• 9.372.496 stemmen

Alternatieve titels: Fiery Spur / The Longest Spur / The Naked Spur

Geregisseerd door: Lee Frost

Met onder meer: James Arena, Virginia Gordon en Joseph Mascolo

Plot Hot Spur

"1859 - The west at its rawest... when the only thing faster than the guns or cheaper than lives were the women!"

Een jonge Mexicaan gaat werken als staljongen bij een welgestelde paardenfokker. Als hij er vervolgens achter komt dat de paardenfokker destijds zijn nog minderjarige zus heeft verkracht en vermoord, besluit hij wraak te nemen. Dit doet hij door de vrouw van de paardenfokker te ontvoeren en haar als lokaas te gebruiken.

avatar van Theunissen

Een maand geleden zag ik op verzoek van "alexspyforever" de Drama / Western film "The Scavengers (1969)" en gisteravond deze door hem recent (op 28 mei 2023) toegevoegde (zonder er zelf op te stemmen of iets over te schrijven) Western film "Hot Spur". Hoewel beide films een western thema hebben, zijn het natuurlijk vooral Erotiek films. In deze film komt de erotiek vooral op conto van de mooie Virginia Gordon, ze was in de eindjaren 50 ook een Playboy-model, die wel iets weg had van actrice Cybill Shepherd. Maar er valt ook nog van een 4-tal andere vrouwen naaktheid te zien.

Kort door de bocht draait het in deze film om de Mexicaanse stalknecht Carlo (James Arena), die de vrouw, te weten Susan O'Hara (Virginia Gordon), van veeboerderij eigenaar Jason O'Hara (Joseph Mascolo) ontvoert en verkracht en dat uit wraak omdat hij in het verleden zijn destijds 17-jarige zus verkrachtte (die daarna ook zelfmoord pleegde vanwege schaamte) samen met andere mannen. Hij gebruikt Susan tevens als lokaas om te kunnen afrekenen met Jason.

Deze film is overigens van regisseur Lee Frost en hij is o.a. de regisseur van de exploitation films (welke deze film ook is) "Love Camp 7 (1969)" en "The Black Gestapo (1975)", welke ik beiden in 2020 gezien heb. "Hot Spur" is natuurlijk geen hoogstaande film en de vele gitaar muziek (vaak steeds hetzelfde deuntje) met soms ook trompetmuziek erbij is best irritant. Maar de film weet wel nog redelijk te vermaken vanwege de mooie Virginia Gordon, de erotiek, het geweld en omdat de film maar 87 minuten duurt. Omdat het een film is uit de jaren 60, moet je van de erotiek wel niet al te veel voorstellen, want het draait vooral om naaktheid (borsten, billen en zelfs wat behaarde schaamstreken en dat laatste zie je in jaren 60 films zelden) en de verkrachtingsscènes zijn zelfs lachwekkend, omdat de mannen daarbij gewoon hun kleren aanhouden.

Naaktheid is overigens al na een paar minuten te zien (om precies te zien na circa vier minuten), als een mooie dansende vrouw in een bar wordt lastiggevallen door Wes (Wes Bishop) en Jerry (Tom McFadden) die werken voor Jason O'Hara. De dansende vrouw draagt geen ondergoed (een feit dat aan het licht komt wanneer ze haar rok omhoog tillen) en wordt daarna gegrepen door Wes en Jerry die haar verkrachten en waarbij je dan haar borsten ziet. In die bar is ook de Mexicaan Carlo aanwezig die in eerste instantie de paarden van Wes en Jerry verzorgt (voor een minimale vergoeding van één penny) en als hij op een gegeven moment de bar weer binnenkomt en de verkrachting ziet, krijgt hij flashback beelden van de verkrachting van zijn zus te zien. Hij probeert ook in te grijpen, maar de twee mannen hebben meer in hun mars (slaan hem o.a. met een fles) en bovendien grijpt ook Jason in als hij de bar binnenkomt. Carlo identificeert hem dan als de leider van de verkrachters van zijn zus, vanwege zijn kenmerkende ring in de vorm van een wolvenkop, waarna de mannen de bar verlaten en vertrekken naar de veeboerderij van Jason. Daarna zien we na circa negen minuten ook pas de filmtitel en de opening credits in beeld.

