• 9.369.537 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Paul Weitz

Met onder meer: Jane Fonda, Lily Tomlin en Malcolm McDowell

Plot Moving On

"It's never too late to get even"

Claire verlaat haar huis in Ohio en gaat naar Californië voor de begrafenis van een oude vriendin. Dat is niet haar enige reden om te gaan. Ze is van plan de weduwnaar van de vriendin, Howard, te vermoorden. Ze heeft een goede reden heeft om hem te haten. Bij de dienst komt ze Evelyn tegen, een andere oude vriendin met haar eigen reden om Howard te verachten. Claire biecht haar plan op, wat Evelyn aanvankelijk bespot. Uiteindelijk stemt ze toe om te helpen. Het plan krijgt een complicatie wanneer Claire wordt herenigd met haar ex-man Ralph en de zaken tussen hen escaleren.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin twee oude vriendinnen elkaar weer zien tijdens de uitvaart van een andere. Qua toon is het nogal onevenwichtig en soms mist het wat richting. Maar het acteerwerk is goed en de film bevat zeker een aantal goeie scenes en weet soms verrassend uit de hoek te komen. Lily Tomlin weet voor de meeste humor te zorgen. Een kleine 3.0 sterren.

avatar van ibendb

ibendb

Lily Tomlin en Jane Fonda bewijzen nog maar eens dat ze een geweldig team vormen. Hun energie is aanstekelijk en tovert bijna altijd een lach op mijn gezicht.

Moving On is een film over verdriet, liefde en verlies en hoewel dat iets is wat veel films eerder hebben gedaan, voelt het hier helemaal niet melig aan. De film is bij vlagen best grappig, zij het soms een beetje ongefocust.

Ik vind dat ik hier toch kritisch moet zijn, ondanks dat ik fan ben van Jane Fonda.
Eigenlijk speelt ze hier een wat bleu raar typetje, met een raar kapsel en bril die haar heel oud doen lijken (is ze inmiddels ook wel, maar toch).
Lily Tomlin heeft in deze film de leuke teksten. Die komt echt leuk en gevat uit de hoek.
Het uitgangspunt is nogal bizar; een rape revenge komedie. Dat levert veel ongemakkelijke scènes met een nare Malcolm McDowell op. Niet echt een onderwerp voor een komedie met senioren vind ik.
Het is verder wel een sympathiek filmpje, maar echt goed is het niet. De komische timing en pacing laat wat te wensen over waardoor het wat knullig overkomt allemaal.

avatar van charmie

charmie

Rommelig, maar over het geheel genomen grappig filmpje, daar niet van, maar toch.... de diversiteit/inclusiviteit ligt er weer duimendik bovenop en dat stoort mij behoorlijk. Queer komt langs, pikzwarte man heeft relatie met roomblanke dame, metoo toestanden en dan de beide dames....dik in de tachtig, maar beiden zo gladgestreken dat ik Jane Fonda helemaal niet herkende. Een door AI gegenereerd personage wellicht? Dat zij het toch echt was, werd pas duideljk toen haar handen in beeld kwamen....

avatar van Pip2020

Pip2020

kappeuter schreef:
misschien moet je even de spoiler weghalen omtrent het uitgangspunt

Pip2020 schreef:

misschien moet je even de spoiler weghalen omtrent het uitgangspunt

Wordt al vrijwel meteen duidelijk, maar ik heb het even tussen spoilertags gezet.