Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Lupita Nyong’o, Pedro Pascal en Catherine O'Hara
Releasedatum: 9 oktober 2024
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Wild Robot
"Discover your true nature."
De intelligente robot Roz reist per boot wanneer deze in de problemen komt. Als schipbreukeling strandt Roz op een onbewoond eiland waar ze zich aan de moeilijke omstandigheden moet aanpassen. Ze ontmoet er talloze dieren en adopteert er zelfs een weesgans.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Wild Robot (BoekMeter)
- Kijk op meJane
Thorn (stemrol)
Pinktail (stemrol)
Baby Brightbill (stemrol)
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 9 oktober 2024 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)
jex
Trailer gezien en wow. Mooie remix ook van Wonderful World. Ben heel erg benieuwd naar deze.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ziet er fraai uit. En kreeg een staande ovatie op het animatiefestival Annecy, lees ik net.
Lijkt me sterker dan de film over zijn broertje WALL-E.
John Milton
Hoge verwachtingen voor deze titel.
De art style spreekt me erg aan, maar de verse papa in me krijgt van de trailer ook een beetje vochtige oogjes. Sterk spul hè.
Tommeh
Het boek heb ik wel eens met m'n zoontje gelezen. Die was ook geweldig. Ben hier heel benieuwd naar.
De eerste recensies van 'The Wild Robot' voorspellen een nieuwe animatieklassieker | FilmTotaal
Had deze film niet in het vizier, nu wel. Ziet er prachtig uit, die pak ik wel even mee in de bios.
IH88
Net zoals John Milton krijg ik alleen al bij het zien van de trailer vochtige ogen. Plus dan ook nog die schitterende animatiebeelden.
LongTreeCity
Vandaag deze film al in de bioscoop gezien nog voor de releasedatum van 9 oktober. De bioscoop had deze al eerder ingekocht. De Engelse versie heb ik gezien (Nederlandse en 3D versie was ook beschikbaar). Er zaten maar een paar andere mensen in de zaal. Voornamelijk volwassenen.
Nu over de film zonder al teveel te spoileren. Prachtig! Vrijwel constant actie en met name het 'opvoed' gedeelte vond ik ontroerend om te zien. Daarna verandert de film in een wat donkere kant die wellicht wat minder geschikt is voor kinderen met beschietingen en ontploffingen. De verhaallijn is goed en er zitten meerdere boodschappen in de film.
Ik ging als animatie liefhebber voornamelijk de film kijken en de animaties waren prachtig. Met name het water. Oa de weerkaatsing van een brug en op de vacht. Dan de robot zelf nog. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van verschillende animatievormen in 1 film wat ik ook bijzonder vind. Wel kon je ook duidelijk zien dat deze film een 3D versie heeft want de scènes die daarvoor goed lenen haal je er zo uit. Die scènes hadden voor mij wellicht ietsjes minder gemogen.Toch kan dit wel eens de animatiefilm van het jaar zijn!
John Milton
Friends Furever: Chris Sanders on the humanity and architecture of The Wild Robot • Letterboxd
Ga je naar deze film nog toe?
Ik had gehoopt hier wat reviews te lezen. Misschien eens kijken of ik deze week ruimte heb, de trailer is prachtig.
wwelover
1 van de meest indrukwekkende animatiefilms die ik heb gezien. Belangrijk thema, maar ook gewoon een prachtig verhaal met een goede mix in humor.
Mooie animatiefilm met vooral een prachtige visuele stijl waar ik van begin tot eind onder de indruk van was. Zoveel detail, kleur en bijzondere momenten maken het een heel aangename zit om te bekijken. Verder wist ik weinig van de film, dus met open vizier in gegaan. We volgen een robot die aanspoelt op een eiland waar alleen dieren leven en waar ze haar plek probeert te vinden. Eerst via geprogrammeerde orders, maar na een tijdje via haar eigen wil als ze een jong gansje probeert op te voeden die geen ouders meer heeft.
