• 9.374.495 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Tim Story

Met onder meer: Yvonne Orji, Jay Pharoah en Antoinette Robertson

Plot The Blackening

"We can't all die first."

De Afro-Amerikanen Morgan en Shawn stomen de Airbnb klaar voor een weekendje met hun vrienden. Ze stuiten op een racistisch bordspel. Alsof dat niet erg genoeg is, wordt de groep door een seriemoordenaar achtervolgd die bloedwraak zweert. De vrienden hopen dat onder meer hun kennis over horrorfilms hen zal helpen deze strijd te overleven.

avatar van Kondoro

De reviews zijn niet verkeerd. Ik bewaar hem voor de horrochallenge

avatar van Theunissen

John Milton schreef:

De reviews zijn niet verkeerd. Ik bewaar hem voor de horrochallenge

Je kunt hem beter bewaren voor "Black Friday" (is dit jaar op vrijdag 24 november).

avatar van mrklm

mrklm

Acht vroegere schoolvrienden komen in het weekend van Juneteenth (de dag waarop het einde van de slavernij in de VS wordt herdacht) bijeen voor een reünie in een vakantiehuis in het bos. Wanneer Shawn [Jay Pharoah] en Morgan [Yvonne Orji] aankomen om de boel klaar te maken voor wat een feestelijke weekend moet worden, stuiten ze op een aanstootgevend bordspel met de naam ‘The Blackening’. Ze spelen het spel, met rampzalige gevolgen die doorwerken wanneer hun vrienden arriveren. Het scenario van Tracy Oliver en Dewayne Perkins is duidelijk geïnspireerd door de oorspronkelijke Scream en bevat een vleugje Saw, maar geeft daar een geheel eigen draai aan. Het steekt bovendien op verfrissende wijze de draak met de obsessie met de betekenis van ‘zwart zijn’, onder meer wanneer ze moeten bepalen wie van hun ‘het zwartst’ is. Bij vlagen best spannend, maar dit is vooral bijzonder grappig, ook dankzij de uitstekend presterende cast.

avatar van joolstein

joolstein

Verschrikkelijk! Dit is gewoon een middelmatige Hollywood-komediefilm die erop gericht is om op een komische manier alle voorspelbaarheden rond zwarte mensen in horrorfilms op de hak te nemen. Het verhaal draait om een ​​groep Afro-Amerikaanse vrienden die een weekend doorbrengen in het bekende ‘hutje in het Bos' Ze vinden het bordspel "The Blackening" (zoiets als het Jumanji-bordspel) en worden gedwongen om dit te spelen met het stellen van triviale vragen over de Afrikaans-Amerikaanse cultuur, anders kost het een van hun vrienden het leven. Oké je heb de ingrediënten voor een slasher...maar nee hoor de film geeft liever deze irritante personages meer screen-time! De humor is van het type Amerikaans, flauw en voorspelbaar. met veel grappige one-liners en...veel geblèr en geroep tegen elkaar (snap helemaal niet waar daar grappig aan is!) Het is zo bezig met geforceerd grappig te zijn dat het net als vele andere vergeet om een horrorfilm te zijn. Tja...geen horror en grappen die niet zo grappig waren (op een enkele misschien na) En zelfs de killer was geen verassing ! Uiteindelijk maar teleurstellend dit!

avatar van schumacher

schumacher

Ik had er veel meer van verwacht, het is vooral te geforceerd.

Daardoor kon het me allemaal minder bekoren.

avatar van Alathir

Alathir

Nog wel ergens redelijk origineel. Beetje flauw qua humor. Veel dialogen, soms ja white trash talk. Erg veel horror is het uiteindelijk niet. Op die manier wordt het meer een flauwe komedie. Niet dat het concept slecht was, de villains zijn wel nogal zwak dus geloofwaardig wordt het nergens. Middelmatig slashertje, voor de kills hoef je het al zeker niet te zien.

avatar van Shadowed

Shadowed

Halfgeslaagde parodiefilm op de bekende clichés die griezelfilms in het verleden veelvuldig op het scherm hebben gezet. Het was vooral afwachten totdat er daarop een antwoord zoals The Blackening zou komen, maar helaas vervalt regisseur Tim Story te veel in nogal kinderachtige grapjes en typetjes. Een aantal castleden kunnen erg goed acteren, maar zetten zichzelf totaal klem in nogal infantiele toilethumor. Op het vlak van sfeer daarnaast opvallend kundig, waardoor het extra jammer is dat de spanning over de grote lijn afwezig blijft. Het concept van dat spelletje is verder best leuk gevonden, maar wordt te vlug afgebroken. Het is duidelijk dat horror niet het primaire genre is van Story, maar desondanks verwaarloosd hij dit toch echt te veel. Ik sluit overigens niet uit dat een boel verwijzingen en grapjes over mijn hoofd zijn gevlogen.