Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Road House
"Take it outside."
Een voormalig UFC-vechter is op zoek naar nieuw werk. Hij neemt vervolgens een baan aan als uitsmijter van een bar, Florida Keys genaamd. Al snel komt hij erachter dat niet alles is wat het lijkt in dit tropische paradijs.
- Trailer (YouTube)
Dell
Moe
Laura
John Milton
Ik zie Gyllenhaal graag als acteur, en vind McGregor een absoluut onuitstaanbare pisvlek. Maar dan ook echt. Misschien is het allemaal spel om de tegenstander te imponeren, maar wat een vervelend ventje.
Wellicht maakt dat het juist een ideale casting om volop in de onnozelheid op te gaan. Net als het origineel geen film om serieus te nemen, maar die juist wanneer je daarin meegaat, wel heel genietbaar wordt?
Met Lyman aan het roer en Jake in Swayze's rol, ga ik het in elk geval een kans geven!
CorvisChristi
Oef!!! Wat een sfeerloze, aartslelijke en vervelende trailer is dit met een stront-irritante Gyllenhaal.
Het origineel heeft tenminste nog wat flair, noem het 'panache' over zich: de combi van sierlijkheid en rauwheid en natuurlijk de voor altijd charismatische Patrick Swayze, geeft de originele Road House tenminste nog een soort van cult-status mee. Dat gaat met deze remake nooit gebeuren. Beland bij mij in de categorie "overslaan".
badfans69
Redelijke film over een voormalig UFC-vechter die een baantje aan neemt als uitsmijter. Zeker geen 1 op 1 remake van de toch betere en op een leukere manier ruige film uit 1989. Wat langdradig soms, maar de actie en vecht-scenes zien er prima uit. Een leuk acteerdebuut van Conor McGregor in een rol die hem op het lijf geschreven is.
DoctorMovie
Patrick swazy,
Nee niet geslaagd om het origineel te evenaren
De jaren 80's waren zoiezo betere films
In iedergeval dat is mijn mening
Het had nog een ziel het origineel, deze niet!
Halve ster !
Serpicos
Het concept van deze remake is in orde, de actie ook, maar het mist de charmes van Patrick Swayzes personage. Die had een diploma in de filosofie!!
driekes9
Oh wat waren mijn verwachtingen hoog toen ik over dit project voor het eerst las. Doug Liman en Jake Gyllenhaal, ik heb ze allebei hoog zitten en ook nog een remake van een van mijn favoriete late jaren 80 pure jeugdsentiment film. Liman is een goede actie regisseur, de spaarzame actie is dan ook dik en orde. Gyllenhaal heeft in zijn carriere nog nooit een slechte rol gespeeld en hier ook niet. Wat gaat er dan toch mis. Het verhaal loopt parallel met de versie uit 1989, maar de gekozen setting is zo slecht gekozen dat je totaal niet in de film komt. Je vraagt je constant af, waarom zit ik op deze bank en niet daar. Het is veel te mooi om daar een rauwe vechtfilm te schieten, de humor komt totaal niet uit de verf, het acteren van bijna iedereen is ronduit slecht en als Conor McGregor zijn intrede maakt is de film al helemaal niet meer te redden. Zo jammer keek er echt naar uit, maar zeker aan te raden voor een gezellige avondje film kijken. Het is geen slechte film, maar mijn verwachtingen waren gewoon te hoog.
CarverS
Het betere gooi en smijtwerk. Gewoon een lekkere knokfilm in de moderne tijd. Ik heb me prima vermaakt.
En nee ik ga geen eerdere vergelijking maken met die van Patrick S.
Thorak
Jake Gyllenhaal een acteur die ik toch vrij hoog heb zitten en een acteur die zijn rollen toch altijd wel secuur lijkt uit te zoeken... maar wat doet hij in godsnaam in deze film?
Ik hoopte dat Connor McGregor de film nog zou kunnen redden, maar nadat hij na 55 minuten zijn entree. Akte was die hoop héél snel vervlogen, de gemiddelde basisschool musical wordt beter geacteerd!
Nee, deze film is net zo inspiratieloos en kansloos als de naam van de kroeg waar het verhaal zich omheen afspeelt, "Road House". En zoals in de film ook wordt vermeld, nog verkeerd geschreven ook.
Ace Hanlon
Patrick swazy,
Nee niet geslaagd om het origineel te evenaren
De jaren 80's waren zoiezo betere films
In iedergeval dat is mijn mening
Het had nog een ziel het origineel, deze niet!
Halve ster !
Sowieso ???
perdona
Een film zonder enkele ziel. Kan absoluut niet tippen aan het origineel uit de jaren 80.
Oftewel een heel slechte film.
RevengeN
Ik heb deze week het origineel opgezet, en na een half uur weer afgezet.. wat een slechte film.
Leland Palmer
Vanaf het moment dat McGregor in beeld komt, gaat het heel snel bergafwaarts. Jezus wat irritant en raar geacteerd. Die vent gaf deze film een verwarrende vibe en het was vanaf het begin al geen zuivere koffie. Ook qua audio etc. Matig allemaal. Had gehoopt op een ouderwetse knokfilm en het begint ook best geinig, maar uiteindelijk is dit een lege huls. Alleen Gyllenhaal mag ik graag zien altijd.
