Who Never Grew Up" is anders dan de vele andere. Maar in plaats van een goedkope hervertelling waar het bekende personage op de slasher-toer gaat, is dit veel meer een gruwelijke sombere herinterpretatie die afwijkt van het bronmateriaal.

Peter Pan nu een psychotische, drugsverslaafde volwassene. Het treurige achtergrondverhaal van Tinkerbell is dat van een androgyne verschijning met een stockholmsyndroom wiens "feeënstof" heroïne is. En hoewel de jongens die Pan ontvoert nooit oud worden, komt dat niet door de magie van Neverland. Daarnaast is er Wendy's zoektocht om haar broer te redden. Het acteerwerk in Neverland Nightmare is verrassend bekwaam. Megan Placito is een geweldig laatste meisje en Martin Portlocks uitbeelding van Peter Pan is buitengewoon effectief!

Toegegeven, er zijn meerdere scènes waar er leentjebuur werd pleegt. Zo is er iets uit IT, lijkt er een moord uit Terrifier 2 te komen. Maar ach het spreekwoord zeg niet voor niets; "Beter goed gejat dan slecht verzonnen": Wel blijft de film in de veilige zone met kinderen, de scènes die daadwerkelijk schokkend zou zijn, blijven netjes buiten beeld. Het geweld dat we wel zien, is nog steeds hard, behoorlijk gemeen en goed weergegeven met praktische effecten. Kortom een goede horror als eindresultaat!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Best nog geinig en vermakelijk filmpje, lekker lowbudget dat zeker wel, maar dat mag bij dit soort films, 7/10.

avatar van Waku

Waku

Ik was hier wel nieuwsgierig naar. Dacht eigenlijk aan een daadwerkelijke brute Peter Pan vertelling.

Maar in deze slasher is Peter Pan slechts een hersenspinsel.

Peter Pan lijkt meer op de jaren 80 Beast ( uit beauty and the beast series ) en Tinkerbell is de eerste LGBTQ

fee. Verder zie je zoals boven mij vermeld is inderdaad een stuk van de IT clown terug komen en zijn er 1 op 1 scenes uit "Terrifier". Het betere hak en snijwerk zit hem vooral in de laatste 15 minuten.

Vond het allemaal niet zo bijzonder.

2*/2.5*

avatar van Boeikens

Boeikens

Ivm de 2 Poohs gaat het verder in stijgende lijn. Het blijft natuurlijk B niveau maar de uitwerking is zeker niet slecht en zelfs het acteren gaat erop vooruit.

Van het Peter Pan verhaal is slechts een kleine basis aanwezig maar toch goed herkenbaar. Alles loopt lekker vlot, de score is best goed met voldoende gore en Peter is mooi uitgewerkt.

Al bij al zeker niet slecht, kijk al uit naar Bambi

avatar van Deep Dreams

Deep Dreams

Valt tegen vind ik. Met momenten zelfs zeer saai...en langdurige momenten waar niks te beleven valt.. vooral het middenstuk is zeer saai. Het einde valt dan nog wel mee maar we spreken dan over 5 a 10 minuten.. nee.. al betere slashers gezien...voor ons geen goeie film!