Emotioneel raakt de film me ook weer niet, maar er zit wel een hart in de film, zeker als Roz meer vrienden krijgt. Jammer dat het laatste half uur van de film veel meer is gericht op spektakel en actie met het bedrijf dat haar terug probeert te halen en een lading gevaarlijke robots op Roz laat jagen. Dan volgen voorspelbare momenten met alle dieren die Roz gaan helpen, maar ergens was dat ook wel weer mooi. Ik wist ook niet dat de film gebaseerd is op een boekenreeks van twee delen, dus dikke kans dat er nog een vervolg gaat komen. En die ga ik zeker bekijken.
Patrick1980
Schitterende film, echt een tranentrekker met een hoog Disney gehalte. Eerlijk gezegd kwam deze film redelijk onverwacht en is hij helemaal niet opgehyped zoals ze dat wel vaak met Disney films doen. Eigenlijk onbegrijpelijk want als ze dat wel hadden gedaan dan had dit absoluut een film geweest met kans om records te breken! Ook de trailers zijn niks zeggend wat normaal gesproken natuurlijk best prettig kan zijn maar ik vond ze niet uitnodigend. Ik ben puur gegaan doordat de eerste recensies zo lovend waren dat ik nieuwsgierig werd en ben erg blij dat ik gegaan ben. Onze dochters van 17 en 9 hebben vanaf de eerste minuut aan het scherm gekluisterd gezeten en ikzelf ook
Mooie film, schitterend gemaakt, goed verhaal, voor jong en oud en geloof me, je houd het niet droog...
⭐⭐⭐⭐
mjk87 (moderator films)
Op momenten een geweldige film. Schitterende animatie die een soort van aquarelachtige achtergronden kent, echt prachtig om te zien. Ook hoe die dieren samenleven is mooi getoond en Nyong'o weet zeer sterk stemmenwerk te geven tussen enerzijds gevoel en anderzijds een kille klinische robot. Heel knap en overtuigend gedaan. Pascal daarnaast doet het prima in een prettige bijrol.
Alleen jammer dat op 2/3 dat allemaal een beetje voorbij is en het verhaal ineens groots wordt vol met actie, maar ook dat de gebruikelijke dramatiek boventoon moet gaan voeren. Dat hele sfeertje is weg en de film is dan niets meer dan gewoontjes. De laatste seconde wist de film me nog wel te ontroeren, maar dat was ondanks alle beeldenpracht en goede momenten wel de eerste keer in de hele film. 3,5*.
De filosoof
De animatie is prachtig en de film heeft een goed verhaal over identiteit, thuis en een open houding naar de ander (‘meer doen dan waar je voor geprogrammeerd bent’). Als een robot strandt op een eiland zoekt het bij de dieren een taak (daarvoor is hij geprogrammeerd) maar de menselijke kunstmatige wereld met louter commerciële doelen, waarvan hij een product is, matcht natuurlijk niet met het leven in de natuur. Maar de taak transformeert tot een verantwoordelijkheid waardoor de robot ‘zijn programma moet overschrijven’ om zijn taak te kunnen vervullen terwijl die verantwoordelijkheid is ontstaan doordat hij per ongeluk een nest ganskuikens heeft gedood op een zwak kuiken na dat juist daardoor een kans krijgt om te blijven leven (het leven is onvoorspelbaar en geen simpel algoritme). Tegelijk groeit het kuiken als adoptiewees op als een vreemde eend in de bijt zodat hij geen aansluiting bij z’n soortgenoten krijgt, maar zijn anders zijn blijkt in een crisissituatie ook een voordeel boven het kunnen van de anderen die slechts hun aangeboren programma afdraaien. Tot slot leidt de robot vanuit zijn taak te helpen alle dieren ertoe de vreemde ander te accepteren en in harmonie met elkaar te leven om samen gevaren te overleven: vriendelijkheid is ook een overlevingsstrategie. Zelf is hij een ‘wilde robot’ geworden die zijn thuis in de wildernis heeft gevonden: je identiteit wordt niet bepaald door hoe je bent geboren (of gemaakt) maar door je herinneringen en waar je vrienden zijn.
