• 9.373.072 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Daniel Byers

Met onder meer: Harry Aspinwall, Anita Abdinezhad en Christian Masters

Plot Eradication

"Stay Isolated. Stay Alive."

Wanneer een onbekende ziekte het grootste deel van de wereldbevolking uitroeit, wordt een man met uniek bloed geïsoleerd voor onderzoek. Uit angst voor de veiligheid van zijn vrouw verbreekt hij zijn quarantaine. Hij komt terecht in een wereld die wordt overspoeld door monsterlijke geïnfecteerden en een schimmig agentschap dat jacht op hen maakt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van joolstein

joolstein

Als je, naar wat ik heb gelezen, een budget van slechts $ 5.000 tot je beschikking heb, en er een COVID-19-pandemie heerst, moet je vindingrijk zijn! Handig laat je een onbekend virus het grootste deel van de mensheid uitroeien en situeer alles rond één man in isolatie. Zo is het makkelijk om de cast naar net vijf leden te reduceren.

Regisseur Byers creëert spanning en bouwt suspense op, door je te laten afvragen wat er precies aan de hand is? Wie is de mysterieuze boogschutter? Waarom zijn Sams oproepen hectischer geworden? Van wie zijn de drones die hem voortdurend in de gaten houden? Wat is er aan de hand in wereld buiten Davids kleine domein?

Echter iedereen die een snelle thrill ride verwacht, waar ze wegrennen van bloeddorstige geïnfecteerde (ergens tussen zombies en vampieren) en ze met bruut geweld worden omgebracht, zullen waarschijnlijk niet aan hun trekken komen! Dit is een film die het beslist langzaam speelt. Er is echter iets zichtbaar griezeligs aan de film dat hem toch de moeite waard maakt om te bekijken. Dit is zeker een van de meer fatsoenlijke Tubi Originals!

avatar van Collins

Collins

De film vertelt van een pandemie die de wereld beheerst en onder de bevolking heeft huisgehouden. Een man met de naam David is immuun en wordt al twee jaar geïsoleerd gehouden in een huisje in de bossen. Men hoopt het geheim van zijn immuniteit te ontdekken om de ziekte de baas te kunnen worden. Hiervoor wordt hij op afstand onderzocht. Zijn enige intermenselijke contact met de buitenwereld gebeurt in de vorm van videocalls met zijn vrouw. Opeens blijven de videocalls uit en gebeuren er wat dingen die niet in het dagelijkse patroon passen. Het begint bij hem te knagen.

In de film gebeurt (even afgezien van het begin) gedurende een hele lange tijd helemaal niets. Eradication is een rustige film. Verwacht geen gloedvolle actie of spannende gevechten. De filmposter geeft wat dat betreft een verkeerd beeld. Het beetje actie dat er wel is heeft bovendien een ingetogen karakter. Eigenlijk gebeurt er weinig meer dan het observeren van David bij zijn dagelijkse routineuze bezigheden. Regisseur en coauteur Daniel Byers zet in op sfeer. Zal ook een budgettaire kwestie zijn die Byers dwingt om daar het accent te leggen, vermoed ik. Wie geen geld heeft voor spektakel, zal zich met andere middelen moeten behelpen. Met het creëren van sfeer bijvoorbeeld. En dat lukt goed.

Byers maakt sfeer met grauwe beelden van David die eenzaam door de omgeving wandelt, bloed doneert, voedsel ontvangt per drone, wordt bekeken per drone en videobelt met zijn vrouw. Erg opwindend is het allemaal niet, maar het lukt Byers wel om heel behoorlijk een benauwende atmosfeer van eenzaamheid en isolement te creëren. Da’s toch iets. Harry Aspinwall die medeverantwoordelijk is voor het script speelt hoofdpersonage David en doet dat ok. Da’s ook iets.

Rustig dobberen we met David en zijn bezigheden naar het einde. Een paar verrassingen doen je onderweg nog even opveren en dan is het voorbij.