• 9.373.596 stemmen

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: Steven C. Miller

Met onder meer: Frank Grillo, Katrina Law en Ilfenesh Hadera

Plot Werewolves

Het is een jaar geleden sinds een supermaan mensen in weerwolven veranderde. De gebeurtenis leidde tot bijna een miljard doden en nu staat de supermaan op het punt terug te keren. Wetenschapper Wesley Marshall tracht een geneesmiddel te vinden om de mutatie te stoppen. Wanneer zijn schoonzus en nichtje geconfronteerd worden met een wolvenaanval in hun zwaar versterkte huis, moet hij beslissen of hij de wereld wil redden of zijn familie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wat een onzin verhaal zeg.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Werewolves was jeugdsentiment. De tijden als klein jongetje in de videotheek naar de horror sectie. The Relic, Anaconda, Bats (lou Diamond Phillips back again!), Deep Rising, maar ook 80's Natuurlijk American Werewolf in London, The Howling, Crocodile.

Steven C Miller bracht die tijdens helemaal terug met een Purge setting. Deze film is geen film die je kijkt om het verhaal, acteerwerk maar om de cheese, de pulp, de gore.

Knap met het budget dat ze hadden om een uitstekende make-up effects te komen

Heerlijke film met een groep vrienden te kijken. Bier pizza en genieten. Man, wat mis ik de jaren 90 ontzettend.

Steven C. Miller is een zeer matige regisseur. Zodra zijn naam erbij staat vermijd ik het eigenlijk al. Deze toch gekeken vanwege de leuke insteek, Frank Grillo en de grotendeels 'echte' weerwolven. Practical effects heb ik een zwak voor. Er zitten best een paar leuke momenten in maar hij overschiet zijn hand meerdere keren. Less is more. Neil Marshal deed dat circa 20 jaar geleden veel beter met Dog soldiers. Praktische effecten maar niet teveel laten zien.

Maar ook op veel andere vlakken kun je gewoon zien dat dit simpelweg Miller's niveau is.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

De film speelt zich af in een wereld waar een supermaan een latent gen in mensen heeft geactiveerd, waardoor ze in weerwolven veranderen wanneer ze in het maanlicht staan. De hoofdrol wordt gespeeld door Frank Grillo als Wesley Marshall (tja dan weet je eigenlijk al wat je kunt verwachten) en is een voormalige militair en bioloog die vecht om zijn familie en de mensheid te beschermen. De film combineert elementen van klassieke horror (vooral jaren “90) met moderne actie, en maakt gebruik van praktische effecten om de weerwolven tot leven te brengen. En dat was zeker een verademing dan altijd die CGI. Natuurlijk was er hier en daar CGI nodig, daar ontkom je niet aan. Er had meer gedaan moeten worden met het feit dat dit globaal gebeurde en niet in 1 stad (zal wel met het budget te maken gehad hebben) wat jammer is. Aanrader? Jawel. Het is een vermakelijke actie/thriller geworden met horrorelementen. Gewoon lekker wachten tot hij te zien is op één van de streamers (wat best wel vlug zal zijn).

avatar van lang pee

lang pee

Inderdaad, het is een film van Steven C.Miller, iemand met geen greintje talent. Voor deze vreselijke film krijgt hij op imbd 4,5, dat is zo ongeveer ook het gemiddelde van al zijn films. Hij heeft niets dan draken van films gemaakt, zoals Escape plan 2, Marauders, First Kill, Extraction enz enz.

Deze is echt weer vreselijk, en dan nog met Frank Grillo, ook niet echt een topper, wel met spuitjes blijkbaar, maar acteren is iets anders...

avatar van joolstein

joolstein

Och, er zijn filmmakers met veel talent en kunde, die ondanks schoon-filmerij vaak ook niet zijn door te komen. En dan heb je goedkopere B-films die met minder talent en middelen, heerlijk entertainment weten te brengen. Deze laatste categorie valt deze film van regisseur Steven C. Miller, en is een campier versie van pak-hem-beet; Dog Soldiers meets The Purge, maar dan met minder budget. Met zo'n eenvoudige titel is het niet moeilijk om je voor te stellen wat voor soort film je te wachten staat.

