• 9.373.477 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Angelica De Alba en Paul Ragsdale

Met onder meer: Kansas Bowling, Nina Lanee Kent en Jessa Jupiter Flux

Plot Murdercise

Phoebe is geobsedeerd door fitness. Ze mag meespelen in een goedkope fitnessvideo en denkt dat dit haar grote doorbraak zal betekenen. Phoebe wordt echter voor schut gezet door haar medespelers. Ze krijgt een bijzondere nieuwe vriendin en slaat daarna aan het moorden.

avatar van Theunissen

Na het vorige week zien van de waardeloze (zogenaamde) Horror film "Debbie Does Demons (2023)" met daarin de rondborstige Jessa Flux als één van hoofdrolspeelster, wilde ik nog een film met haar zien en toen kwam ik al snel uit op deze Komedie / Horror film, waar niemand nog wat over geschreven heeft (altijd leuk om dit als eerste te doen). Hoewel dit ook geen al te beste film is, is deze wel een stuk beter qua naaktheid, horror (inclusief gore) en humor. "Murdercise" is ook een eerbetoon aan de jaren 80 aerobics-sploitation horrorfilms, zoals "Killer Workout (1987)" en "Death Spa (1989)".

In dit verhaal draait het om fitnessnerd en Reagan (zowel president Ronald als diens vrouw Nancy) fanaat Phoebe Wrenkowski (Kansas Bowling) die een aerobic video maakt met een kleine groep dames en die strijden om op de cover te mogen staan. De andere dames, waaronder Candy (Jessa Flux), Cassandra (Krystal Shay), Monique (Victoria Dementieva) en Nikki (Adriana Uchishiba), kunnen Phoebe niet uitstaan en nadat ze belachelijk is gemaakt door hen, raakt ze bevriend met de losbandige maffiadochter Isabella (Nina Lanee Kent), die haar leert hoe ze zich een weg naar de top moet vermoorden!

De film opent met de enorm rondborstige vrouw Tatiana (August Kyss), die aerobics is aan het doen in witte Puma schoenen, roze beenwarmers, roze hoofdband, roze zweetbandjes om beide polsen, licht groene aerobic kledij (wat eruit ziet als een soort van badpak) en een gele walkman die beplakt is met allerlei kleine stickers. Na circa één minuut zien we haar onder de douchte staan en pronkt ze met haar twee fraaie enorme borsten, die ze ook goed inzeept Nadat ze iets vreemds heeft gehoord, stapt ze uit de douche en belt ze de politie, maar er komen twee nepagenten opdagen, te weten John John (Robert Fourre) en Bob (Anthony Iava To'omata), die haar vermoorden (wurgen) terwijl ze nog aan de telefoon is.

Daarna (na drie minuten) belanden we in een aerobics ruimte waarin we zeven vrouwen bezig zien (en waarbij Phoebe, Candy, Cassandra, Monique en Nikki één voor één worden geïntroduceerd) in kleurrijke spandex aerobics outfits en die gefilmd worden door de "sleazy" producer Gino (Bryan Hurd), die opnames is aan het maken voor een aerobic video in opdracht van Dominica Stromboli (Ginger Lynn), die de vrouw is van maffiabaas Stromboli en die het project financiert. Tijdens het maken van de video stoort Phoebe zich aan de andere vrouwen en laat ze de opnames stoppen en gaat ze verhaal halen bij Gino, waarbij er gezegd wordt:

Gino: Phoebe, what the hell is the matter with you? Everything was going beautiful.
Phoebe: I'm uncomfortable with the choreography.
Phoebe: Candy is showing her nether regions to the camera.
Gino: So?
Phoebe: So? It's vulgar.
Phoebe: We're not making it porn, are we?
Gino: Uh, eh...

Daarna maken we ook kennis met verschillende personen van de filmset, zoals Mikey (Luis Maya) die de camera-assistent is, Freddy (Rob Vardaro) die de cameraman is en Chuck (Drew Marvick) die het mannetje van alles is. Ook maken we kennis met maffia-koningin Dominica Stromboli, die een oogje heeft op Mikey, die niet tevreden is over hoe het filmen verloopt en ze geeft aan dat de film iets nodig heeft zoals haar losbandige dochter Isabella, die we daarna stoer zien opdragen in een auto en die bevriend raakt met Phoebe.

