• 9.372.862 stemmen

Met onder meer: Raphaël Quenard, Igor Gotesman en Agathe Rousselle

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Cash

In de Franse stad Chartres regeert al generaties lang de familie Breuil, die aan het roer staat van een groot parfumconcern. Lichtjaren verwijderd van de wereld van luxe, kan Daniel Sauveur de opzichtige rijkdom van de Breuils niet langer verdragen en neemt hij zijn toevlucht tot kleinzielige plannetjes om rond te komen. Wanneer het project dat hij met zijn jeugdvriend had gepland door de familie wordt gesaboteerd, heeft hij maar één ding in zijn hoofd: wraak. Daniel slaagt erin om aangenomen te worden bij de familiefabriek en overtuigt zijn collega's om een deel van de voorraad te stelen en de machtigste dynastie van de stad ten val te brengen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Killkong

Killkong

Een Franse film over een stadje waarin alles draait om één familie die al 3 generaties lang een goed draaiende parfumfabriek heeft.

De rest van het dorp zijn loonslaven en moeten nog afrekenen met een corrupte ploegbaas ook.

Tot een gladde jongen besluit om zich niet bij zijn lot neer te leggen en een lucratieve zwendel opstart.

Alle ingrediënten voor een grappige film maar helaas...

Het script rammelt aan alle kanten, de personages zijn niet goed uitgewerkt en de film wordt saaier met de minuut.

Ook het einde is volledig van de pot gerukt.

Tijdverspilling!!!

avatar van Walter S.

Walter S.

Prima scam film, je moet het hoofd er een beetje bij houden al maakt het voor het hele verhaal ook weer niet heel veel uit als je een draad kwijt raakt. Komedie of drama is het mi niet, meer gewoon een misdaad film. Ook nog een paar potjes coole muziek (oa the Specials en Ween), prima film voor tussendoor wat mij betreft, een absolute topper is het ook weer niet, maar best de moeite waard.

avatar van Killkong

Killkong

De film begint niet slecht maar verliest al snel aan ritme.

Het concept van een rijke familie die al jaren heerst over een stadje omdat ze de enige fabriek daar in handen hebben en iemand die dat beu is en meer voor zichzelf wilt is op zich niet zo'n origineel concept maar ik wel een waar je veel kanten mee uit kan.

Maar de tijd dat de Franse films zich onderscheiden door verfijnde humor van Hollywood is in dit geval alleszins gepasseerd.

Het is een rommelig script, ik zou niemand aanraden om er naar te kijken.

Het lijkt wel of Netflix smijt met geld naar beginnende regisseurs met al gevolg dat ge misschien af en toe een pareltje te zien krijgt maar dat ge dit wel moet zoeken tussen al die onnozele drek

avatar van Masfer1

Masfer1

Grappig, leuk bedacht, soms spannend en kijkt heel makkelijk weg. Franssen kunnen wel films maken.

avatar van AngelicV

AngelicV

Snel gespeeld, bedrog en bedrogen worden, dit alles op de bekende franse manier. Kijkt makkelijk weg en gaat in wezen over moralisme.