Opeens veranderd iedereen die aan een supermaan wordt blootgesteld in een weerwolf. Het ontgrendelde een latente weerwolf-gen in de mensheid en veroorzaakt zo onvoorstelbare chaos en dood. En nu een jaar later gaat het weer gebeuren....Frank Grillo biedt een helpende hand bij zijn schoonzus Lucy en nichtje Emma voor het naderende onheil. Hij kan echter niet blijven om ze te beschermen, omdat hij ook als moleculair bioloog de stof Moonscreen moet testen.

Als dit allemaal uiterst onwaarschijnlijk en belachelijk klinkt, klopt het helemaal! Maar het is een actiefilm en logica wordt goedgemaakt door overdreven achtervolgingen, geweervuur, zelfs weerwolf-tegen-weerwolfgevechten en er zijn een paar bloederige moorden. De effecten zijn solide en geven de film net iets meer impact. Daarnaast zijn het praktische effecten. De lycantropen zijn mannen/vrouwen in kostuums met eigen karakters en alleen de transformatie worden ondersteund door CGI.

Ja het verhaal is belachelijk, maar dat is op zichzelf weer vermakelijk. Het gaf mij een beetje een '90 -throwback gevoel (Denk aan films als; Full Eclipse (1993) Project: Metalbeast (1995) En een B-film die gekke, ongecompliceerde, leuke wezensfunctie biedt is een verdomd amusante tijd. En deze gekke, ongecompliceerde, leuke B-film prefereer ik dan toch meer dan één of andere goedgemaakte traag en eentonig prul.

avatar van filmkul

filmkul

Matige actie horror. Het verhaal is flinter dun, maar dat mag op de koop toegenomen worden in dit genre. De uitwerking is wisselend. De opbouw is redelijk en in het begin is er nog in zekere zin sprake van enige spanningsopbouw. Maar als eenmaal de weerwolven los zijn wordt het een aaneenschakeling van saaie actiescenes met erg houterige weerwolven. Het is niet echt boeiend en hangt tegen het saaie aan. Verder is de film vrij voorspelbaar. Het acteerwerk is te doen. 2.5/3.0

avatar van Boeikens

Boeikens

Leuk weerwolf filmpje.

Dun en simpel verhaal maar het loopt wel vlot, is actievol en kent enkele lekker gore momentjes.

De weerwolven zien er best goed uit net als de transformaties, heeft me nergens verveeld.

avatar van Brabants

Brabants

Werewolves lekker uitgemolken thema maar heerlijk aan de man gebracht. Vast niet het top budget maar meer dan prima. Ik hou ervan.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vind het onvoorstelbaar dat deze film nog zo goed gewaardeerd wordt. Want 2,47 ster vind ik veel te hoog voor dit gedrocht. Ze zouden Steven C. Miller moeten verbieden om nog films te maken, want ik vraag me echt af wat die gast gedacht heeft tijdens het maken van deze flutfilm. Hij zou inmiddels toch wel moeten weten dat hij het gewoon niet kan, want hij maakt alleen maar bagger. Normaal kijk ik deze rotzooi niet eens maar ik had de film aangeklikt om even te checken en omdat het allemaal zo lachwekkend en slecht was ben ik blijven kijken tot het einde. Ik moest er gewoon om lachen zo slecht als het gemaakt is. Als je echt graag wil krom liggen van het lachen dan moet je deze film kijken, want slechter worden ze maar zelden gemaakt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Veelbelovende, maar totaal chaotisch uitgevoerde actiehorrorfilm uit de handen van regisseur Steven C. Miller. In ieder geval laat hij hiermee zien niet over de benodigde creativiteit te beschikken om dit soort grootschalige ideeën met weinig financiën te kunnen uitvoeren. Het acteerwerk van de betrouwbare Frank Grillo is gelukkig aardig en de uitgesponnen actiescene naar de finale toe ziet er goed uit, maar zowel de montage als het camerawerk halen weinig spanning en/of voldoening uit Werewolves. Het kijkt allemaal nogal taai weg en dat wil je natuurlijk niet hebben binnen dit soort popcornconcepten.