De film zit zo vol levenswijsheden – bovenal de wijsheid dat alleen het overwinnen van je aangeboren instinct of programma conflicten en problemen kan oplossen waarmee de film vooral iets lijkt te willen zeggen hoe met elkaar om te gaan in een multicultuur – c.q. een naïef links-utopisch wereldbeeld maar uiteindelijk blijft het een kinderfilm zodat de filosofie (of ideologie) vooral een eductieve les is voor het nog te herprogrammeerbare kinderbrein.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Dit is geen Disney film.
Dat zegt hij ook nergens.
jester
iets teveel clichés om een echt hoge score te verdienen, maar de kwaliteit van de animatie en muziek maakt veel goed.
WB
De trailer dit jaar wel eens gezien, maar daarna niets meer van vernomen. Uiteindelijk ben ik er blanco in gestapt en liet me verbazen door de kleurenpracht, en de verschillende animatiestijlen in één film. Waar de robot in Pixarstijl is getekend, lijken de dieren met vacht weer geschilderd met penseelstreken. De film steekt goed in elkaar, met het hart op de goede plek, en geeft je uiteindelijk nog een paar boodschappen mee: wees lief voor elkaar en loop net dat stapje harder voor een ander.
De film weet helaas niet de gehele 103 minuten hetzelfde torenhoge niveau vast te houden. Het aftastende en onderzoekende eerste deel is geweldig, waarna het een klein beetje in elkaar zakt, maar het einde maakt ook weer veel goed. Jawel, een verrassend product, met een leuke stemmencast en een perfecte balans tussen humor en drama.
TomPSV
Wat een prachtige animatiefilm is dit zeg. Echt een bezoekje aan de bioscoop waard. Het hele dierenrijk komt voorbij en het wordt allemaal erg mooi in beeld gebracht. Ik ben zelf geen grote animatieliefhebber, maar hier heb ik enorm van genoten.
N00dles
Disclaimer: ik heb een hekel aan de meeste Dreamworks films, met uitzondering van Shrek (iig deel 1 en 2).
Ik ging er volledig blind in met het idee dat The Wild Robot van een indie animatiestudio was, dus toen ik het Dreamworks-logo zag vreesde ik het ergste. Ja, ik ben biased, nou en.
In de eerste 15 minuten probeerde het te hard om grappig en cute te zijn, met een flauwe, langdradige reeks slapsticky interacties met de dieren in het bos. Denk aan de cuteness van Wall-E gecombineerd met Big Hero 6 Baymax' klunzigheid. Het voelt een beetje als een versmelting van verschillende robot-animatiefilms, maar dan in een nieuw (Dreamworks)jasje. Beter goed gejat dan slecht bedacht, zeg maar.
Na het moeizame begin krijgt het verhaal iets meer vorm en ziel als Roz de robot moet zorgen voor een eendekuiken samen met een vos die trouwens verdacht veel weg heeft van Nick Wilde uit Zootopia.
Sommige momenten voelen afgeraffeld en gehaast aan. Het is allemaal ergens wel aandoenlijk op een oppervlakkig niveau, maar een gevoelige snaar raken deed het niet. Haast alsof er bepaalde thema's moeten worden afgevinkt, zonder dat er echt tijd wordt besteed aan emotionele binding met de personages.
De animatie en stijl zijn trouwens wel prachtig, het heeft door de fuzzy aquarelrandjes iets schilderachtigs en ambachtelijks. Visueel dus een stuk fijner om te kijken dan eerdere Dreamworks films.
Ik kwam er bij de credits trouwens pas achter dat het gebaseerd was op een boek. Ben benieuwd of het boek erg afwijkt van de filmversie? Qua illustratiestijl in ieder geval wel...
teigertje
- 2076 stemmen
Zojuist gezien op het grote witte doek.
En wat een juweel van een animatie, heeft Dreamworks afgeleverd.
Èèn van de aller mooiste animaties, van de laatste jaren.
