• 9.373.225 stemmen

Geregisseerd door: Thijs Bouman

Met onder meer: Monk Dagelet, Emmanuel Ohene Boafo en Jetty Mathurin

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Wij Zijn Beesten

De dood waart rond in het Amsterdamse nachtleven. Een moordenaar doet jongens spoorloos verdwijnen. Hij is een monster tegen wil en dank, afhankelijk van het bloed van zijn slachtoffers. Wanneer de eenzame Bram verliefd wordt op deze duistere jongen, ontstaat er een gevaarlijke relatie. Een liefde die alleen maar slachtoffers kent.

avatar van joolstein

joolstein

Queer-vampiers in het nachtleven van Amsterdam. Met een Vlaamse vampier in dit geval. Blijkbaar bestaat er zoiets als de Videoland Academy. Een project van de streamingdienst van RTL die nieuwe makers de kans biedt zich te ontwikkelen en ervaring op te doen. Nobel maar helaas balanceert de film bijna de gehele duur op het randje van een goed maar veilig uiterlijk en het script is vooral (ouderwets) voorspelbaar. Krappe voldoende voor het beetje bloed en het onverbloemd tonen van het bij elkaar in bed belanden. Iets wat zelfs nu nog bij een deel van het (social media) volk de nekharen overeind laat schieten.

avatar van TimF

TimF

Vermakelijk en kort filmpje. Goed geproduceerd en het acteerwerk is ook erg sterk, zeker voor een Nederlandse film. Het verhaal laat zich inderdaad een beetje raden maar dit doet niet af aan het geheel. Deed me in de verte denken aan Let the Right One In. Aanrader wat mij betreft.

avatar van jordorientje

jordorientje

Moet zeggen dat hij voor een Nederlandse film verrassend goed was

Ook goed geacteerd wat ik totaal niet had verwacht