• 9.377.372 stemmen

You Can't Run Forever (2024)

Drama / Thriller | 102 minuten

Genre: Drama / Thriller

Alternatieve titel: The Woods

Geregisseerd door: Michelle Schumacher

Met onder meer: J.K. Simmons, Fernanda Urrejola en Isabelle Anaya

Plot You Can't Run Forever

"Don't look back."

Een tienermeisje lijdt aan angst door een tragische gebeurtenis uit haar verleden. Ze belandt uiteindelijk in het bos waar ze op Wade stuit. Hij blijkt een sociopaat te zijn die op moorddadige wijze te werk gaat. Wade besluit het meisje op te jagen.

avatar van joolstein

joolstein

“Why does it matter?”

Een Simmons-familiefilm; Vader J.K. Simmons levert goede prestaties als de sociopathische Wade, moeder Michelle Schumacher, regisseerde (en schreef samen met Carolyn Carpenter), hun dochter Oliva speelt Emily, hun zoon Joe deed de muziekscore en Randle Schumacher (de broer van de regisseur) was de producent van de film. De film opent met een flinke knal maar begint halverwege uit elkaar te vallen, en verliest uiteindelijk zijn kracht.

En dat terwijl het eigenlijk vrij basic uitgangspunt was! In de film volg je niet alleen Wade die in het bos op Miranda jaagt, maar ook regelmatig jammerende en smekende moeder, grote stiefzus die een zoekgroepje organiseert en politie-groentjes, en al die onderbrekingen dragen niet bij om de spanning erin te houden! Tja...en eigenlijk kan je redelijk goed voorspellen wat er met Miranda gebeurt...

Ook eindigt het niet met een knal, maar met gejammer vergezeld van een nog zoetere cover van Metallica’s “Nothing Else Matters" Tja en omdat, J.K. Simmons erin zat, vergeet je eigenlijk, hoe middelmatig de rest van de acteurs waren. Maar ach ondanks verschillende misstappen, waren er ook een paar positive dingen en dus heb ik me nog wel vermaakt