• 9.371.629 stemmen

Genre: Misdaad / Horror

Alternatieve titel: The Last Exit

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Matthias Hoene

Met onder meer: Joely Richardson, Sadie Soverall en Neil Linpow

Plot Little Bone Lodge

Tijdens een hevige storm bevinden de broers Jack en Matty zich op het landelijke deel van Schotland. Omdat Jack gewond is, zoeken ze hulp bij een boerderij. Daar ontmoeten ze Mama, de vrouw des huizes, en haar dochter en haar gehandicapte vader. Aanvankelijk zijn ze hartelijk en helpt de vrouw de gewonde man, maar de situatie neemt een donkere wending als Jack weer op krachten komt.

avatar van joolstein

joolstein

We zijn amper voorgesteld aan Mama (Joely Richardson), Maisy (Sadie Soverall) en rolstoel-gebonden Pa (Roger Ajogbe) of er wordt onverwachts op de deur van hun afgelegen boerderij geklopt. Midden in een storm staan er twee vreemden voor hun deur. Dat er iets misgaat zal gaan, staat natuurlijk vast! Maar wat? Vanaf de openingsscène zijn er al alarmbellen dat de dingen niet zijn wat ze lijken. En in een goede tien minuten film is er al een opmerkelijke bloederige scène. TOP!

Regisseur Matthias Hoene is blijkbaar ook niet bang om de genregrenzen te doorbreken want het resultaat is een mix van huisinvasie, misdaadfilm en Hicksploitation. De verrassingen zijn voor kijkers die wel vaker soortgelijke films kijken ook wel te doorzien en de conclusie is voor het geoefende oog ook niet zo schokkend Maar dat doet niets af aan dat het met humeurige onzekerheid en prima camerawerk een meer dan heerlijke film creëert.

Deze aspecten, dragen bij in combinatie met de geweldige uitvoeringen van Joely Richardson die uit blinkt als de moeder en deze uitvoering is net zo meeslepend maakt als in "The Colour Out of Space" Ook relatief nieuwkomer Sadie Soverall was opvallend goed. Binnenkort is ze ook te zien naast Nicolas Cage in sciencefiction-opus Arcadia, Sand and Stones (Film, 2024) Ja dit was een ambitieuze mix-en-match genrefilm met goed acteerwerk en meer dan een behoorlijk spanning en brutaliteit.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik dacht al eens vaker zo'n dergelijke film gezien te hebben. Het is in ieder geval niks nieuws. Maar ik weet zo niet welke film dat was, met ook zo'n verhaal.

avatar van Seam

Seam

Een combinatie van twee redelijke bekende horrorfilms. Niet bijster origineel, maar wel vermakelijk. Vooral de uiteindelijke conclusie. Al vanaf het begin proef je duidelijk dat niet alles is wat het lijkt. Leuk tussendoortje, maar als je die twee andere films gezien hebt, dan is het toch niet zo speciaal meer.
Spoilers voor diegene die de films willen weten: Don't Breathe meets Lowlifes.