• 9.372.602 stemmen

The Girl Who Escaped: The Kara Robinson Story (2023)

Drama / Misdaad | 87 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Simone Stock

Met onder meer: Katie Douglas, Cara Buono en Kristian Bruun

Plot The Girl Who Escaped: The Kara Robinson Story

De vijftienjarige Kara Robinson staat in de voortuin van haar beste vriendin als ze aangesproken wordt door een volwassen man. Hij trekt een pistool en neemt haar mee in zijn auto. De man brengt Kara naar zijn woning, waar hij haar vasthoudt en misbruikt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kara Robinson

Richard Evonitz

Lt. Aaron Rowland

Sgt. Bonnie Jennings

Lexington County Officer

avatar van BBarbie

BBarbie

In Amerika verschijnen er regelmatig waargebeurde docudrama’s over ontvoerde meisjes en vrouwen. Deze televisiefilm onderscheidt zich van zijn themagenoten, omdat het voornamelijk focust op de onverzettelijke wilskracht van het slachtoffer. De film is op zich niet bijzonder, het verhaal des te meer.

avatar van macrobody

macrobody

De film is gewoon goed. Realistisch en goed geacteerd. Wie een onvoldoende geeft kan die mij vertellen waarom?

avatar van Shadowed

Shadowed

Een respectvolle ontvoeringsfilm, zowat volledig vanuit het perspectief van het slachtoffer in elkaar gedraaid. Het spijtige eraan is dat het scenario van Haley Harris nogal kortzichtig voor de dag komt en regisseuse Simone Stock daar weinig aan kan verbeteren. The Girl Who Escaped verdeelt zichzelf in twee helften: de ontvoering en de opsporing. Aan beide kanten wordt simpelweg te weinig tijd besteedt om er een specifiek gevoel bij te krijgen, buiten wat spannende en boeiende sequenties om. De achtergrond evenals het personage van Katie Douglas zelf geven aan dat geluk niet aan de orde was tijdens de ontsnapping, maar de beperkte benadering wekt vrijwel uitsluitend de indruk dat het exclusief door middel van geluk is voortgekomen. De melodramatische tweede helft kent daarnaast dusdanig weinig daadwerkelijke relatieontwikkeling dat je als kijker met een relatief neutraal gevoel achterblijft, maar het acteerwerk van Douglas en Kristian Bruun is zeer overtuigend en de film boeit met gemak. Een gematigde recensie betekent overigens niet dat ik geen ongekend respect heb voor het desbetreffende slachtoffer.

avatar van lang pee

lang pee

Iemand die kan ontsnappen aan een zekere dood door een seriemoordenaar is echt iets bijzonders, maar dat was deze film zeker niet. Is rijp voor BBC first, voor de bomma. En dan het acteren, gewoon slecht.....b-filmpje.

Bekijk bijna alle films over seriemoordenaars of slachtoffers van, en dit was duidelijk één van de zwakkere.

avatar van Bammetje

Bammetje

macrobody schreef:

Dus jij weet het per definitie beter?

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Inderdaad een andere invalshoek als films met hetzelfde thema. De wilskracht, de verwerking en

contact met de autoriteiten van Kara staan centraal. Niet de dader.