Carlo gaat ze dan achterna en krijgt van iemand op de veeboerderij een baantje als stalknecht, waar hij de paarden moet verzorgen. Susan, de vrouw van Jason, is een paardenliefhebster, maar ze laat geen Mexicaan (ze noemt hen overigens stinkende en vieze Mexicanen) in de buurt van haar paard komen. Ze verzorgt haar paard zelf in haar strakke kleding en daarmee windt ze de mannen mee op, waarop ze ook een oogje heeft. Ondanks dat ze getrouwd is met Jason, is hun relatie niet goed. Tijdens een ruzie op een avond (waarbij de mannen op de veeboerderij zich vermaken met enkele Mexicaanse prostituees, waarbij we borsten, billen en schaamstreken zien en waarbij één van de prostituees paardrijdt op één van de mannen die voorzien is van een zadel), beschimpt Jason zijn vrouw Susan bitter dat hij haar alles heeft gegeven wat ze ooit wilde, maar dat ze hem niet heeft gegeven wat hij wil, namelijk een zoon en hij noemt haar ook een hoer (wat ze schijnbaar was voordat ze Jason leerde kennen). Hij scheurt daarna ook haar kleding open, waarna we Virginia Gordon voor het eerst (en gelukkig niet voor het laatst) na circa 28 minuten naakt (haar borsten en schaamstreek) zien. Susan spuugt dan op haar buurt Jason in zijn gezicht en die dringt zichzelf dan op aan haar, waarbij Carlo stiekem toekijkt vanuit een raam en hij weer flashback beelden ziet van de wrede verkrachting van zijn zus.

Omdat Carlo een oogje heeft op Susan (met andere redenen dan iedereen denkt) en dat gezien wordt (o.a. als Suzan haar paard verzorgt) door de mannen van Jason, wordt hij in de stal, als hij in de avond ligt te slapen, geschopt, geslagen en vernedert en moet hij van Jason de volgende ochtend de veeboerderij verlaten. Maar als Susan de volgende dag gaat paardrijden, achtervolgt Carlo haar en grijpt hij haar (dan zien we weer de borsten van Virginia Gordon na circa 38 minuten), slaat hij haar bewusteloos, bindt hij haar vast en ontvoert hij haar naar een wijnwerkers hut in de heuvels, waar hij ook vallen uitzet (o.a. een berenklem). In de hut verkracht hij haar na circa 55 minuten (dan zien we de borsten, billen en schaamstreek van Virginia Gordon) en vertelt hij haar over de misdaad van Jason en zijn mannen m.b.t. zijn zus. Dan kom je ook te weten dat hij destijds pas 11 jaar was en moest toekijken en dat zijn zus na de verkrachting zichzelf doodschoot uit schaamte. Tijdens de wrede verkrachting (waarbij zijn zus ook werd vastgebonden aan haar polsen en daaraan ook werd opgehangen) hield Jason Carlo o.a. vast en toen zag Carlo ook Jason's ring met wolvenkop.

Behalve dat Carlo vallen heeft uitgezet, laat hij ook opzettelijk aanwijzingen achter, zodat Jason en zijn mannen hem zullen vinden. Want hij is natuurlijk uit op wraak. Als de mannen de witte hoed van Susan vinden, laat Jason een viertal mannen de achtervolging inzetten. Als de mannen dan aankomen bij de wijnwerkers hut, maakt één van de mannen de deur open, die dan door de deur wordt doodgeschoten door Carlo. Vanaf dan zien we ook eindelijk ook wat actie in "Hot Spur". Een paar minuten later probeert een andere man, te weten Wes, het opnieuw en als hij de hut binnenkomt ziet hij Susan volledig naakt hangend aan haar polsen en probeert hij haar los te maken. Carlo doodt hem echter door een mes in zijn rug te gooien. Hierna beginnen de andere twee mannen te schieten op de hut en begint Carlo de naakte Susan te slaan met een zweep op haar rug, zodat ze begint te schreeuwen en de mannen stoppen met schieten (anders kunnen ze haar misschien raken).

