• 9.377.366 stemmen

Geregisseerd door: Tom Toelle

Met onder meer: Jörg Pleva, Dieter Hallervorden en Dieter Thomas Heck

Gesproken taal: Duits

Plot Das Millionenspiel

Een commercieel televisiestation zendt een spelprogramma uit waarbij kandidaten op een willekeurige locatie in het land worden gedropt en zeven dagen de tijd krijgen om de studio weer te bereiken. Ze worden daarbij op de hielen gezeten door een killercommando van drie getrainde moordenaars. Camera's registreren de overlevingstocht. Wie het overleeft, wordt beloond met een miljoen Deutschmark.

Bernhard Lotz

Showmaster Thilo Uhlenhorst

Moulian ( Chef von TETV )

Köhler ( Chef der Köhlerbande )

Hänsel ( Mitglied der Köhlerbande )

Witte ( Mitglied der Köhlerbande )

Frau Steinfuhrt

avatar van rzasa

rzasa

Een film die zijn tijd ver vooruit was. Qua thematiek doet het me sterk aan Series 7 denken. Komt zaterdag 26 april om 22.30 uur op de Duitse zender Arte die ik helaas niet kan ontvangen (ik hou me aanbevolen wanneer iemand deze film op vhs zet!). Kijk ook eens op http://www.wdr.de/themen/kultur/1/millionenspiel/index.jhtml voor meer informatie en een soort van trailer. In de VPRO gids van volgende week staat nog een artikel over deze visionaire cultfilm.

avatar van jay73

jay73

imdb: 8.2/10 (74 votes)

avatar van gimli f

gimli f

Lijkt me inderdaad bizar!

Dit staat ook o.a. in dat stukje in de VPRO-Gids:

"Na de televisiepremiere ontving de WDR tientallen telefoontjes en brieven van angstige kijkers die dachten dat ze naar een bestaand spelprogramma hadden zitetn kijken. Ook gaven mensen zich op als deelnemer en een enkeling zelfs als lid van het killercommando. Die brieven zijn later overhandigd aan de universiteit van Keulen, waar ze werden gebruikt voor psychologisch onderzoek."

Lijkt me interessant, ik probeer dit wel te zien- al ga ik voor de herkansing komende vrijdag om 01:00!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Lijkt me boeiend!

Verhaal doet denken aan een soort kruising tussen 'Battle Royale' enerszijds en Without Warning anderszijds.

Dus dit komt nog op TV? Ik probeer em zeker te zien.

avatar van stinissen

Zeer, zeer gedateerd het gegeven is aardig maar als je Dieter Thomas Heck ziet verwacht je Schlagermuziek en geen Thriller. Film kan dan wel cult zijn maar kon mijn persoonlijk niet boeien.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Mijn verwachtingen zijn niet helemaal uitgekomen. Ik had meer actie en spanning verwacht. Het meeste ziet er ietwat gedateerd uit, maar het gegeven zelf was voor die tijd zijn tijd ver vooruit!

Inclusief interviews en reclame's is het best realistisch ja. Die commercials zagen er weer wel moderner uit.

Ik hoopte echt dat Lotz het zou halen.

Alles bij elkaar toch 3,5*

avatar van gimli f

gimli f

Leuk om deze film gezien te hebben, dat wel...

Is het nou echt zo dat deze film pas drie keer ooit is vertoond (twee keer op de ZDF/ aDR, en nu dus een keer op Arte-plus herhaling)? Toch wel interessant om te weten...

De film is best interessant, hoor. Beetje gedateerd, dat wel. Maar het originele is onmiskenbaar aanwezig. Het spel eindigt trouwens op een manier zoals elk televisiespelletje wel mag eindigen...zou nog leuke tv opleveren.

Moeilijk deze film te waarderen, zeker ook als je een film hebt gevolgd die Duits gesproken en Frans ondertiteld is.

Ik geef 3,5. Heb hem niet meer opgenomen, trouwens.

avatar van Biosguru

Biosguru

Maakt zijn Cultstatus helaas niet helemaal waar. Wel duidelijke te zien waar heel veel latere films daarna de mosterd haalden. In het Genre zie ik liever Deathwatch van Tavernier. Oud maar ook nog steeds erg goed.