• 9.370.274 stemmen

Met onder meer: JC Lin, Vera Yen en Summer Meng

Gesproken taal: Mandarijn

Plot The Bridge Curse

"NEVER LOOK BACK"

In het jaar 2016 wordt een groep universiteitsstudenten uitgedaagd om 's nachts een brug over te steken die volgens de geruchten gekweld wordt door een vrouwelijke geest. Hun lol neemt een dodelijke wending en de studenten zijn al snel hun leven niet meer zeker. Vier jaar later tracht een onverschrokken journaliste de waarheid achter de vermeende vloek te achterhalen. Ze gaat zelfs zover, dat ze dezelfde, lugubere uitdaging wil afleggen. Weldra brengt haar onderzoek een gewelddadige dood aan het licht, afgewezen geliefden en de beangstigende waarheid over wat er werkelijk is gebeurd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

De Cyuan Ji / Wen De Ji

Wen Yao Li

Ghost / Alumna In The Story

avatar van Shadowed

Shadowed

Een beetje slap gedoe. Er gebeurt nogal wat in The Bridge Curse, die onderdeel lijkt te zijn van het Taiwanese Curse-universum, maar ik kan niet zeggen dat iets binnen die gebeurtenissen me echt heeft geraakt. In principe is er weinig mis met een horrorfilm die zich volop bombast stort, maar dan moet het ergens wel effectief zijn. Ik vond de bedreigingen waar de personages in deze film mee te maken krijgen nogal onafgemaakt (de gewoonlijke geesten in de gang en lachende kids om de hoek), en het politieverhaaltje dat erdoorheen wordt verwerkt irritant. Het is absoluut niet nodig om (naar mijn optiek) een film als deze complexer te maken dan nodig is, dus dat verwarrende gehussel tussen tijdlijnen deed me niets. Daartegenover staat wel goed gebruik van aardige filters, een meer dan degelijke aankleding en enkele horrorscenes die lekker doorpakken. Er zijn wat tekortkomingen door het remmende en vervolgens plots versnellende tempo, maar al bij al is het geen vermoeiende zit. Dat neemt niet weg dat er nogal wat minpunten te ontdekken zijn, waardoor ik niet bepaald met een positief gevoel de endcredits afsloot.