Uiteindelijk schiet Jason één van de mannen dood door het hoofd en de ander, te weten Jerry, trapt in de berenklem, waarna Carlo hem doodschiet. Maar voordat hij hem doodschiet, schiet Jerry ook op hem en raakt hij gewond. Als hij daarna teruggaat naar de hut, verzorgt Susan hem, zoent ze hem en probeert ze hem ook dood te schieten, maar er zitten dan geen kogels in de revolver. Als Jason dan arriveert, vindt hij al zijn mannen dood en ontstaat er een duel (een vuurgevecht) tussen hem en Carlo, waarbij je in eerste instantie niet weet wie er wint. In de hut slaagt Susan erin om zichzelf los te snijden en doet ze net alsof ze aan het rusten / slapen is. Als de winnaar van het duel daarin in de hut gaat en Susan aanraakt (ze ziet dan niet wie de winnaar is, maar als kijker zie je wel de ring en weet je dus wie de winnaar is), steekt Susan in blinde woede de winnaar in de buik, waarbij ze aanneemt dat Carlo de winnaar was. Als ze daarna ziet dat het om Jason gaat, steekt ze hem nog eens, die dan dood op de grond valt. Susan staat dan op en loopt uit de hut (dan zien we ook Carlo dood op de grond liggen, die twee keer is geraakt) en daarna begint ze weg te rennen en is de film na circa 87 minuten afgelopen.

Net zoals de film (die er behoorlijk goedkoop uitziet en dat ook soms in de beeldkwaliteit) is de cast natuurlijk ook niet hoogstaand, maar de drie hoofdrolspelers, te weten James Arena (als Carlo), Joseph Mascolo (als Jason O'Hara) en Virginia Gordon (als Susan O'Hara), deden het nog verdienstelijk, waarbij de laatste ook nog eens mooie vrouw was om naar te kijken. En dat Virginia Gordon (ze heeft alleen in de jaren 60 in een aantal films meegespeeld) ook nog eens regelmatig naakt (ze had overigens mooie borsten) te zien is, was natuurlijk meegenomen en is eigenlijk ook het grote pluspunt van deze film. Van Virginia Gordon zie je buiten wat schaamhaar ook okselhaar ("Fransman" ) als ze in de hut aan haar polsen wordt opgehangen. Het verhaal is vooral een clichématige wraakfilm, maar de manier waarop er wraak wordt genomen (en waarbij de vrouw van de verkrachter hetzelfde lot moet ondergaan), is wel vrij uniek.

Al met al is dit vooral een film voor de liefhebbers van erotiek / naaktheid in films of voor liefhebbers van klassieke gitaar muziek (wat was dat irritant) in films. Voor liefhebbers van pure Western films, zoals o.a. "Brix", zou ik deze film niet echt aanraden. Omdat "alexspyforever" niet op zijn eigen toegevoegde film heeft gestemd of er iets over geschreven heeft, is de eer aan mij toegekomen om er als eerste op te stemmen en er iets over te schrijven Veel meer stemmen en berichten zullen er waarschijnlijk ook niet komen, want het is namelijk een oude en onbekende film, die ook niet makkelijk ergens te vinden is.

avatar van jordandejong

jordandejong

Krijgt een Bluray release van Severin

Hot Spur [Blu-ray] – Severin Films - severinfilms.com

avatar van Petina

Petina

Wat een ontzettende rukfilm.

En ik schrijf geen woord teveel zoals Theunissen hierboven.