• 9.375.149 stemmen

Butchers Book Two: Raghorn (2024)

Horror | 88 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Adrian Langley

Met onder meer: Nick Biskupek, Sam Huntsman en Hollie Kennedy

Plot Butchers Book Two: Raghorn

"The hunt continues"

Deel één volgde een familie van sadistische slagers die in het binnenland leven en iedereen die hun pad kruist als dood vlees zien. In "Butchers Boek Twee: Raghorn" gaat het verhaal verder wanneer de slachtoffers een auto-ongeluk krijgen. Ze vallen daarna in handen van wrede kannibalen die van plan zijn hen in stukken te hakken voor het vlees.

avatar van joolstein

joolstein

In 2020 bracht filmmaker Adrian Langley de film Butchers (2020) uit. Een niet onaardige film over een stel inteelt-broers op het platteland van Canada! Nu keer je met een groep ontvoerders weer terug naar het bos en deze komen een eland tegen.... Echter wat ze niet weten is dat ze zich ook op het jachtgebied van sadistische redneck-moordenaars bevinden...

En ik moet zeggen dat ik eigenlijk positief verrast was door dit vervolg. Het plot niet...dat is gewoon hetzelfde als de standaard slasher- en martelporno-film. Maar het zijn de moorden en effecten die deze film beter maken. Praktische effecten, soms grafische best oké uitgevoerd en zelfs enigszins grotesk. Het bloed en de gore zijn 'on point" soms geholpen door de cinematografie om dingen wegens gebrek aan budget te verbergen maar zkeer een verbetering ten opzichten van het eerste deel! Weinig op aan te merken, prima rechtaan-rechttoe slasher die doet wat het moet doen!

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Gisteren Butchers (2020) gezien en vandaag dit vervolg, ik vond dit vervolg een stuk minder verhaal hebben.

Wel meer gore en bloed en veel afgehakte ledematen wat we in het 1e deel niet zagen die was nogal braaf, maar dit deel dus totaal het omgekeerde, wel vond ik het verhaal in deze film wat mager.

Een stel criminelen die een ''rijk'' meisje/jongen? ontvoeren en onderweg een dier aanrijden en stranden met pech, vanaf daar begint de ellende en zien we ook de 2 slechterikken van de boerderij.

Jammer dat het er maar 2 zijn in de boerderij en het leek ook wel een beetje op 'saw'' toen wat marteltuig ook.

Verhaal was vrij dun en spanning ontbrak ook wel.

Het einde kon er nog wel mee door.