• 9.372.253 stemmen

Love to Love You, Donna Summer (2023)

Documentaire | 106 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Brooklyn Sudano en Roger Ross Williams

Met onder meer: Donna Summer

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Love to Love You, Donna Summer

In Love To Love You wordt een beeld geschetst van de zangeres, die in 2012 op 63-jarige leeftijd overleed. Donna Summer heette officieel LaDonna Adrian Gaines en werd in Boston geboren. Haar muzikale carrière kreeg in de jaren zeventig in Duitsland een boost toen ze haar eerste singles uitbracht. Die deden het vooral goed in ons land. De documentaire bevat herinneringen van naaste familie, vrienden en collega's van de zangeres. Ook zijn er veel archiefbeelden te zien van optredens, privéopnames en interviews waarmee het portret van de 'Queen of Disco' compleet wordt gemaakt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zichzelf (archiefmateriaal)

avatar van tbouwh

tbouwh

Elf jaar na de dood van 'discokoningin' Donna Summer verschijnt er eindelijk een noemenswaardige documentaire over haar muzikale leven. Mede door de betrokkenheid van Summers dochter, actrice en coregisseur Brooklyn Sudano, is het resultaat intiem en persoonlijk. Tegelijkertijd zorgen de gefragmenteerde inhoud en de beperkte muzikale context ervoor dat verschillende vragen in Love to Love You, Donna Summer onbeantwoord blijven.

Verder lezen

avatar van james_cameron

Verdienstelijke documentaire over leven en carrière van de veelzijdige zangeres, die in 2012 op 63-jarige leeftijd overleed. De focus ligt begrijpelijkerwijs vooral op haar succes in Europa in de jaren '70 (check dat fragment met Sjef Van Oekel!) en haar gloriedagen als de queen of disco in de jaren '80. Archiefbeelden en herinneringen van familieleden, vrienden en collega's zijn op onderhoudende wijze gemonteerd, maar we leren de complexe mens achter de artiest niet echt kennen, ook niet met behulp van haar dochter Brooklyn Sudano, die de documentaire mede heeft geregisseerd. En van de hoogtijdagen met producent Giorgio Moroder had ik wel wat meer willen zien.