• 9.183.437 stemmen

Geregisseerd door: Seth Gordon

Met onder meer: Jamie Foxx, Cameron Diaz en Andrew Scott

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Back in Action

"They're living their best lies."

De ogenschijnlijk normale ouders Matt en Emily verbergen een groot geheim voor hun kinderen: ze zijn allebei zeer bekwame geheime agenten. Het is echter jaren geleden sinds ze hun werk als CIA-spionnen hebben neergelegd om een gezin te stichten. Maar wanneer hun dekmantel wordt ontmaskerd, moeten Matt en Emily weer terugkeren naar de wereld van spionage.

avatar van Mr Grey

Mr Grey

Slechte onzin film. Helemaal wanneer er een actie komt er telkens muziek bij gemonteerd is waardoor het hele actie moment volledig teniet gedaan wordt. Het hele actie moment is dan naar de ruk. Over de top onzin film.

In de trui met -20 op ong 4000 m in een Andes gebergte met duidelijke studio opnames en 4 sec later zitten ze in de woonkamer. ik ken films waar mensen bijna nooit meer zijn terug gevonden in dergelijk gebergte (Alive).

avatar van deRappe

deRappe

Als je 't verstand op nul zet, is het best een leuk filmpje!

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Aardig wegkijkertje maar niks bijzonders

avatar van Jynxter

Jynxter

Tja. Een actie-comedy over ex-spionnen. En niet een van het subtielere soort. Dus stapels over-de-top stompzinnigheid en platgereden paden. Maar eigenlijk kan je een film als deze daar niet op afrekenen. Dat is een beetje als naar een Green Day concert gaan en klagen dat ze te veel rocksongs spelen. Feit is wel dat Back in Action totaal niet serieus te nemen is. Gelukkig doet Seth Gordon dat zelf ook niet.

Ondanks dat er al honderden dergelijke films gemaakt zijn, was het erg prettig om Cameron Diaz back in action te zien. Ze heeft haar goede comedy-timing niet verloren en de chemie met haar goede vriend Jamie Foxx is lekker. Al geeft het script beide sterren, zeker in het de tweede helft, niet heel veel om eer aan te behalen. En tegenover de twee toffe hoofdpersonen staat helaas een karakter als Nigel, die ronduit onleuk is.

Toch was het met de hersenen op standje 0 na een pittige dag werk achter de rug, best de moeite van het kijken waard. Ook al werd de lekker vaart niet de hele speelduur vastgehouden, de kleine twee uur gingen rap voorbij.

avatar van blurp194

blurp194

Vooraf had ik gedacht dat Diaz wel het zwakke punt zou zijn - want tenslotte maakte ze in de jaren vóór haar 'break' vaak maar weinig indruk. Maar die zorg bleek onterecht, want ze is best goed bezig hier. Net als Foxx - wellicht niet de meest genoemde acteur, maar misschien is dat gewoon onterecht. Toch al weer de tweede film met hem in een hoofdrol die ik zie deze week, en in beide gevallen puik werk.

Daarmee is aan de andere kant het positieve nieuws ook wel weer zo'n beetje op. Het eerste halfuurtje is nog wel uit te houden, maar daarna verworden de cliches tot een volstrekt oninteressante brij waar de afgezaagde actiescenes ook al geen verluchting meer voor bieden. Close is miscast - verrassend, maar het werkt gewoon niet, en de flauwe verwijzing naar Fatal Attraction doet daar nog eens extra mee af.

En dan al helemaal de manier waarop Gordon zichzelf een trap na geeft door een vervolg in de steigers te zetten. Alsjeblieft niet.

avatar van mrkos

mrkos

Back in Action

Het verhaal volgt Matt en Emily, voormalige CIA-spionnen die hun carrière hebben opgegeven om een gezin te stichten. Vijftien jaar later leiden ze een rustig leven met hun twee kinderen. Hun verleden haalt hen echter in wanneer ze worden opgespoord door oude vijanden, waardoor ze gedwongen worden hun spionagevaardigheden weer in te zetten om hun familie te beschermen.

