Genre: Komedie / Horror
Releasedatum: 18 januari 2024
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Slotherhouse
"Don't rush, die slow"
Emily Young, een laatstejaars, wil gekozen worden tot president van haar studentenhuis. Ze adopteert een schattige luiaard en denkt dat deze de nieuwe mascotte kan worden en haar kan helpen te winnen. Ze noemt de luiaard Alpha en het nieuwe huisdier lijkt een geliefde aanwinst voor het studentenhuis te zijn, totdat een reeks sterfgevallen erop wijst dat de luiaard de hoofdverdachte is.
Emily
Chloe
Tyler
Teenage Girl

Mr. Rock
Na Winnie de Pooh en Cocaine Bear voel ik een volgend horrormeesterwerk aankomen.

John Milton
Een slasher... Met een luiaard die losgaat op Sorority studentes!
Soms is een idee (en de trailer) zo belachelijk, dat je de film juist wilt zien. Zoals bij Cocaine Bear, of Sharknado. Slotherhouse valt voor mij in die categorie, gelijk bij de aankondiging hoopte ik dat hij rond oktober te zien zou zijn in verband met de horrorchallenge. En gelukkig is dat zo, want de januari 2024 release die ik hier op MovieMeter zie is ruim te laat voor de challenge. Het viel me op dat het een USA / Servië co-productie is, wat je niet dagelijks ziet. Maar de film is ook opgenomen in Belgrado, zo blijkt. Geen moment gemerkt.
Regisseur Matthew Goodhue is mij totaal onbekend, ik zie dat joolstein een van de drie mensen is die zijn debuut Woe (2020) wel heeft gezien.Voor de cast geldt eigenlijk hetzelfde. Nu zijn a-listers zeker bij een film als deze totaal onnodig, dus het was juist leuk om Slotherhouse zonder enige verwachtingen te kijken. Lisa Ambalavanar bleek bovendien een sympathieke hoofdpersoon.
Is Slotherhouse dan ook goed? Allerminst, maar dat moet volgens mij ook niet de verwachting zijn. Wel is het een film zonder pretenties en die precies weet wat het is, en die daar zonde gêne mee aan de haal gaat. Hij is belachelijk, weet dat, en heeft van meet af aan besloten daar lol in te hebben. En de film schroomt niet om compleet over de top te gaan, nog vóór hij een uur bezig is. Als je daarin mee kunt gaan is Slotherhouse juist een vermakelijk anderhalf uurtje. Als je kritisch gaat kijken alsof het een serieuze film is, zal er beduidend minder plezier te beleven vallen.
3,2* - Interview

Kondoro
Vergeet niet Zombeavers. Heerlijk . Door je recensie ben ik ook wel heel benieuwd naar deze luipaarden slasher

John Milton

joolstein
Dit jaar hadden we al een cocaïne beer (en zijn goedkopere navolgers haai en poema) en de tekenfilm beer Winnie the Pooh. En tja... nu dan ook een moordende luiaard die huis houdt op een damesdispuut! Tja wat je hier krijg is veel universiteitsmeisjes perikelen in een studentenhuis, hoeveel volgers ze bezitten op sociale media en de strijd om populariteit. En dit schattig drietenig beestje krijg de rol van de nieuwe mascotte Alpha. Wat kan er mis gaan? Helaas zijn het juist de potentieel goede dingen die mis gaan want dit langzaamste dier ter wereld heeft de neiging om zijn meest dodelijke sneden net buiten het beeld te maken. (dit deden beide eerder genoemde films toch net iets beter!) Persoonlijk had ik liever de versie met de “R”-rating gehad want slasher-films zijn afhankelijk van effectieve moorden. Maar ik waardeerde het wel dat de filmmakers ervoor kozen om Alpha met poppenspel op het scherm te brengen in plaats van CGI! Ach het is wat het is een vrij luchtige tienerhorror met een fris idee van een moordende luiaard!

Woland
Dit valt inderdaad in de categorie Cocaine Bear en Sharknado, en zoals te verwachten wordt de hele film ook met een knipoog gespeeld. Er wordt niet eens gepoogd om het serieus te spelen, met een luiaard die niet alleen moordt, maar ook autorijdt, op instagram zit en stiekem kneitersnel is. En dat is prima. Het speelt zich af op een erg dik aangezette sorority-omgeving, met een hoop social media en influencers-geneuzel, en dat was soms wel leuk maar werd op een gegeven moment wel wat veel. Goed is dit zeker niet, maar wel veel leuker dan Cocaine Bear en ik heb me hier toch wel enigszins mee vermaakt.

ibendb
Van zodra ik de trailer van Slotherhouse zag wist ik dat ik deze film moest zien. Het concept alleen al is geniaal en de humor zat ook al goed op basis van die beelden. Jammer genoeg kan het idee zich niet goed uitwerken als een langspeelfilm. Bijna alle leuke dingen in de trailer worden in een montage gegoten en de rest van de film wordt aangelengd met een saai verhaal, eendimensionale personages en best flauwe humor. De kills zijn ook nogal teleurstellend waardoor je zelfs op dat vlak weinig kan beleven.
Slotherhouse was beter een trailer gebleven.

Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 18 januari 2024 in de bioscoop (MovieCompany)

Bizarre trailer onthuld van horrorfilm 'Slotherhouse' over moordende luiaard, 'Jaws'-acteur Marc Gilpin overleden | MovieMeter Recap

Vergeet 'Cocaine Bear', dit is de bizarre trailer van de horrorfilm 'Slotherhouse' over moordende luiaard
sloth horror comedyindependent filmkiller animal
Realtimes | Publishing Network
Social media