Wat mij betreft.
De wijze hoe deze animatie getekend is, springt er in kwaliteit echt uit, de Robot is prachtig getekend en ook aandoenlijk naarmate de film vordert, en wordt steeds beter.
Alsook de dieren en de omgeving van de natuur en de bossen zijn prachtig getekend.
Het verhaal is ook heel mooi in elkaar gezet.
Met de Robot die strand midden in de natuur, en zich gaat ontfermen over het ei waar een baby gans in zit.
En hierdoor het avontuur begint, met veel hele leuke en ook aandoenlijke belevenissen.
Over vriendschap, overleven en aanpassen en ieder leven waardevol en kwetsbaar is.
De film is ook heel grappig met ook de vos en vele andere dieren.
En met veel sympatieke karakters.
Deze film heeft alles mee, knap werk van de makers.
Ook de film muziek en songs zijn heel mooi.
Nog beter als verwacht deze bijzondere animatie.
Wat mij betreft èèn van de beter gemaakte animaties.
Van genoten deze kwalitatief sublieme animatie.
De wind
Ik heb het gevoel alsof ik al 20 van zulke films heb gekeken. Matig voorspelbaar verhaal, matig ‘getekend’, matige voice-acting. Vreselijk.
Sympathieke, aandoenlijke animatiefilm uit de Dreamworks-stal. Dat betekent dus weer eens een overdaad aan cute talking animals en een weinig origineel script, maar gelukkig maken de aantrekkelijke animatie en de prima stemmencast veel goed. De film gaat helaas wel wat te lang door en één en ander wordt wat mij betreft niet helemaal bevredigend afgerond.
ThomasOMalley
Erg mooie animatie, maar ook dat went uiteindelijk. Zodra de nieuwigheid eraf is, blijft er helaas niet veel over. Het is genoeg voor een voldoende—ik heb me niet verveeld—maar het was een vrij vergetelijke ervaring.
mcdaktari
Dat was weer een hele tijd geleden dat ik zo'n leuke animatiefilm gezien heb als 'The Wild Robot'. Echt meteen vanaf het begin is het een fijn wegkijkende film. En oke, het mag dan een kinderfilm zijn, maar ik heb me er uitstekend bij vermaakt. Best wel leuke karakters en ik had op een gegeven moment niet eens meer door dat ik naar een animatiefilm zat te kijken. Het is ook mooi gemaakt.Ik vind toch dat DreamWorks best wel mooie animatiefilms maakt. Ze doen ook niet onder voor Pixar. Het blijft moeilijk om te zeggen wie van de 2 de beste animaties maakt.
Waku
Mooi gemaakte animatie met prachtige soundtrack. De wildlife kwam ook hartverwarmend over. Echter de combinatie robot gemixt met het dierenleven belemmerde mij om mij echt in het verhaal mee te slepen. Hierdoor kon " The wild Robot" mij niet boeien of raken. Ik ben daarom helaas minder enthousiast, hoe mooi de film ook is gemaakt. 2.5*
John Milton
Prachtige artstyle en specifiek voor ouders zit er een hoop herkenbaars in. Mooie score ook, ik hield het niet helemaal droog
jpbosch
Leuke mix tussen Irobot en Wall-E, met een iets te hoog Disneygehalte. Vermakelijk om met je kinderen te kijken

'The Wild Robot' wordt massaal bekeken op de Amerikaanse Netflix, waar kijk je hem hier?

Gigantisch succes 'The Wild Robot' (294 miljoen euro) nu direct te streamen

Mark Hamill denkt terug aan de reactie op 'Star Wars' dankzij 'The Wild Robot': 'Het werkt op zoveel fronten'

'The Wild Robot' krijgt staande ovatie op animatiefestival Annecy

Deadpool & Wolverine
Actie / Komedie, 2024

Smile 2
Horror, 2024
villainrobotgebaseerd op een kinderboekfemale villainpost-credits sceneduringcreditsstingercuriouskindadopted sonwondertraditional parenting adoring