Deze film bracht niets nieuws onder de zon, maar ik heb er toch erg van genoten. Het verhaal was voorspelbaar, maar het goede tempo en de luchtige humor zorgden ervoor dat de film aangenaam bleef om te volgen.

Het was fijn om Cameron Diaz weer op het scherm te zien. Samen met Jamie Foxx vormde ze een leuk koppel; de chemie tussen hen was duidelijk aanwezig. Helaas ontbrak diezelfde chemie een beetje bij de kinderen, wat hun dynamiek minder overtuigend maakte.

Wat betreft de actie: dit was duidelijk niet het sterkste punt van de film. De actie was onrealistisch en soms overdreven over-the-top. De CGI liet hier en daar ook te wensen over. Maar ach, zoals wel vaker, moet je je verstand even op nul zetten om echt van dit soort films te kunnen genieten.

Aan het einde hint de film naar een tweede deel, waarin dit keer Emily's vader centraal zal staan. Ik kijk ernaar uit!

3,5 sterren

avatar van MelB

MelB

Neder0001 schreef:

Wanneer gaan ze bij Netflix eens wat betere schrijvers inhuren die niet met een plot aankomen dat al tot in den treure is uitgemolken.

Streamingdiensten zoals Netflix verdienen veel geld aan algoritmefilms, en daarom blijven ze ze maken. Het grootste deel van hun content is niet gemaakt om kwaliteitscontent te zijn, het is bedoeld om te consumeren. Films zijn gemaakt met de bedoeling om veel kliks te krijgen, niet om een ​​geweldig kunstwerk te zijn.

Als genoeg mensen op de film klikken, katapulteert deze naar hun top 10, wat betekent dat nog meer mensen op de film zullen klikken. Op geen enkel punt in die cyclus speelt het feit dat de film geweldig is een rol bij het klikken op de film. Om deze reden maakt het Netflix niet uit of hun films goed zijn, ze willen alleen dat je ze bekijkt.

Oeps, ik betrapt me hier met een aantal pleonasme.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Teleurstellende comeback voor Cameron Diaz!

Vanwege mijn Cameron Diaz marathon pasgeleden deze ook nog even meegepikt. Had er veel zin in, omdat het voelde alsof ze weer echt in de belangstelling zou gaan komen met deze film, maar helaas pakt het niet goed uit voor haar. Haar laatste films waren niet erg sterk en mogelijk is ze daarom gestopt. Dat mag ze nu weer doen. Ze heeft niet per se haar glans verloren, maar haar opgespoten gezicht helpt er niet bij. Het oogt raar. De personages hebben weinig tijd om te stralen waardoor dat ook niet helpt.

Het voelt als een film die bij haar past en die ze zo 10 of 15 jaar geleden had kunnen maken. Echter is het verhaal niet interessant, het is ook niet grappig (hele vervelende rol ook door Jamie Demetriou) en de personages zijn ook niet fijn. De actiescenes zijn schokkerig en je ziet niet goed wat er gebeurt. Het gaat te snel allemaal en te makkelijk. De dochter is onuitstaanbaar. Waarom maken ze tieners hedendaags altijd zo vreselijk onsympathiek? Dit was vroeger veel minder storend.

Voor Netflix begrippen dan best een prima film, zit nog best veel spektakel en entertainment in, maar daar is ook alles mee gezegd. Alles eromheen is slecht uitgevoerd. Niet voor herhaling vatbaar.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Uitgekauwd idee toch wel maar dat hoeft een leuke film niet per se in de weg te zitten. Alleen is deze film als geheel ook wat zouteloos. Vooral Foxx, normaal prima voor zulke rollen, legt weinig energie in zijn rol. Dan doet Diaz het met meer enthousiasme. Een enkele actiescène is wel prima, visueel oké en het tempo redelijk maar niet boeiend genoeg over de hele lengte. 2,5*.