Kort daarna krijgen we onze eerste wending te zien, als ze met zijn allen naar een zeer goedkope horrorfilm (waarin Candy te zien is) aan het kijken zijn op een televisie en waarbij Candy Chuck probeert te verleiden en meeneemt naar een andere ruimte. Maar Chuck is te veel betrokken bij de vakbond en wijst haar avances af en zelfs als ze haar enorme borsten tevoorschijn haalt na circa 26 minuten, waar Chuck weigert om naar te kijken (hij houdt dan ook een hand voor zijn ogen). Daarbij wordt dan o.a. ook gezegd:

Candy: Are you rejecting me? Have you seen my tits?
Candy: Why don't you just touch my like everybody else does, Chuck?
Candy: Look at my tits. Look at 'em, oh.
Chuck: Put your boobs away.
Candy: I would never put my boobs away.
Chuck: If somebody comes in here right now and sees this, I am never gonna get in the union.
Candy: Look at them. They're soft. And velvety. And milky pale. And plump.
Candy: Are you seriously not gonna look at my tits?
Candy: Don't you wanna see these big, juicy melons?
Candy: Are you on drugs?
Candy: Just put your hands on my tits like a normal man.
Candy: Are you stupid, you fucking asshole? Look at my tits, look at 'em.

Als daarna Phoebe dan de ruimte binnenkomt en Chuck snel vertrekt, ontstaat er ruzie tussen Candy en Phoebe (die Candy niet professioneel vindt) en zegt Candy tegen haar:

"I paid for these tits and somebody's gonna look at 'em and it's gonna be you, you fucking bitch. Look at my tits."

Natuurlijk toont ze haar pronkstukken dan ook aan Phoebe, die dat niet wilt en dan een schaar pakt en Candy doodsteekt (o.a. in haar borsten). Dus behalve de twee nepagenten als moordenaars, hebben we nu ook te maken met Phoebe als moordenaar. Isabella beschermt Phoebe dan ook en zegt tegen o.a. Gino dat iemand anders Candy heeft vermoordt.

Terwijl ze gewoon doorgaan met het maken van de aerobic video, krijgt Phoebe het daarna aan de stok met Monique, die er ook enorm sexy bijloopt (haar billen steken ook continue uit haar witte outfit en hetzelfde geldt min of meer voor haar borsten, hoewel ze helaas nooit te zien zijn), die ze daarna passend (omdat ze een professionele worstelaar is) vermoord met een stalen stoel.

Wederom gaat het filmen van de aerobic video weer door en neemt Dominica Mikey mee naar een andere ruimte en daar trekt ze na circa 52 minuten haar zwarte jurkje naar beneden en dan zien we voor het eerst (en zeker niet het laatst) dus de borsten van jaren 80 pornoster Ginger Lynn en eerlijk gezegd zag ze er niet onaardig uit (echt knap is ze natuurlijk ook niet meer) en vooral voor een vrouw van in de zestig. Ondertussen neemt cameraman Freddy de vrouwen één voor één privé, waarbij Cassandra de eerste is en als Phoebe dan aan de beurt is, wordt er gezegd:

Freddy: So what do you say, Phoebs? How bad do you want this cover? Enough to give me a private show?
Phoebe: Why is everyone in this city such a goddamn scumbag?
Freddy: So are you gonna show me?

Phoebe raakt dan boos en steekt Freddy dood door het oog met een voorwerp (dat werd best fraai en expliciet in beeld gebracht en daarbij zien we ook het nodige gore), waarna Cassandra de ruimte binnenkomt en gillend roept:

"I knew it. You're busted."

Cassandra rent daarna naar buiten en stuit dan op twee agenten (oftewel de twee nepagenten), waar ze om hulp vraagt. We belanden dan in circa de laatste 30 minuten van het verhaal, waarin de leuke ontknoping volgt. Zo onderbreken de twee agenten het onderonsje tussen Dominica (die dan weer het jurkje omhoog trekt) en Mikey en daarna ondervraagt agent John Cassandra die hij wurgt met zijn riem en ook beukt hij haar hoofd op een tafel (Phoebe ziet dat overigens omdat ze verstopt zit in een kast). En Nikki moet van agent Bob een showtje geven op een stoel, waarbij ze haar schoenen en sokken moet uitrekken en waarbij Bob dan een voet in zijn mond stopt en eraan begint te zuigen en te likken Als agent John daarna Dominica meeneemt om te ondervragen (hij slaat haar dan ook hard in het gezicht en bindt haar vast met handboeien en zegt tegen haar "I'm gonna come back in about five minutes and I'm just gonna kill you. See you soon")) en agent Bob zich vergrijpt aan Isabella, slaat Phoebe hem op het hoofd met een hamer. Als hij daarna wilt afrekenen met Phoebe door haar te wurgen met zijn handen, slaat Nikki hem dood door het hoofd met de hamer. Als Nikki daarna wegrent wordt ze doodgestoken door John met een mes in haar maag en zien we ook wat darmen. En als John daarna wilt afrekenen met de overgeblevenen, komt Chuck te hulp met een masker (alla Jason Voorhees uit de ""Friday the 13th"" franchise) en een kettingzaag. Maar omdat de kettingzaag afslaat, pakt John Chuck en wilt hij hem doden met een mes en zegt hij ook tegen hem.