Uier
- 2006 berichten
McGregor is McGregor. Volgens mij acteert 'ie amper en gedraagt 'ie zich in deze rol zoals hij zichzelf ook in het echt leven neerzet. Vind 'm wel een grappig typetje en hij past ook wel binnen de setting van deze film.
tukkerstein
Vermakelijke onzin maar voegt heel weinig toe aan eerste film. Wat opvalt is hele vreemde cameravoering en veel slechte, onnodige cgi (gebruikt Hollywood geen pyrotechnics meer tegenwoordig?), dat is echt een halve punt naar beneden.
lang pee
Vreselijke film, absoluut niks voor Gyllenhaal, en McGrecor heeft gewoon een vervelende kop......
renemanu
Een schaamtevolle remake van Road house uit 1989
met Patrick Swayze ! Maak er geen meer woorden aan vuil, half sterretje
die is zeker beter uit 1989 met patrick swayze
SergioMalick
Net zoals bij Rico Verhoeven kan McGregor gewoon helemaal niet acteren. Verder was de film wel een aardig tussendoortje en is het sfeertje van Florida Keys redelijk vormgegeven. Jammer genoeg dat na ongeveer de helft van de film The Road House op de achtergrond verdwijnt, want dit was toch het fijnste. Live-bandje en barfights, best wel een leuke combinatie.
Opvallend dat de visuele vormgeving in de aftiteling vele malen sterker was dan de rest van de film.
Basto
- 11964 berichten
Ik kan hier een pluspunt (Gyllenhaal) en heel veel minpunten gaan noemen. Maar het grootste probleem is dat het totaal sfeerloos is. En juist op dat vlak was het origineel ijzersterk.
En ook zonder de vergelijking blijft deze film sfeerloos en buitengewoon matig.
Jammer, had makkelijk meer in gezeten.
ZAP!
J. Gyllenhaal in een remake (rehash?) van 1989 'Road House'...
Jammer van de lage cijfers, maar toch vind ik 't nu al een leuk idee.
mrkos
Road House
Wat een zwakke remake.
Ik had best veel zin in deze film. Ik verwachtte niet dat hij net zo goed was als het origineel, maar dat hij me zo is tegengevallen, dat had ik niet verwacht. Wat Basto hierboven al zei, deze film heeft geen sfeer. De dialogen lijken zo gemaakt en dan heb je ook nog een clown als McGregor rondlopen. Die man kan echt niet acteren zeg. Gyllenhaal doet zijn best, maar ook hij viel me een beetje tegen, helaas. Zijn character miste het charisma wat Swayze wel had. Enige pluspunt waren de gevechten.
2,5 sterren.
Han Solo 420
Eigenlijk vind ik deze remake net zo mager als het origineel.
Op een aantal vlakken vind ik deze beter, zoals het significant inkorten van het verhaallijntje omtrent de arts. Die hele romance is meer naar de achtergrond verdwenen, wat voor mij een pluspunt is. Ook die melige bluesrock is ingeruild voor een mix aan muziekstijlen. Verder vind ik het gevecht met Knox wel aardig in beeld gebracht.
Maar verder ontbreekt het volledig aan sfeer. De standhut heeft totaal geen allure. De bijfiguren zijn grijzen personages zonder enige levenslust. De krokodil was nog een leuke toevoeging. Maar na al die ontploffingen en die boten leek het wel alsof ik naar een persiflage van de boeven van Bassie en Adriaan aan het kijken was. Buiten de gevechten, was het camerawerk ook echt een zooitje. Meerdere keren zat de camera er veel te dicht op, waardoor het beeld bestond uit een grote zwarte vlek.
Net zoals het origineel, een krappe voldoende. 2,5*
Basto
- 11964 berichten
Ik snap eigenlijk nauwelijks hoe ze er zo’n slechte film van hebben kunnen maken. Het heeft een goedkope lelijke look. De bad guy op dat schip heeft totaal geen charisma, de club is sfeerloos en ziet er niet uit. Er wordt onvoldoede onderbouwd waarom ze een verkeerd publiek aantrekken en die man met die baard is helemaal een stoorzender. Verder wordt de romance slecht uitgewerkt, wordt er veel te weinig gedaan met de Alligator en is Dalton ook nergens sympathiek. Muziek in de bar is ook een rommeltje met al die verschillende stijlen en dan duurt het allemaal ook nog 10 minuten langer dan het origineel.
Wat een puinhoop is het eigenlijk…Terwijl het bronmateriasl ontzettend overzichtelijk en effectief is…

Doug Liman is nog steeds boos op Amazon vanwege 'Road House': 'Niemand werd gecompenseerd'

'Road House'-remake krijgt een vervolg bij Amazon met Jake Gyllenhaal wederom in de hoofdrol

Remake met Jake Gyllenhaal is nu al de best bekeken Prime Video-original ooit

Misdaadfilm met Jake Gyllenhaal wordt massaal gestreamd op Prime: 'Het betere gooi en smijtwerk'

Dune: Part Two

Descansar en Paz
Drama / Thriller, 2024

Longlegs
Horror / Thriller, 2024
florida keysremakegemengde vechtsportenbouncer vechtenduringcreditsstingerufcmma audaciousbaffled