• 9.371.830 stemmen

Geregisseerd door: Xiaogang Gu

Met onder meer: Lei Wu, Qinqin Jiang en Jianbin Chen

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Cao Mu Ren Jian

Mu Lian reist naar Hangzhou op zoek naar zijn vader die hij jarenlang niet heeft gezien. Ook zijn moeder bevindt zich in de stad waar ze voor de kost theebladeren plukt. Sinds het bedrijf zich met louche zaakjes bezighoudt, wil Mu Lian zijn moeder helpen uit de organisatie te stappen.

Seam

Wat een schitterende poster!

avatar van Richardus

Richardus

Ja, inderdaad een erg mooi. Ik verheug me al lang op weer een film van deze regisseur, z'n eerste was prachtig.

avatar van Richardus

Richardus

Op imdb staat nu dat ie releaset op 3 april, vraag is waar, maar er zit tenminste eindelijk ns beweging in

Hmmpf, 1e review spreekt van meer crowdpleasing filmstijl met conventioneler narratief...zou jammer zijn

avatar van Malick

Malick

Valt de nieuwe film van Xiaogang Gu al te downloaden? Volgens mij heeft gebruiker Stinissen deze film helemaal niet gezien.

Malick schreef:

Hij is zeer zeker te pindakazen, al een tijdje. Maar op de één of andere manier slaat de interesse niet echt aan bij mij. Ik ga hem dit weekend eens opzetten denk ik. Verwacht dat het wel een film is waar ik even goed voor moet gaan zitten.

Seam

Gemengde gevoelens bij deze spirituele opvolger.

De film opent grandioos. En dan bedoel ik ook echt grandioos. Prachtig gefilmd, mooie voice over met subtiele symboliek over een lokaal cultureel onderwerp. Echt fenomenaal.

Daarna komt de film op gang en ik snap enigszins de kritieken wel. In tegenstelling tot de voorganger ligt de nadruk hier op één a twee verhaallijnen. De verhaallijnen zijn vrij duidelijk qua moraal en ontwikkeling. In mijn ogen was de kracht van de voorganger juist dat het zo gelaagd was, dat je niet wist welke kant het plot op zou gaan. Hier is dat wel een stukje duidelijker.

Aan de andere kant... Er zitten alsnog genoeg dramatische en emotionele momenten in de film, met geweldig acteerwerk en prachtig camerawerk. Meerdere scenes met schitterend kleurgebruik of ontzettend rustgevende natuurbeelden. Paar keer opnieuw geweldige muziek en je hebt alsnog een mooie film te pakken, die net als zijn voorganger wel goed problematiek van de lokale cultuur weet uit te werken. Echter wel met een aantal verschillen.

Plot is zeker wat meer rechtlijnig, maar gelukkig wel met een mooie, sterke conclusie. Oei, ja dat einde is heel mooi hoor en trekt de score zeker omhoog. Sterker nog, dat einde, dat maakt wel echt een groot verschil. En opnieuw weer grandioze muziek in de slotscene/eindcredits.

Persoonlijke voorkeur gaat toch wel uit naar Fuchun, maar deze is ook de moeite waard, want dat einde zindert na hoor. Aanrader voor de liefhebbers van het eerste deel, maar ook diegenen die graag een mooi gefilmd Chinees drama willen zien.

Zeer benieuwd naar het laatste deel.

3.8* ster (4.25* voor Fuchun)