"You think this is a movie? I'm the real fucking deal."

Maar Phoebe verhindert dat, omdat ze met de kettingzaag de vingers die met mes vasthouden eraf zaagt (dat werd ook fraai en expliciet in beeld gebracht, waarbij je ook wat vingers op de grond ziet vallen). Als John daarna vraagt om genade, wordt er gezegd:

John: You killed Bob. You don't need revenge.
Phoebe: This isn't about revenge. This isn't personal.This is just business.

We zien dan het hoogtepunt in de film qua Horror, want Phoebe zaagt dan met de kettingzaag John's hoofd doormidden (dat werd schitterend in beeld gebracht en ook zeer expliciet en ook met zeer veel bloed, wat o.a. terecht komt op Phoebe) en trapt daarna nog met haar voet zijn hoofd in.

De film is daarna nog niet afgelopen want Phoebe is nu dus de held geworden i.p.v. een moordenaar en we zien haar daarna nog in een Amerikaans promotiefilmpje (met op de achtergrond de Amerikaanse vlag), waarbij ze zegt alla Nancy Reagan:

"Hi, I'm Phoebe Wrenkowski, and I have a message for the youth of today. Crack is whack. Say no to drugs, say no to communism and always practice safe sex by not doing it. Build a better body and we
could build a better America.
"

Ze salueert daarna nog naar de camera en gaat in een bepaalde pose staan met haar armen in de lucht, waarna de film na precies 79 minuten is afgelopen.

Ondanks dat het verhaal natuurlijk weinig voorstelt, heb ik me best goed vermaakt met deze leuke goedkope Komedie / Horror film (een B-film), waarin we schaars geklede vrouwen zien trainen in fraaie en kleurrijke aerobics outfits, waarin we redelijk wat naaktheid te zien krijgen (inclusief van een zestigjarige pornoactrice) en dat o.a. van rondborstige vrouwen (August Kyss en Jessa Flux), waarin we verschillende moordenaars te zien krijgen en waarin we onderlinge strijd en achterbaksheid onder de cast van de video te zien krijgen.

Ook qua Horror is het best genieten, want er valt best veel gore en bloed te zien en daarbij zijn de speciale effecten (alla jaren 80) best goed, ondanks dat de film maar met weinig budget is gemaakt. De film ademt ook de jaren 80 en dat heeft betrekking op vrijwel alles, zoals de rekwisieten (o.a. een walkman, een telefoon met draad en een videorecorder), locaties, kostuums en muziek (vooral rock).

Wat deze film ook leuk maakt is de cast en vrijwel iedereen is genietbaar. Zelfs degenen die er nauwelijks in zitten, zoals de vrouwelijke worstelaar Monique (Victoria Dementieva) krijgen een paar goede regels en een leuke sterfscène. En ze is slechts één van de vele leuke ondersteunende personages, waaronder Gino (Bryan Hurd), als de "sleazy producer", en Chuck (Drew Marvick) als het mannetje van alles op de filmset. Chuck heeft misschien ook wel de moeilijkste scène om te spelen, namelijk ons als kijker ervan te overtuigen dat hij Candy's borsten niet wil zien Hij gaat overigens ook voor de cover van de aerobic video, waarbij we hem zien in een vrouwelijke spandex outfit Isabella (Nina Lanee Kent) en hoofdrolspeelster Phoebe (Kansas Bowling) hebben leuke één-op-één momenten samen, net zoals Candy (Jessa Flux) en Chuck die samen hilarisch zijn. De cast zit allemaal in hun rol, gaat erin op en geeft 100% en dat of ze nu tegen elkaar zeuren, of iemand verleiden, of iemand vermoorden.

Al met al is "Murdercise" voor de liefhebber van dit soort goedkope films zeker een aanrader en wat betreft de naaktheid, humor en horror wordt je eigenlijk ook niet teleurgesteld, maar juist verrast.