• 9.380.672 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 31 oktober 2024

Plot Anora

"Love is a hustle."

Anora is een jonge sekswerker afkomstig van Brooklyn. Op een dag ontmoet ze de zoon van een oligarch. Er hangt liefde in de lucht en in een impulsieve bui besluiten ze met elkaar te trouwen. Dit nieuws bereikt ook Rusland waar de ouders van de echtgenoot niet blij mee zijn. Ze reizen naar New York met als doel het huwelijk ongedaan te maken.

avatar van Movsin

Movsin

Heftig, luchtig, brutaal en... dramatisch.

Het is je ding niet, maar het laat je niet onverschillig en langzamerhand grijpt het je vast en lokt bewondering uit zodat je uiteindelijk in zijn geheel een flink portie film fun beleeft.

Eigenlijk begrijp ik wel de diverse jury's die deze film bekroonden al begrijp ik ook dat de emotionele slotscène, die toch een zekere essentie van de film verduidelijkt, daar voor een stuk tussen zit.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Geen standaard film, deze film is prachtig gefilmd.

Het is een film met enige drama en romantiek.

Maar ook humoristisch, je kan er ook veel mee lachen.

Buiten dat de hoofdrol speelster Mikey Madison een prachtige dame om te zien is, en ook sexy wat deze film ook uitdraagt met enige erotiek.

Speelt zij echt fenomenaal in deze film.

Een master performance van deze veelbelovende jonge actrice.

Ook Mark Eydelshteyn en alle hoofdrol spelen grandioos in deze film.

Ook de film muziek is fantastisch, vol met prachtige sterke songs.

Vooral de schitterende en opzwepende house hit van Robin Schultz met zijn song Take that wat een gave soundtrack.

Genoten van deze toch wel bijzondere krachtige en mooie orginele hoge kwalitatieve film.

Een meer dan terechte Oscar winnaar.

De stijl heeft wat weg van de meesterlijke film Last night in Soho, maar dat is wel een geheel andere film.

Maar cinematografisch gezien, vind ik deze raakvlakken hebben.

avatar van 80&90’s Nostalgia

80&90’s Nostalgia

Gezien op SkyShowtime.

De eerste 45min is het echt even doorbijten en had ik bijna de neiging om hem gewoon af te zetten. Leek wel een simpele vulgaire teen movie met alleen maar feesten, zuipen, videogames en seks. Pas toen die twee knechtjes van z’n vader aan de deur kwamen begon het interessanter te worden en nam ook de humor toe, in goede zin. Wel een drukke en schreeuwerige film die snel op je zenuwen werkt. Daarna volgt de zoektocht naar Ivan wat ik ook te lang vond en niet echt boeiend. Het slotstuk is veruit het beste wat te film te bieden had voor mij. Stuk in de rechtbank en bij het ontbinden van het huwelijk waren hilarisch.

And you are a disgusting hooker.

And your son hates you so much, he married one to piss you can off. (Die vader ging stuk)

De slotscene in de auto maakt een hoop goed, maar een meesterwerk zag ik er niet in, bij lange na niet. Daarvoor is het allemaal te simplistisch en duurde veel te lang. Had met gemak minuut of 25 korter gekund.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Goed.

Visueel zeer aardige komisch drama'tje. Sterke rol van de mij onbekende Mikey Madison, maar elke bijrol is minstens zo goed. Het eerste uur is veruit het leukste, nadien wordt het een echte klucht. Zeer luidruchtig, met nogal lang uitgesponnen scènes; Dat is een gewaagde keuze en ik zou op voorhand zeggen dat het niet mijn dada is. Hier lukt het nog net. Ik heb er me geenszins aan geërgerd, al is het soms kantje boordje. De evenwichtsoefening is niettemin geslaagd en dat is best een prestatie.

3,5

avatar van El ralpho

El ralpho

De nasleep van de liefdesroes

Hoewel Anora met gemak een half uur korter had gemogen heb ik mij over de gehele linie aardig vermaakt met deze dramedy. Niet in de laatste plaats vanwege de uitstekende vertolking van Mikey Madison als leadactrice, maar ook zeker dankzij de verdiensten van Borisov, Karagulian en Tovmaysan. Het personage van Eydelshteyn is met name heel irritant, maar dit past dan wel weer goed bij zijn personage.

Anora kent naar mijn idee drie verschillende hoofdstukken. Het begint als een sprookje wat te mooi is om waar te zijn, vervolgens komt de keiharde realiteit in beeld, en uiteindelijk de aftermath. Wat begint als een luchtig verhaal vol met feesten, seks en drugs krijgt al snel een meer serieuze ondertoon zodra de zeepbel van de newlyweds wordt doorgeprikt. Het moment waarop dit besef langzaam tot Ani doordringt, te midden van alle chaos in een bizarre, komische, maar eveneens hevige situatie wanneer Garnik, Igor en Toros het pasgetrouwde stel hebben weten te vinden, vind ik het meest krachtig.

De nachtelijke zoektocht naar Ivan die zich vervolgens ontvouwt gaat te lang door waardoor het verhaal een beetje stroperig wordt. Met name dit gedeelte had meer ingekort kunnen worden. En wellicht aangevuld met nog net wat meer achtergrond over het rijkeluis gezin zelf, voordat Ivan met Ani in contact kwam. Hoe ziet het leven van deze mensen eruit, en welke invloed heeft dit op Ivan gehad?

3,5★