avatar van Film Pegasus

Deze film moet niet veel plaats maken voor prijzen, maar als luchtige actie-komedie werkt het wel. Het is gelukkig al geen overbodige sequel. En het script is vrij mager met te veel clichés, zelfs voor dit genre. Maar de humor werkt wel en er is voldoende actie om de aandacht te blijven trekken. Een typische Netflix film, wat je ook ziet aan de aankleding en de dialogen. En het is dan wel over de top, in een film met de nodige humor kan dat geen kwaad. Heerlijke popcorn!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Dat viel heel erg mee. Best vermakelijk: leuke actiescènes en bij vlagen best grappig. Ook weer een genre (pretentieloze actiekomedies) waar je tegenwoordig nog maar weinig leuks in tegen komt. Relatief weinig CGI, ook fijn.

avatar van Toontje G

Toontje G

Niet echt bijzonder maar kijkt luchtig weg.

avatar van Collins

Collins

Back in Action markeert de comeback van Cameron Diaz die in 2014 afscheid nam van het acteervak. Een passende filmtitel om haar comeback te vieren. De totstandkoming van de film verliep niet vlekkeloos. Het filmen liep vertraging op. Dat werd veroorzaakt door een maandenlange uitval van Jamie Foxx die door een herseninfarct werd geveld. Het is spicy knowhow omtrent de film. De film zelf is minder spicy. Back in Action brengt niets dat bijzonder is. De film is een standaard actiefilm met humor die mij zelden raakte. Hij is voorspelbaar en vergt weinig hersenactiviteit al is dat evenals het verorberen van een ongezonde hap-slik snack wel eens lekker op zijn tijd.

De film handelt over een echtpaar (Foxx en Diaz) met twee kinderen en een spionageverleden. Uiteraard wordt dat spionageverleden opgerakeld en moeten de beide ex-spionnen weer aan de bak waarbij ze hun activiteiten voor de kinderen verborgen proberen te houden. Een déjà vu scenario. Een scenario zonder verhalende verrassingen en een scenario dat amper investeert in zijn personages. Die zijn grotendeels plat ingevuld en enkel uitgerust met een paar opvallende karaktertrekken. Beide zaken zijn merkwaardig want ik las dat zo’n twintig personen een bijdrage aan het script hebben geleverd. Onvoorstelbaar. Die zijn ongelooflijk gemakzuchtig te werk gegaan.

Zoals gezegd is Back in Action een déjà vu ervaring die gemakkelijk wegkijkt. Foxx en Diaz doen gewoon hun ding en als je zonder veel verwachtingen de film ingaat is hun optreden goed te doen. Naast Foxx en Diaz staan er nog wat bekende namen op de rol die de bijrollen invullen. Soms levert hun bijdrage een amusante scène op. Soms niet. Tenslotte is daar dan nog de actie natuurlijk. De actiescènes zijn best ok maar niet uitermate spectaculair. Regisseur Seth Gordon zet in op snelheid en hectiek in plaats van op indrukwekkende speciale effecten. Het functioneert zonder bijzonder te zijn.

Het is een zinsnede die goed toepasbaar is op de film als geheel. Het functioneert, maar is allemaal al eens voorbijgekomen. Het is niet origineel. Back in Action vermaakt naar is niet onderscheidend of in andere zin bijzonder.

avatar van Petina

Petina

Wat een zoutloze film. Ondertussen ff piesen, zakkie chips gepakt, mail gecheckt en nog wat zaken gedaan, nee, niet mijn ding.

avatar van Luudje10

Luudje10

eens een keer een redelijke Netflix film. Meestal worden ze met veel trommelgeroffel aangekondigd door Netflix en vallen ze in de praktijk vies tegen. Deze was vermakelijk maar uiteraard voorspelbaar. Wel een leuke Glenn Close, haar zullen we nooit meer vergeten na Fatal Attraction. Ik vind Cameron Diaz passe, maar Jamie Foxx speelt altijd wel goed. Met een chippie en een biertje keek de film wel weg.

avatar van Jheroen

Jheroen